Şimdi Ara

Çalınan iPhone'um bulundu :) Başınıza gelebilir, tavsiyelerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
33.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle iyi yada kötü tecrübelerin paylaşılması gerçekten güzel bir şey. Arkadaşım geçmiş olsun sana ve tekrar telefonun hayırlı olsun ;) Paylaşımın içinde ayrıca çok teşekkür ederiz :)
  • geçmiş olsun, 5 sene önce benim de telefonum bu şekilde bulunmuştu ve sağlam bir şekilde bana iade edilmişti, ancak 9 ay sonra :)
  • 9 ay sonra sağlam bir şekilde iade edilmesi çok tuhaf :) belki çalınmasa bile 9 ayda çoktan sen telefonu eskitirdin. İyimi oldu ne

    problemboy

    Geçmiş olsun dostum. Umarım artık daha dikkatli olur ve cebinden çıkarmazsın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Great Scot

    9 ay sonra sağlam bir şekilde iade edilmesi çok tuhaf :) belki çalınmasa bile 9 ayda çoktan sen telefonu eskitirdin. İyimi oldu ne

    problemboy

    Geçmiş olsun dostum. Umarım artık daha dikkatli olur ve cebinden çıkarmazsın :)

    9 ay mı?
  • bende bu gün savcılığa verdim benimkide n79 du... offff of...zaten bulunması zor bulunsa bile 9 ay mı? deliricem!!! =(..
  • Büyük geçmiş olsun. Allah sevindirmek istediği kuluna önce kaybettirip sonra buldururmuş derler elindekinin kıymetini bilsin diye.Sizin paylaşımınız sayesinde insanlar en azından benzer bir durumla karşılaştığında ne tip bürokratik aşamalardan geçecekler onu anlamış olurlar.Çok çok teşekkür ederim
  • çok şanslısın telefonun hemen bulunmuş.

    www.cepteleofnudestek.com adresindede neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler mevcuttur.
    ayrıca siteye çalıntı ihbarı da bırakılabiliyor.
  • Kulağıma derinlerdeeen bir horultu geldi ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azazel85

    çok şanslısın telefonun hemen bulunmuş.

    www.cepteleofnudestek.com adresindede neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler mevcuttur.
    ayrıca siteye çalıntı ihbarı da bırakılabiliyor.


    reklamı yapmışsın ama olmamış!
  • Find my iPhone uygulamasi da geldi, en azindan telefon kayboldugu gibi kitleyip yer tespitinden bulabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrunkeñClam

    Find my iPhone uygulamasi da geldi, en azindan telefon kayboldugu gibi kitleyip yer tespitinden bulabilirsiniz


    Peki diyelim ki cihaz kayboldu ve kötü niyetli birinin eline geçti..Adam telefonu kapatsa find my iphoneun bir fonksiyonu kalmıyor sanırsam; yani GPS özelliğini bu durumda kullanamayacağımızdan cihazın yerini tespit edemiyoruz?

    Eğer öyleyse bu uygulama sadece cihaz kaybolduğunda bir işe yarayacak, birinin eline geçtiğinde ise geçmiş olsun demek oluyor..
  • bugün benim 4s çalındı aslında çalanı tahmin ediyorum çünkü dükkana başka biri girmedi ama söyleyemedim... parçalıyorlarmış telefonu ö şekilde parçalarını satıyorlarmış 200 lira etmez bu insanlar o.ç olmuş ...büyükçekmece savcılığına ihbar ettim arkadaşımın dükkanından çalındığı için de çocukları ihbar etmedim onlardan başkası yapmadı eminimde ıspat o kadar zor ki böyle işlerde ..can sağlığı olsun haram lokma girmiş demekki boğazımızdan..rabbim beterinden saklasın
  • bızımde nokıanın 200 lıralık bı telefonu vardı babamın benım dugun gunu evden calındı tam 5.5 ay sonra izmirde tepecıkten cıktı telefoncudan.. satan yakınım hastanede yatıyor kımlıgı alıp gelıcem dıye 50 lıraya vermıs ama telefon calısır bır vazıyette geldı..

    biz de karakola gıtmıstık oncesınde o yuzden işler biraz ağır yurumustu...

    eger atmazlarsa satarlarsalar ımeı ıle oynamadan bulunma olasılıgı cok yuksek oluyor..

    kımsenın basına boyle kotu bır olay gelmez ınsallah..

    gecmıs olsun.
  • HortlatmayıN diycem ama faydalı bilgiler var..en azından ilk mesajda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaziniz jailbreakli ise iGotYa da cok ise yarayabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR MERAK ETTİĞİM Bİ KONU VAR YARDIM EDEBILIRSENIZ SEVINIRIM. BENIM EVE HIRSIZ GİRDİ. İDEOS X5 TELEFONUMDA ÇALINANLAR ARASINDAYDI. DROPBOX TELEFONDA KURULU İDİ. ACABA BUNUNLA YER BELİRLEME GİBİ Bİ DURUM OLABİLİRMİ? YADA SİZİN TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ Bİ TAKİP YÖNTEMİ VARMI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: problemboy

    26 Temmuz günü gittiğimiz piknikte çalınan çantanın içinde giden iPhone 3G telefonum önceki gün Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sağlam bir şekilde bana teslim edildi.

    iPhone'u aldığım gün kadar sevinçliyim, foruma da yazmıştım telefonu kapattırsam mı acaba diye ve kapattırmamıştım derken yaklaşık 2,5 ay sonra telefonum geri geldi.

    Tabi ben çok şanslıyım, bu tip olayların çoğunda olumlu sonuç alınmazken geri gelenler de çok uzun sürede geliyor, başına gelmiş biri olarak allah korusun başınıza gelirse tavsiyem eğer olay yeri incelemelik bir durum yoksa (eve-işyerine-arabaya hırsız girmesi gibi) yani yankesicilik, kapkaç, dükkanda açıktan veya unuttuğunuz yerden çalınma durumlarında polise gitmeden direk olay yeri ile ilgilenen savcılığa gidin, acele etmenize gerek yok sonuçta telefon koşarak bulunmuyor, onun yerine hazır giderseniz orada uğraşmazsınız.

    Şikayet dilekçenizi yazın, (internette örneği çok, ayrıca savcılıkta da bulabilirsiniz) telefonunuzun faturası, kimliğiniz ile birlikte müracaat savcılığına başvurun. (Hatta dilekçenizi 3 nüsha götürün ki tekrar fotokopi felan uğraşmayın) gerisi kısmet tabi...

    Imei numaramı bilmiyorum veya faturam elimde değil diye kesinlikle başvurmamazlık etmeyin, savcının söylediğine göre zaten hattınızla kullanılan telefonun imei numarasını operatör ve btk'dan doğruluyorlar ve siz bilmeseniz de imei'yi tespit edebiliyorlar.

    Karakola giderek başvuranların da evrakları savcılığa gönderildiği için ayrıca başvurmalarına gerek yok ama süreç az biraz uzuyor tabi. Eğer fatura ibraz etmek ve/veya imei numarasını ekletmek için savcılığa başvurursanız karışıklığa mahal vermemek için "Karakoldan yaptığım başvuruya eklenmek üzere" diyerek ona göre ifade verin. Bu eklemenin bir faydası olur mu farketmez mi onu bilemiyorum.

    Hattınızın kendi adınıza olması, telefon faturanızın kendi adınıza olması gibi şeyler avantaj olabilir ama dediğim gibi başvurmakta fayda var sonuçta hangi vakada ne olur hiç belli olmuyor.

    Burada eklenmesi gereken bir nokta daha var ki o da belki de 700-800 tl verip sonra da çalıntı diye elindeki bana ait telefona polis tarafından el konulmuş zavallı kandırılmış arkadaşın durumuna düşmemek için kesinlikle güvenilmeyecek ve fatura gösteremeyen kişilerden 2. el telefon alınmamalı

    Velhasıl darısı diğer mağdurların başına, bundan sonra telefonuma daha iyi bakacağım kesin..

    peki telefonunu kitlemısmıydın ıme kapattırmısyın kardesm daha bu sabah gece 03.00 sularında iphone 5s im çalındı :(((




  • Oha bizim 4 yıllık konu hortlamış. Neyse ben üstteki arkadaşa cevap vereyim, belki faydamız olur. Öncelikle geçmiş olsun. Hayır kilitlettirmedim, alet bir işe yaramazsa telefonu ya parça yaparlar ya da çöpe atarlar diye. Kullanılsın ki imeiden tespit edilebilsin diye yani. Çünkü o sıralarda telefonun yazılımına girilmemişti, imei değiştirme imkanları falan yoktu.

    Bu arada telefonu geçen Ekime kadar kullandım Şimdi de arabamda iPod olarak görev yapıyor kendisi. Yani bulunduktan sonra hakkını verdim, kıymetini bildim. Hala da biliyorum.
  • Gozunuz aydin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim İphone 4 üm var ARKADAŞIMLA KAVGA ETTİK VE BANA TEHDİT YAĞDIRDI IMEI NUMARANI BİLİYORUM SAVCILIĞA GÖTÜRÜCEM BENİM TELEFONUMU ÇALDIĞINI SÖYLİCEM DEDİ IMEI NUMARAMI NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.