Şimdi Ara

Cam Kalitesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
44.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sitelerde gördüklerime göre Casio saatlerin camı için mineral veya kristal cam denmekte.Seiko saatlere baktığımda çizilmez safir cam ibaresi yazmakta.Cam olarak hangisi daha iyidir bilgisi olan aydınlatabilir mi?



  • Seiko ile casio bir mi bir düşünün cevabı bulacaksınız :))
  • Mineral cam çabuk çizilebilir. Ama sildirilmesi kolay olur. Esnek olduğu için kırması, çatlatması zor olur.

    Hardlex, Kristal camlar, çizilmesi zor ama çizilince de temizlenmesi zor cam çeşidi.

    Safir kristal cam ise, son derece sert malzemeli, safir ve elmas dışında bir maddeyle çizilmeyen camdır. Ancak çok sert olduğu için sert darbelerde çatlayıp tuz buz olma ihtimali de yüksektir.

    Çok sert darbelere maruz kaldığınız aktiviteleriniz yoksa saatlerde en tercih edilen safir kristal camdır.

    Ancak, marka olarak ayırmak çok doğru değil. Seiko'nun da hardlex ve safir camlı farklı modelleri olduğu gibi, Casio'nun da mineral veya safir camlı farklı modelleri mevcuttur. Önemli olan ilgili modelde ne tür cam malzemesi kullanıldığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laax

    Seiko ile casio bir mi bir düşünün cevabı bulacaksınız :))

    Burada markaları değil camları karşılaştırmak istemiştim.Hepsiburada'da Casio'lar için su geçirdi diyenler bile mevcut.Şuan saat alırsam kesinlikle Seiko alacağım fakat camlar arasındaki farkı öğrenmek istemiştim.
    burbank ; teşekkürler detaylıca açıkladığın için.
  • casio edifice serisi kullandım seiko solar da kullandım safir camlı bir model .
    casio yu 6 seneden fazla kullandım bir çizik bile yok camda.
    seiko yu 3-4 senedir kullanıyorum. Seikoyu seyyar alaminyüm katlanabilen merdivenin katlanma mekanizmasımasındaki saca çarptım saat çok sağlam çizildi.

    demem o ki marka bir saat saat alıyorsan kristalmiş mineralmiş çok takılma bunlara . elmaz çizermiş filan hikaye bunlar biraz dikkatli kullanırsan hiç birşey olmaz gerçi casio da dikkat de etmedim hiç ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir de şu farklar var:
    Safir camlar (ki bunlar sentetik safir oluyorlar) ışığı daha iyi yansıtıyorlar, daha kalın oluyorlar ve daha düz yani bombesiz oluyorlar. Işığı yansıtmaları ve çiziksiz olmaları çok hoş, ama saati daha kalın gösterebiliyor.
    Mineral camlar (ayrıca Hesalite, Seiko'da ise "Hardlex" diye de geçiyor) ışığı daha az yansıtıyor, buna karşılık daha ince oluyor ve kenarları daha bombeli üretilebiliyor. Bu da daha zarif ve kasaları daha ince saatlerde kullanılabiliyor. Daha kolay çiziliyor ama daha zor kırılıyor.

    Son olarak plastik/mika vs. camlar var. Swatch gibi ekonomik saatlerde veya Vintage saatlerde bulunabiliyor. Çok kolay çiziliyor, kırılabiliyor ama ucuza da değiştirilebiliyor. Tabi çok pahalı Vintage Rolex Bubbleback saatlerin de plastik camları var, orijinali ile değiştirmek çok pahalı yani böyle istisnalar da var.

    Bazı saatlerin mineral veya safir camlı seçenekleri olabiliyor. Mesela efsane Omega Speedmaster Moonwatch'ın her iki tipte camı var. Ama aya giden model mineral, çünkü NASA'nın yaptığı araştırmalara göre yerçekimsiz ortamda safir kırılınca tuzla buz olup kapsülün hava filtresine ve elektroniklerine zarar verebilirmiş...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    Omega Speedmaster lar ya hesalite denilen mika cam kullanır yada safir kullanır. Hatta hesalite camlarına omega amblemi olur ortada. Hardlex kristal yada diğer cam çeşitlerinde bunu yapamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.