Şimdi Ara

Çakma Türk Dizilerinin Orjinalleri Ss'li (Şimdilik 162 adet) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
19
Favori
27.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Malesef..
    Üstelik 2 saat sürüyor..Üstelik reklam arası dizi izliyoruz. Öyle ki uzun reklam sonrası 2-3 sahne gösteriliyor sonra yine bir reklam hemen sonrasında dizi kaldığı yerin 2-3 diyalog gerisinden başlıyor, sonrasında tek bir kare gösteriliyor ve bitiyor.. Dizi bitiyor ama izleyici aptal yerine koymak bitmiyor !
    Ne oluyor ? Aynı dizi ,aynı bölüm tekrar başlıyor

    Ve kimse sesini çıkaramıyor bile, bu gün iki defa bu konu kapatıldı çeşitli bahanelerle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • TRT'de Vasiyet isimli dizi vardi.Konusu ve muzikleri bakimindan cok basariliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 tane bile Türk dizisi izlemiyorum. Çünkü bana hepsi saçmalık ötesi geliyor. Ama bende Abd dizilerine hastayım. Şuan 7-8 tane güncel dizi izliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

    1 tane bile Türk dizisi izlemiyorum. Çünkü bana hepsi saçmalık ötesi geliyor. Ama bende Abd dizilerine hastayım. Şuan 7-8 tane güncel dizi izliyorum

    valla en güzelini yapıyosun hocam.bende izlemiyordum parton her geldiğimde karadayı bakıyo banada başla çok güzel felan diyip durdu 1 hafta dedim başlıyayım da kurtulayım artık.
    neyse başladım diziye iyi güzel herşey on numara hele oyunculukları çok beğendim ama arkadaş deli oldum artık okadar saçmalamaya başladılarki adam fıtık oluyor resmen diyorum bunlar kafa buluyo herlade bizimle.okadar saçmalıyorki bazen delirmemek elde değil resmen aptal yerine koyuyolar.bitsin bir daha izlersem tövbe ettim valla.




  • Adam gibi beklediğim tek Türk dizisi oldu zamanında. O da Avrupa Yakası'dır. Işler Güçler'i izleyemedim ne yazık ki. 10 yılda 1 geliyor işte böyle takip edilesi adam gibi diziler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infection

    Adam gibi beklediğim tek Türk dizisi oldu zamanında. O da Avrupa Yakası'dır. Işler Güçler'i izleyemedim ne yazık ki. 10 yılda 1 geliyor işte böyle takip edilesi adam gibi diziler.

    Aynen, bu yüzden evde Tv bulundurmak bir kenara, gördüğüm yerde kaçıyorum, haberleri bile çok saçma artık, adam trafiğin durumunu anlatıyor sanki 3. dünya savaşının ortasında internetten izliyorum bende kaliteli dizi varsa, öyle 20-40 dakikalık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Edison

    Leyla ile mecnun
    Islet güçler

    Der giderim

    İşler..

    +1 der ve ben de giderim..



    (Konuyu açan ugrasmis emegine sağlik)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhteşem Yüzyıl ve Eternal Sunshine... örneklerine katılmıyorum.Geri kalanında haklısın bunlar zaten yayın hakları alınarak yapılan ciddi işler kaliteli olduktan sonra benim için sorun değil belki orjinal yabancısını izleyipte sonra Türk yapımını izleyenler sıkılabilir benim başıma gelmedi henüz bu tip durum.Başta söylediklerimi açıklayayım Muhteşem Yüzyıl'da anlatılanları,içeriği beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem ama sonuçta Kanuni Sultan Süleyman'ı ve hükümdarlığındaki olayları da yabancı diziden almadık.Eternal Sunshine ile İncir Reçeli'ni hangi açıdan karşılaştırdın pek anlayamadım başrol kadın oyuncunun
    filmin ilerleyen kısımlarında sevgilisini terketmesi hariç hiçbir ortak nokta yok.
    .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Essentiel

    Muhteşem Yüzyıl ve Eternal Sunshine... örneklerine katılmıyorum.Geri kalanında haklısın bunlar zaten yayın hakları alınarak yapılan ciddi işler kaliteli olduktan sonra benim için sorun değil belki orjinal yabancısını izleyipte sonra Türk yapımını izleyenler sıkılabilir benim başıma gelmedi henüz bu tip durum.Başta söylediklerimi açıklayayım Muhteşem Yüzyıl'da anlatılanları,içeriği beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem ama sonuçta Kanuni Sultan Süleyman'ı ve hükümdarlığındaki olayları da yabancı diziden almadık.Eternal Sunshine ile İncir Reçeli'ni hangi açıdan karşılaştırdın pek anlayamadım başrol kadın oyuncunun
    filmin ilerleyen kısımlarında sevgilisini terketmesi hariç hiçbir ortak nokta yok.
    .

    Muhteşem yüzyıl ile ilgili daha öncede söylediğim gibi, İngiltere'de The Tudors yayınlandıktan sonra senaristlerimizin aynı tarz bir dizi girişimleri sonucu giriş gelişme sonucu kopya edilerek oluşturuldu ki Muhteşem Yüz yıl takip etmekte bahsi geçen diziyi, sözün özü İngiltere'de Kral bizde Padişah, İngilterede Krallık bizde Osmanlı ama içerik tıpa tıp aynı, ihtiras, aldatma, aşk vs. Kompozisyon aynı başlık ve isimler farklı.

    İncir Reçelinin arasında ki fark ise AIDS sadece, yoksa bir adamın hayatına giren kadının peşinden koşması, takip etmesi, araması, nedense ikisi'de kızıl saçlı, iki filmin arasında ki tek fark HIV virüsü, ben başka fark bulamadım.

    Sorun zaten kalitesiz olması çünkü kaliteli olması özellikle 3-4 saat sulandırılmış haliyle mümkün değil, 40 dakikada anlatılacak konuyu uzata uzata zaman israfına yol açıyoruz.

    Bu 3-4 saatlik uzun süreye dizi oyuncularıda bir kaç yıl önce itiraz ettiler ancak yapımcılar ve kanallar "kısaltırsak alacağınız ücretleri de kısacağız" dediler ve oyuncuları susturdular, mesele para, kimse kalitenin derdinde değil, azıcık emek varsa o da diğer yerli dizileri reytinglerde geçmek için çünkü kimse Orjinalleri ile yarışacak kapasiteye sahip değil genel olarak.

    Tabi bir sezonda 100'den fazla dizi koyulursa yayına ne beklenir bu medyadan, özgün yapım yok gibi bir şey, zaten malzeme bulamayınca herkes aynı anda romanlara sarıldı, çünkü kopyalanacak dizi kalmadı, romanlardan da iş çıkmayınca eski yeşil çam'a hucum edildi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Filmleri de araştırmaya başladım daha vizyona bile girmemiş Beren Saat'in filmi Benim Dünyam da bir hint filminin (Black) tıpa tıp kopyası çıktı ya pes yani. Sizinde tespitlerinizi beklerim, haber sitelerine kolaj yapıp göndereceğim, artık bu kadar aptal yerine konmaya bir dur demeli.

    Kaynak;
    http://www.haberaj.com/magazin/43450/berenin-benim-dunyam-filmi-icin-cakma-iddiasi
    http://haber.rotahaber.com/beren-saatin-yeni-filmi-calinti-mi_397434.html
    http://www.radikal.com.tr/hayat/benim_dunyam_filmine_calinti_suclamasi-1150855
    http://www.gazeteport.com.tr/haber/145469/benim-dunyama-calinti-suclamasi
    http://www.turktime.com/haber/Beren-Saat-in-Yeni-Filmi-Benim-Dunyam-Calinti-mi/250103/
    http://www.turktime.com/haber/Beren-Saat-in-Yeni-Filmi-Benim-Dunyam-Calinti-mi/250103/
    http://gecce.com/foto-galeri/unluler/benim-dunyam-calinti-mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 5 Ekim 2013; 20:02:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyide telif hakkını alırsın yada başka bir diziden esinlenebilirsin.Buna çakma yada foyası çıktı demek komedi.Ezel dizisi mesela.Filmden esinlenme vardı ama senaryosu gayet özgündü.Tüm dünyada böyle.Bazı akıllılar Acunu eleştirir.İşte yurtdışından program araklıyor die.Lan adam telifini ödüyor.Daha ne yapacak.Çoğu ülkede oynayan diziler Amerikadan alınmadır.Medceziri kendi yapımcısı O.C. den uyarlanmak olacak diyorsa ahada foyası çıktı demek komik.Şu olursa hak veririm.Birisi bir dizi ve film yapar ve derki senaryosu ve kurgusu bize ait.Ama bi bakarsın başka bir ülkede aynısı yapılmış ve birebir aynı.O zaman çakma dersin.Ama her dizi yada filme bazı benzerlikler var diye çakma,foyası çıktı demek yanlış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

    İyide telif hakkını alırsın yada başka bir diziden esinlenebilirsin.Buna çakma yada foyası çıktı demek komedi.Ezel dizisi mesela.Filmden esinlenme vardı ama senaryosu gayet özgündü.Tüm dünyada böyle.Bazı akıllılar Acunu eleştirir.İşte yurtdışından program araklıyor die.Lan adam telifini ödüyor.Daha ne yapacak.Çoğu ülkede oynayan diziler Amerikadan alınmadır.Medceziri kendi yapımcısı O.C. den uyarlanmak olacak diyorsa ahada foyası çıktı demek komik.Şu olursa hak veririm.Birisi bir dizi ve film yapar ve derki senaryosu ve kurgusu bize ait.Ama bi bakarsın başka bir ülkede aynısı yapılmış ve birebir aynı.O zaman çakma dersin.Ama her dizi yada filme bazı benzerlikler var diye çakma,foyası çıktı demek yanlış.

    Telif hakkı meselesi gündeme gelmedikçe itiraf edilmez ve bize sanki kendi ürünleriymiş gibi gösterilir, ve dikkat ederseniz bir ara MADE IN TURKEY uygulaması vardı, şimdi hangi dizilerde var acaba? Çünkü özgün dizi yok, ve Jenerikte bile olsa uyarlandığı dizi verilmiyor çoğu dizide, verilen ise medya'da açık açık uyarlama olduğu gündeme gelen dizilerdir, umutsuz ev kadınları gibi.

    Sıkıntı şurada ki, uyarlananan dizi bizim miş gibi gösteriliyor ve bozulabildiği kadar bozuluyor, 40 dakikayı 3-4 saate çıkarıyoruz vs. Bitmiyor tüm diziler neredeyse ithal, bende buldukça şaşırıyorum.




  • Adam emek harcamış

    Terazine tıkladım kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SayisalMan

    Adam emek harcamış

    Terazine tıkladım kardeşim

    Teşekkür ederim, amacım artık bu uydurma sulandırılmış düzeni dikkatlere sunmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: SayisalMan

    Adam emek harcamış

    Terazine tıkladım kardeşim

    Teşekkür ederim, amacım artık bu uydurma sulandırılmış düzeni dikkatlere sunmak.

    Yalnız hepsi aynı neredeyse.

    Çok şaşırdım cidden ya




  • SayisalMan kullanıcısına yanıt
    Garibime giden tipleri bile aynı seçiyorlar nereden buluyorlarsa Bire bir orjinal dedirtmek için olsa gerek
    Küçük bir örnek;
     Çakma Türk Dizilerinin Orjinalleri Ss'li (Şimdilik 162 adet)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Garibime giden tipleri bile aynı seçiyorlar nereden buluyorlarsa Bire bir orjinal dedirtmek için olsa gerek
    Küçük bir örnek;
     Çakma Türk Dizilerinin Orjinalleri Ss'li (Şimdilik 162 adet)

    Ohaaaaa

    Bizim sektör bitmiş yav




  • Hepsi aşk dizisi sinir okuyorum yüzlerce dizi bir fringe bir Lost çıkmaz mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

    Hepsi aşk dizisi sinir okuyorum yüzlerce dizi bir fringe bir Lost çıkmaz mı

    Çünkü çalması en kolay olan aşk ve aile dizileri, diğerleri bizi aşar, tabi her kanal haftada yirmi tane dizi yayınlayacağına adam gibi 1 tane dizi yapsa o zaman bir şeye benzer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Menanty

    Dostum işin gücün yok mu ya sanane dizi piyasasından. Bu kadar niye kafayı yordun bu işe anlamadım ki. Ne yapacaksın dizi piyasasınımı değiştireceksin.

    Ayrıca bir kadın bir erkek Türkmax'da iken çok iyiydi.

    Böyle yorum atanlara da uyuz oluyorum.Madem gereksiz bir konu neden sende mesaj atıyorsun ?

    Şu beğenmesem de illa fikrimi ortaya koyacağım tripleriniz beni mahvediyor beni.Evde de var bundan 2 tane hiç çekilmiyorsunuz.Uyarayım da.


    Konuyu açan arkadaşı da taktir ettim.Helal olsun iyi yakalamışsın.Malesef bizim ülke her konuda böyle.

    Dizileri Dünya'dan tutmuş diziyi alıyoruz.Türkiye'den dünyaya açılan dizi tek tük.

    Futbolda da aynı durum var.Adamlar Nuri'yi Hakan'ı yetiştiriyor sen çörekleniyorsun.Giden yine tek tük.(Arda Nihat vs.)

    Malesef toplumun genlerine işlemiş bir durum.Beleşçilik dedin mi dünya markasıyız işte.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.