Şimdi Ara

C3 VS RİO VS CORSA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2020 model araç alacağım. Malzeme kalitesi, sağlamlığı maskülen yapısı, tasarımı ile en çok beğendiğim Rio Prestige (211.900 TL). Beğenmedim kısımlar çok yakması parça maliyeti ve sıkıntısı periyot bakımların 1.250 civarı olması. Sahibi az olduğu için çok fazla problem duymadım bildiğiniz varsa yazabilirsiniz.

    Corsa Ultimate(206.900) motor, az yakması ile öne çıkıyor. Bazıları aracın direksiyon simidini sorunlu olduğunu ve arabanın sağa doğru çektiği yazılmış.

    C3 SHINE 1.2 PureTech (202.500)ise tasarım olarak çok kötü gözüyor maskülenden ziyade tatlı sevimli bir yapısı var. Doluluk ve iç dizayn olarak başarılı. Opel ve Citroen PSA grubu olduğu için parça ve servis noktasında avantajlılar.C3 ile ilgili kronik sorun varsa okuyabilirim.


    Şu dönemde araba almak her ne kadar mantıksız olsa da eve 2. bir araba şart oldu. Sizin tercihininiz ne olurdu.








  • Yakın zamanda aynı durumla karşılaştım.
    Ben c3 aldım ancak Opel önereyim
    Süreci anlatayım
    İlk önce görmeden bi hevesle rıo için kapora gönderdim araç geldi gittiğimde büyük bi hüsran yaşadım tasarımına birşey demem yanlız malzeme kalitesi vs hiç de sizin dediğiniz gibi değildi. Ön göğüs koltuklar hiç o paraya edecek gibi değildi kaporayı apar topar alıp çıktık. C3 kesinlikle rıoya göre çok daha kaliteli hissettiriyor içi daha yüksek koltuklar ön göğüs kapı kolları vs çok daha kaliteli malzeme kullanılmış ayrıca en önemli kısım tam otomatik eat6 şanzıman olması c3 almama sebep oldu.
    Rıo da sonra uzunca bi süre kıa markasına yaklaşmam o derece yani
    Opel için de şunu söyleyeyim dış tasarım çok başarılı marka algısı daha iyi bence ayrıca eat8 kullanılıyor büyük bi fark ben neden almadım çünkü araç yoktu :):) beklemek istemedim
    Araçları gidip bence görün hepsine binin öyle karar verin gerçi bu dönemde zor ama neyse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ben corsa alırdım.

  • Tabii ki corsa. Üçüne art arda bakarsanız zaten corsa seçersiniz. Ama bu demek değil ki c3 kötü arabadır. O da güzel bir seçenek ama hissiyat olarak corsa daha iyi hissettiriyor sürücüye.

  • Rio

  • İşinize karışmak haddime değil ama 200 bin lira b segment araçlar için çok değil mi? Bence ikinci el araştırın çok güzel araçlar denk gelir o fiyata. İlla sıfır derseniz Egea iyi diyorlar o olabilir Hb Dizel hem de... Ama pahalı geldi gözüme...

    Konuya gelirsem.
    Rio ve Corsa'ya bindim birkaç kez. Rio malzeme olarak daha başarılı. İç hacim de öyle. Konfor olarak da Rio başarılı (Arka koltuklar için konuşuyorum.) Performans ve yakıt için yorum yapamam. Bilmiyorum.

    Ben Rio diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 5 Ekim 2020; 1:32:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o paralara corolla hb vardi vardi galiba.1.2 turbo benzinli dream onada bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Corsa kesinlikle tavsiye edilebilir. Şerit ihlal takip sistemi ve ısıtmalı ön koltuk detayı gerçekten çok güzel düşünülmüş.

  • Sormaya gerek yok, RİO

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni i20 ye bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandıkça daha da çok seviyorum aracımı, 3000 kmdir en ufak şikayetim yok. Varsın piyasası olmasın (ki piyasası var bence) en azından b segmenti olsa da 6 hava yastıklı, 4 disk frenli, yol tutuşu ve ivmelenmesi tatmin eden, direksiyon/koltuk ısıtmalı, gayet kaliteli geri görüş kamerası ve multimedyası olan, çarpışma önleyici ve açılabilen sunrooflu (pek aramazdım ama yağmurlu havalarda güzel oluyormuş sanatsal fotograflar çekiliyor:)) segmentine göre ferah ve 5 yıl garantili bir araca biniyorum.

    Hatta vay be bunu da mı koymuşlar dediğim enteresan özellikleri var. (öndeki araç hareket edince hadi sende ilerle uyarısı, kontak kapatıp kapıyı açınca arka koltukta eşya varsa koltuklara bak uyarısı, şeritte yalpalanırsan yoruldun dinlen uyarısı vs gibi) Şimdiye kadar kim kullandıysa çok sevdi arabayı, hatta a3 kullanan bir arkadaşım kuzenini polodan vazgeçirip rio aldırttı.

    Galeriler kadranında siyah beyaz ekran olan, sırf bazı yerlerde yumuşak plastik kullanıyor diye geneli kaliteli sanılan rio'nun yanında bomboş kalan polo'lara bile 220 istiyor. (Yumuşak plastik demek illa kaliteli parça demek değil, bir çok firma yumuşak plastiği trim seslerinden kurtulmak için kullanıyor, rioda ise incelediğinizde parçaların sert olsalarda gayet kaliteli olduklarını ve montaj işçiliğinin özenli olduğunu görüyorsunuz.)

    Özetle rio hocam, kendi aracımın fotograflarını ekliyorum umarım fikir verir hatta bonus bir yağmurlu istanbul manzarası da ekledim :)



    C3 VS RİO VS CORSA

    C3 VS RİO VS CORSA
    C3 VS RİO VS CORSA
    C3 VS RİO VS CORSA

    C3 VS RİO VS CORSA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfiican -- 11 Ekim 2020; 16:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben Astra K 1.6 dizel otomatik aracımı satıp Kia Rio 1.4 Benzinli 6 ileri tam otomatik aldım geçen yıl. İç hacmi gerçekten astraya yakın 1.88~1.93 boylarında 4 kişilik bir aileyiz. Bagaj astra 360 rio 325 litre. Opel bakımları daha pahalı, kia hyundai ile aynı motoru kullanıyor hatta 6 ileri otomatiği daha yeni koydu i20 ile bu hafta piyasaya çıkıyor. Rio da sert plastik olsa da sağlam ve dayanıklı. Araç çok sessiz biraz lastik sesi var sadece. Yol tutuş astraya yakın baya iyi. Astra ve 2010 3008 aracımın kapıları gıcırdardı sürekli yağlamam gerekirdi (kapı etrafını saran contalar) rio da hiç yok. Araç çok sağlam denedim, uzun yolda dalgınlıkla yoldan çıkıp yola geri göndüm ön tapmonun ucu ve davlumbazlar kırıldı. Kaportada en ufak bir hasar olmadı. Altta katalitik kovventörün seramikleri kırıldığı için biraz masraflı oldu. Sağlamlığından hiç şüphem kalmadı. Lpg li aracım 33.6 litre gaz ile 430~500 km yol gidiyor. Benzin ilede min 5.2 yaktı şehir dışı. Şehir içi yazın 6.0~6.5 kışın 7.0~7.5 yaktı Ankara da sakin ve sıkışık trafik dahil. Ben şu an araç alacak olsam aktif şerit takibi olan bir araç alırdım. 25 yıldır gece yolculuk yaparım ama yaşlandıkça sanırım bunun gibi güvenlik donanımları ön plana çıkıyor. Rio da 6 hava yastığı da standart. Clio 5 de en pahalısında bile perde hava yastıkları yok, hatta yeni çıkacak olan İ20 de de yok. Güvenlik ve tam otomatik olduğundan Corsa da düşünülebilir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.