Şimdi Ara

Cam Buğusu Gitmiyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
33.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler. Klimayı kullandıktan sonra açıp polen filitresi ıslakmı diye bakacağım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: zybann

    polen filtresi torpidonun arkasındadır. ilk önce fransız vidası ile vidalanmış torpidoyu sökmen gerek. yalnız sökerken torpido ışığının soketine dikkat et. torpidoyu çıkarmadan önce ışığın soketini yerinden çek ki kabloları koparmayasın. torpidoyu sökünce orada geçmeli bir hazne göreceksin. o hazneyi açarsan polen filtresi oradadır.

    basitçe kendin değiştirabilirsin. her seferinde ekstra para vermene gerek yok.
  • evet arkadaşlar benimde 2002 astra var. buğulanma özellikle kaloriferi açınca çoğalıyor. yarın polen filtresini değiştirip buraya sonucu yazacam.
  • Klimayı açmak buğuyu çözmek için en hızlı çözüm. Çünkü klima ortamdaki nemi alır, dolayısıyla camdaki buğu gitmiş olur.
    Ama klimayı açmaya gerek olacak bir durum hiç yaşamadım.

    - Motor biraz ısındıktan sonra sıcaklık ayarını artırıp, üflemeyi sadece ön cama şeklinde ayarlarım. Ve üfleme hızını en yüksek konuma getiririm.
    - İç sirkülasyon düğmesine basarım ve 1 dakika kadar öyle çalışmasını sağlarım. Sonra iç sirkülasyon düğmesini kapatırım.
    - Kısa süre sonra buğu geçince üflemeyi ön cam ve içeri olacak şekilde ayarlayıp, üfleme hızını normale getiriyorum
  • arkadaşlar bugün polen filtresini söktürdüm. arabayı 2 ay önce almıştım. filtre herhalde 5 yıllık felan çıktı. pislikten filtre tanınmaz hale gelmiş. filtreyi 10 liraya alıp değiştirtdim. aracın üflemesi arttı ve içerde olan buğulanma bitti. kaloriferi 1 de ön cama ayarlı çalıştırıyorum. ne ön camdaki nede yan camlardaki buğu kalmadı. daha önce 4 de çalıştırsamda ön camın yarısının buğusu gitmiyordu. vallahi yukarıda bu öneriyi veren arkadaşa teşekkür ediyorum.
  • polen filtresini değiştirdiğimde sorun çözüldü gibiydi.şimdi araç zıvanadan çıktı. yan ön arka camlar'daki buğudan artık önümü arkamı sağımı solumu göremez oldum. buğu çözücüde fayda etmiyor. geçen ay servise gittim. havalar çok soğuk sebebi bu dedi.bugun şehir dışına çıktım. sıcaklı 9 derece idi ama buğu aynen devam etti. klimayı açınca durum düzeliyor. valla işi gücü bıraktık klima ile 400 kilometre yol yaptık. yaktığım fazla yakıtı siz hesap edin artık. yaza satacam aracı. bıktım artık.
  • Aynısı bendede oldu, serviste çözdüler. eğer normalden fazla ve çabuk buğu yapıyorsa içerde havalandırmanın kapağı kapalı pozisyonda kalmış olabilir, bana yapılan açıklama böyleydi. astra hb 1999
  • kışın aracın içinde buğu varken öncelikle karşılıklı 2 camı biraz aralayarak araçtaki su buharından kurtulun. daha sonra bu şekilde aracın kaloriferini açın ancak iç döngü tuşunu kapalı tutun.
    buhar gidince camları tamamen kapayın ve aynı şekilde devam edin.
  • Tüy bırakmayan herhangi bir bezi evinizdeki sabunla ile su yardımıyla iyice sabunlayın. Ardından ıslanan bezi hafif nemli kalacak şekilde sıkın. Bu bezi kış aylarında aracınızdan eksik etmeyin. Araca bindiğinizde buğulanan camlara bezi sürerseniz uzun süre camlarda buğu olmayacaktır. Bu sayede hem cebinizi korumuş olursunuz hem de güvenli sürüş imkanına kavuşmuş olursunuz. ispatı mı aşağıda verdim. camın bir tarafını sildim bir tarafını silmedim aradaki fark ortada

    http://img520.imageshack.us/img520/5503/dsc00078lv3.jpg
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.