Şimdi Ara

Cam ve Kaportadaki Kireç Lekeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
103.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

    Bu mesaj silindi.
    arkadaşlar sirke işe yaradı. kaportadaki lekeleri çıkarmayı başardım camıda temizledim. ama çok fena kokuyor. sildikten sonra bide suyla temizlik yaptım. sirkenin içinde doğal bi asit var inşallah kaporta boyasına zarar vermez. iyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_yaprak

    arkadaşlar sirke işe yaradı. kaportadaki lekeleri çıkarmayı başardım camıda temizledim. ama çok fena kokuyor. sildikten sonra bide suyla temizlik yaptım. sirkenin içinde doğal bi asit var inşallah kaporta boyasına zarar vermez. iyi günler

    Alıntıları Göster
    Eğer lekeleriniz çok fazlaysa işe yaramayabilir, fakat orta ve az lekeler için;
    önce camı normal temizleyin. sonra camı ıslatmanız gerekiyor. (kuru halde uygularsanız çok bir işe yaramıyor) biraz diş macunu sürün.bir bez ile ovun (sıvı cila atar gibi) en son kuruyup kalana kadar ovmanız gerekiyor. Daha sonra durulayın. Sonra da bana dua edersiniz inşallah. Yani işin özü karbonat, diş macunlarında da karbonat vardır. Saf karbonatı ıslatıp bezle de silebilirsiniz fakat diş macunundan çok daha üstün verim aldım...




  • Ben arací bi ara isyerinin bahçesine birakiyordum geceleri lekeleri basta anlamadım bir 10 gün.her.gun geceleri bahçe sulama suyuna maruz kaldí aracín cami, kaporta, hatta yan aynalar bile felaket haldeydi camdan önümü ve yan.aynalardan arkayí görmekte zorlanacak.hale.gelmişti. Yíkatma falan.fayda vermeyince ve evdeki kattle'ı limom tuzuyla temizlediğim aklíma.geldi. Bi.kova sícak suya 2 paket limom.tuzu koydum birqz.ılıştırdıktan sonra bezle ovalaya ovalaya çıkarmıştım. Baya uğraştirir, sirkeden de hallice midir bilmiyorum ama denemek.isteyen olursa diye yazayím dedim.

    Aynı sorunla yine karşí karşıyayım.yine ama o kadar uğraşmakta istemiyorum. Daha basit bir çözümü varsa çok iyi olurdu. Hatta çıkaracaklarını bilsem bi yıkamacıya falan vereyim diyorum.
  • Arkadaslar yasadigim ilcede sular kirecli. Aracim her yikamada kirec oluyor. Fakat ugrasirsaniz cikmaz. Zamanla cikiyor. Oto sampuani ve biraz sirke isinizi gorur 2-3 yikamada eski haline doner. Tavsiye her yikadiginizda kucuk bir miktar sirke katin.
  • KESİNLİKLE LİMON UYGULAYNIZ
  • Sirke kesin çözüm arkadaşlar.. Aynı sorun yeni aldığım araçta vardı. Bugün birkaç oto yıkamacı dolaştım ve pasta cila atarsanız kireç lekeleri geçer mi diye sordum. Birisi geçmez, ince zımpara atmak lazım dedi; diğeri geçer ama çok uğraşırız dedi; bir başkası geçmez, geçer diyen yalan söyler dedi. Son oto yıkamacıda sorunuma kulak misafiri olan bir müşteri, aynı sorunu yaşadığını ve sirkeli bezle silerek sorunu çözebileceğimi söyledi. Hemen bir marketten mikrofiber bez ve sirke aldım, sirkeyi beze bolca döktüm ve bu bezle hafif bastırarak ve ovalayarak sorunlu cam ve kaportayı sildim. Yaklaşık 15 dakika sonra tüm lekeler kayboldu. Uygulamayı yaptıktan hemen sonra arabayı suyla durulayıp kuru bezle silmek gerekiyor.
  • Merhaba arkadaşlar benim aracın ön kaputunda da var. Yanyana 3-4 beyaz leke aşağı doğru ince akıntı da yapmış. Emin değilim ama sanırım kireç lekesi bunlar. Bir usta temizlik maddesi CİF ile yavaş yavaş ovarak çıkarabilirsin dedi. Denemek istiyorum. Ne dersiniz? Yoksa sirke mi denesem acaba?
  • Sirke dışında kireç lekesini çıkaran ürün yok mudur arkadaşlar? Sirke kokusundan nefret ediyorum. Porçöz denedim korkarak ama sonuç değişmedi. Farlarda ve camlarda kireç lekeleri kafayı yedirtecek seviyeye ulaştı. Bir arkadaşım aracındaki çam reçinesini gözümün önünde çıkarmıştı ama ürünün adını hatırlamıyorum. Yıkamacılar reçine çıkarmaya 200 tl istiyorlardı kim bilir kireçleri temizlemeye ne isterler?
  • cam için 3d eraser diye bir kimyasal var kesinlikle çıkarır.Fakat kaportada bu madde 45 sn nin üstündeki sürelerde bozulma yaratır.Boya aksamı için pasta uygulanaması yapılabilir.Sirke % 5 asilitik asit içerir.Bu nedenle kireci çözer.Sirke kokusunu sevmiyorsan yarı yarıya sulandır ve içine oda parfümü koy.İşini görür.
  • Cam icin porçöz. Kaporta icin 3d jel.
  • Sirke ile tüm kireçlenmenin tabiri caizse a. Belledim harika iş çıkardı mübarek madde Allah vergisi işte cam kaporta heryer kaput altı siler silmez süper oldu
  • Kullandığınız asit bazlı bileşen ne kadar yoğun ve kireci kolay çıkarıyorsa aynı oranda da boyaya zarar veriyordur. Kireci nispeten daha yavaş çıkaran çözümler boya sağlığı açısından daha makbuldur. Az sirkeli su ile bir kaç kez sabırla yıkayıp kurulamak bana en mantıklısı geldi...
  • Sirke özellikle beyaz sirke. Zamanında firavun mezarlarını soyarken kireç taşı kayaları yumuşatmak için üzerine sirke döküldüğünü öğrenin başka bir şey bilmenize gerek yok.
  • Herkese iyi pazarlar
    Benzer bir sorunum benim arabamda da var. Balkon altına park ettim birgün ne olduğunu anlamadığım bişey akmış. 7 yıldır çok şeytan denedim sirke vs ama sonuç yok. Camdaki sorunum kireçlenme değilde sanki en üst tabakasındaki malzeme zarar görmüş yanmış gibi. Cila konusu mantıklı geldi denememiştim. Tecrübesi olan arkadaşlar hangi cilayı nasıl uygulamam gerektiğini yazanlar mi yada Mersin'de bu işini hakkıyla yapacak biri var mı bildiğiniz. Camın bile jaskodan değiştirmeyi düşündüm fakat orjinalliği bozulmasın diye iptal ettim.
    Teşekkürler
  • oonel O kullanıcısına yanıt
    Camda cila işe yaramaz.3D Eraser diye bilinen üründen alın ve cama sünger yardımı ile sürün.1 dakika geçmeden silin ve yıkayın.Aynı işlemi bir kaç defa tekrarlayın.En etkili kimyasal olarak bunu tavsiye ederim.
  • Autoglym ve pembe seryum oksit aldım henüz gelmedi. Onunla da çözemez miyim nu sorunu
  • oonel O kullanıcısına yanıt
    Seryum oksit ile ilgili yazılar okudum fakat henüz denemedim.Dikkatli bir çalışmayla sorun çözülebilir.Uygulama öncesi ve sonrası bilgilerinizi bekliyoruz.
  • Arkadaşlar yatay şekilli bende de tırnakla kazımak dışında çıkmayan kirecimsi bir tortu var kaporta da. İPA bile fayda etmedi. Ne tavsiye edersiniz?

    Farların ve dikiz aynasının altında oluşmuş.

     Cam ve Kaportadaki Kireç Lekeleri
  • "Uzunesmer"e cevaben: Yakin zamanda akvaryum hobisine başladım. Camin dışındaki kireç lekelerini porçözle çıkarıyoruz, araçta denenir mi, kaportaya boyaya zarar verir mi bilmiyorum, denemedim. Kaportanin görünmeyen kısımlarında denenebilir. Saygılar.
  • Arabamı kapalı otoparka park ediyorum. 2 gün önce ilk defa yukarıdan, ısıtma tesisatı borularından kaporta yan tarafa su akmış. Beyaz kocaman bir iz. Ayna ters tarafına da gelmiş. Deterjanla, suyla denedim en ufak şekilde geçmiyor.

    Burada yazılanlara bakınca kireç giderici mutfaklarda kullanılan temizleyicilerden var evde. Onunla denesem çıkar mı acaba, boyaya zarar veririm diye çekindim. Hatta bir arkadaşım püskürtmeli porçöz ile dene bir şey olmaz dedi. O da zarar verebilir diye çekindim.

    İnternette satışlarını gördüğüm bir ürün var. Kullanan oldu mu acaba veya normal kireç sökücü ile denesem bir şey olur mu ?


    https://www.carwaxonline.com/recine-zift-bocek-temizleyici





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.