Şimdi Ara

Canak Anten nasil kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese slm,
    Arkadaslar skystar2 karti almak istiyorum. Gecenlerde ankaradaki izmir caddesine gittim, adamlara canak anten kuruyor musunuz diye sorunda adam bana $$aaakk 70$ [drctr] dedi.
    Arkadaslar bilgisi olan yada bu bilgilerin oldugu bir site oneri olan var mi?
    SAygilar



  • ondan kolay ne var bağlıycan televizyona antenin yönünü deiştircen görüntü gelince sabitliycen o kadar
  • ehehe walla işi bilmiyosan tamamen şansına kalmış.. 10 dk da yapabilirsin 10 günde de :)
    uyduyu bulmak için yazılım, donanımın cd sinde mevcut. yapacağın tek şey çatılardaki diğer çanakların yönüne bakıp seviyeyi en üst konuma getirmek.. teorik olarak hepsi bu..
  • Arkadaşım ben seni bilgim kadar aydınlatayım...

    Uydunun yönü daima kıbleye doğru bakar. TR ve Yabancı Analog için konuşuyorum. Bunun dışında her şeyden önce uydunun arkasında bir düğme olur (anahtar). Bu anahtarı tam tersi tarafa çevir. Bu sayede çanak bağlamasan bile ekranda düz çizgiler gözükür buda TV ayarını yaparken uydunun görüntüsünü yakalamanı sağlar. Bunları yaptıktan sonra çatıya çık. TV, Uydu, Çanak... Çanak bağla sağ sola çevir yukarı aşağı görüntü geldiğinde vidalarını sıkıştır...

    Bu arada unutma SET ve LNB SET ayarı vardı. Önce LNB ayarını yaparsın. LNB frekansını girersin. Sonrada çatıya çıkıp uydunun yönünü belirlersin. Eğer elinde kanal listesi yoksa. Uydu satan her hangi bir dükkandan iste.

    Unutma önce LNB ayarını yap (frekansına gir) ardından bi tane kanal ayarla bi programa. Sonrada çatıda görüntü yakalamaya çalış... TV'yi de çatıya götür. Daha rahat çanak yönü ayarlarsın. Bi başka bilgi uydu anten çatıya takması bu kadar yüksek olamaz. Bende zamanında takdırdım ve kendimde işi öğrendim. Elektrikçilere falan sor... 3 - 5 dükkandan fiyat al. 20 mil verip bağlata bilirsin yada kendin bağlarsın...




  • Anladim. Rabid aciklaman icin tesekkur ederim.
  • Gerçekten çok para istemişler. Digital reciver değilde digital kart olunca anten bağlama işi daha zor mu oluyormuş. Uydu sistemi satan başka yerlerede kurulum fiyatını sor ve 20 milyondan fazla verme bence.
  • bende ss2 gecen hafta aldim ama sinavlardan ,ayarlamaya zamanim olmadi.. bizim receiver sadece digital oldugu icin anhaloglardaki gibi cevirmeyle bulamazsin, tam nokta atisi yapman gerekli.Ben sana simdilik aklimda olan en unlu uydunun hotbird 1-5 , ankara icin acilarini yaziyim belki bir fikir sahibi olursun..Azimuth 210 ve elevation 40 derece diye geciyor.Bunun anlami eline pusulayi aldiginda canagin uzerindeki lnb yi tutan demiri(cizgiyi) guneyden 30 derece saga saptir ve..canagin tam merkezinden cikan ve yuzeye dik olan (hayali) cizgiyi yatay yuzeyle (yer) 40 derece aci yapacak hale getir..bide polarization var ama o pek okadar onemli degil lnb ni 23 derece kadar saga yada sola kendi ekseninde cevirmen gerekiyor onu deneyerek bulabilirsin iste..Yada hic bu hayali cizgilerle filan ugrasmayim diyorsan kanarya dedikleri 15$ lık bi alet var..bunu lnb ile reciever arasina taktiktan sonra cihazin kulakligini takip ince ayar yaparken cihazin en tiz oldugu yerde sinyali yakalamissin demektir..
    Ama benim tavsiyem eger bikez ayarlatip sonra hic oynamiyacaksan yonle, buna verecegin parayi uyducuya ver isin tam olsun..Hade ikimizede kolay gelsin..




  • Arkadaslar benden bir acemi sorusu.
    bir receiver icin bir kac uydunun kullanilabilecegi yaziyorda, bir kac televizyon icin bir canagin nasil kullanilacagini yazan biryer gormedim. belki de cevabi cok basit oldugundandir. 10 katli apartmanin 1. katinda oturdugumdan catiya anten koymam biraz zor. balkonda da bir canaga ancak yer bulabilirim. evdeki iki televizyonda da dijital yayin alabilmem icin ne yapmam lazim. cift receiver? cift lnb? vs.
    ha birde canagin sanirim güneye bakmasi sart galiba degilmi? canagi koyacak guneye bakan bir yer ayarlayamazsam bu ise hic girmiyim diyorum. ne dersiniz
    sevgiler,saygilar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.