Şimdi Ara

ÇAN EGRİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MİMARLIK VE SANAT TARİHİ I


    Not Sınıf Ort.
    44 70,49


    biri bana çan egrisi anlatabilirmi sınıf ortalaması genel olarak bütün derslerin 60-70arası bende 40-50 arası almışım pazartesi finaller başlıyo napcam bennnnnn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca1912 -- 23 Aralık 2011; 4:48:57 >



  • Çalışçan ve sınıf ortalamasını üstüne çıkacaksın ama bazı hocalar çanla istediği gibi oynayabiliyorlar onları belirle onlarda çana göre çalış ayarla işte
  • "Çan eğrisi" kavramı dönem sonu ortalamaları için geçerli. Aslında şu an ortada bir çan eğrisi de yok.

    Sınıftaki öğrencilerin dönem sonu ortalamalarının ortalaması alınır. "Çan" budur. Genellenebilir bir şekilde, kesin kural olup olmadığı konusunda net bilgim olmadığını söylemekle birlikte, çanın altında kalanların FF (ya da sizin üniversitede hangi not sistemi varsa, kalma notu) alarak kaldığını söyleyebiliriz. Çanın üstündeki notlandırma da DD'den başlar. En üstte yer alan en başarılı öğrencilere AA verilir.

    Bütün bu hesapların bir formülü vardı; ama formül karışık bir şey. Zaten ben çoğu hocanın formüllere uyup da çok sağlam bir şekilde not dağılımı yaptığını sanmıyorum. LA LA LAKERS'ın yukarıda da dediği gibi, hocaların oynayabildiği bir şey.

    Şu an ortalamanın altındasın. Ne yapıp ne edip finale iyi çalışacaksın ve dönem sonunda sınıf ortalamasının üstüne çıkmaya çalışacaksın. Final biraz zor olur ve senin sınavın da buna rağmen iyi geçerse, avantaj kazanırsın.

    Her ne kadar harf notu dağılımında inisiyatif, son söz hocanın olsa da, normal durum budur. :)




  • Vizedeki ortalama da biyerde finalde oluşacak çana ışık tutar. Büyük sapmalar olmaz. Bence sen kafanı çana yorma. 1oo alman gerekiyormuş gibi hepsine asıl.
  • 3 şekilde çan eğrisi hesaplama yöntemi vardır kardeşim ben 2 tanesini biliorum sana anlatayım bilmedgim ise baya bi karsıkmıs standart sapma falan alınarak yapılıo ama gercek can egrisi tabiki sınava girenlerin not ortalamasıdır,diğeri ise isterse hoca sınava giren ögrencilerden en yüksek alan ögrenciyle en düsük alan ögrencinn notunun ortalamasını alıp bi çan belirleyebilir.bu da diğeri mesela bu dedğimn ii yönü de var kötü yönü de misal şöyle diyelim sınava 5 kişi girmiş olsun bunların notları 20 60 60 90 95 olursa en düsük alan;20 en yüksek alan;95 ort.;57.5 son 4 ögrenci gecer ama toplam hepsinn ortalamasına bakarsak 315:5 ten 63 oluyor 60 alnlar da kalabilir tabi böyle durumlarda dc+ ile de geçilebilir orası ekstra mevzu
    en yüksek ve en düsük ögrenci baz alındgında 4 kişi gecmiş oluyordu ama tüm ögrencilerin not ortalamasına baktgımzda 60 alnlar da ort. altında kaldı son bi çan ise dedgm gbi standart sapmalı bir şeyler onu bilgisayar direk hesaplıyor not sistemnde umarım yardmcı olmusumdr.
    ama ben derim ki fazla takma bu işe cünkü işin içinden cıkamazsın isterse hocan gecirr zaten seni;)




  • çan da benim bildiğim ortalamanın altı direkt kalıyor üssü ise cc'den başlayıp geçiyor ama tam bilmediğimden aklını da pek karıştırmak istemiyorum.
    Danışman hocana bi sor detaylı şekilde açıklayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.