Şimdi Ara

C5 İlk 15 Bin bakımı hakkında (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altrea

    cemalkaan

    mobil 1 5W30 mu kulllandın.Araç kaç litre yağ alıyor.

    Araçın kullanım klavuzunda 3.8 Lt yağ aldığı yazıyor, ben 4 lt + 1 lt yağ aldım. Yetmezse takviye yapılması için.

    Gelecek hafta içi;
    Göğüse montajlı navigasyon; Spor Yay montajı ve yağ-hava filtresi değişimi için gideceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalkaan -- 6 Nisan 2012; 18:02:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yavuz

    Arkadaşlar Citroen servislerinde kullanılan Total Quartz Ineo ECS 5w30 tam sentetik yağdır. Sülfatlanmış kül içeriği Mobil1 ESP 5w30.la hemen hemen aynıdır (Mobil1 ESP 5W30 = 0,60, Total Quartz Ineo ECS = 0,64). Aralarında aman aman bir fark yoktur. Yani kesinlikle dandik bir yağ değildir. Bence tercih meselesi. Her iki yağı da kullandım. Aralarında gerek yakıt tüketimi gerekse de ses olarak son kullanıcıyı ilgilendiren özellikler bakımından birbirinden hiçbir farkları yok. Her ikisiyle de 10.000 km.yi 5.6 lt/100 km ile tamamladım.

    Tabi servisler Total.i 140 TL.ye satarken dışarıda Mobil1 ESP 5w30 yağı 100 ile 110 TL arası bulmak mümkün.

    Total kesinlikle dandik diye düşünmüyorum, zaten belirli bir kalite standardları var otomobil üreticilerinin, o kalite standardını karşılayan hangi yağı koyarsanız koyun sorun çıkmaz. Mesela C5 1.6 E-hdi araçlar için Peugeot Citroen Araçları B71-2290 kodlu standardı destekleyen her yağ kullanılabilir.

    Benim istediğim aynı akaryakıt gibi araç üreticisinin istediği standardları karşılamak koşuluyla istediğim yağı kullanabilmek. Bana illa şu markayı alacaksın, illa bizden alacaksın diye dayatılmasın. Bu yüzden Fiat markası benim için bitmiştir, maddi bir sorunum olmadığı sürece kesinlikle fiat marka bir araç almam bir daha.




  • Malesef servislerin uyması gereken bazı prosedürler var. Bizde mecburen aracımız garanti kapsamındayken bunlara uymak durumundayız. Ancak servisler bize seçenek sunabilir. Örneğin motor yağı konusunda Total, Mobil1 ya da Castrol arasında seçim yapmamızı isteyebilir ama bu da imkansız

    ÇÜNKÜ

    Motor yağı distribitörleri, servislerde kullanılan liftleri (sayısı servisin potansiyeline göre değişir) motor yağlarını kullanmak koşuluyla servislere bedelsiz verirler. Bu yüzden o servis Total.le anlaşmışsa başka bir yağ satmaz. Bu yüzden bir serviste birden fazla yağ kullanılmaması çok normaldir.


    Son zamanlarda yeni bir konsepte şahit oldum. Trabzonda var mesela.
    Siz istediğiniz yağı raftan seçiyorsunuz. Yağ filtrenizi ister kendiniz getiriyorsunuz veya isterseniz mevcutsa yine o servisten alıyorsunuz. Onlarda ücretsiz yağ ve yağ filtrenizi değiştiriyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.