Şimdi Ara

C180 Detaylı Bilgi Talebi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba;

    Bi konu açılmış C180 CGI olarak biraz okudum ancak tam istediğim bilgileri edinemedim.

    Öncelikle Opel Insignia sahibiyim ve aracımı değiştirme arfiesindeyim. Şöyle ki kullandığım araç 1.6T 180hp , aslında almak istediğim araç BMW 3.16 F30 kasa ancak LPG uyumsuz olduğu için E90 kasalara yöneldim onlarında atmosferik ve 115hp olmasından dolayı vazgeçtim.

    2012 model Max 95-100 bin TL arası C180 lere bakıyorum.
    C180 e yönelme sebebim LPG uyumlu olmaları ve 156hp olmaları ancak kafamı karıştıran bilgimin yetersiz olduğu durumlar var.

    Mesela 156hp olanlar Turbo mu?

    Komp. nedir ? CGI nedir? Farklı motorlar mı? Her ikiside LPG uyumlu mu?

    Bir de 5 ileri CGI var 7 ileri CGI mevcut sanırım.

    Donanımlı olan arkadaşlardan ivedi bir şekilde yardım rica edeceğim.

    Bir de önerileriniz nelerdir?

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Lpg uyumu sadece kompressör motorlarda mevcut 1.6 ve 1.8 olarak mevcut 2009 ile 2012 bir kısım makyajlılar komp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompressör motorlar 5 ileri . Bu motorlara yaygın bilinen sıralı sistemler uygulanıyor. CGI motorlar makyajlı kasada geldi. Bu motorlar direkt enjeksiyonlu ve turbo beslemeli. İlk seri 1.8 cgi olanlar. Bunlarda 7 ileri vites var ama bunlar sınırlı sayıda üretildiği için bunlara ilişkin lpg firmaları dönüşüm kitleri üzerinde çalışmadılar. Bir süre makyajlı kasada bilinen eski kompressör motor 5 ileri vites kombinasyonu tekrar geldi. Fakat 2012 sonuna doğru 1.6 cgi olanlar çıktı en son olarak. 7 ileri vitese sahip yine bunlar da. Bu motorlar için lpg uyumu mevcut ama sıralı sistem değil sıvı sistemler uygulanmakta. Sıvı sistemin farkı; lpg, aracın benzin sistemine sıvı halde iletiliyor ve araç kendi yakıt püskürtme sisteminden sıvı halde benzin gibi lpgyi püskürtüyor. CGI motorda dönüşüm yapılmış araç sayısı çok az. Birinci nedeni "kompressör değil cgi ise lpg olmaz" şeklindeki yanlış kanı; ikincisi ise bu kitlerin sıralı sistemlerden pahalı olması. Kit 2300 euro civarı bir fiyata uygulandığı için pahalı görünse de lpg dönüşümünde bu tip ile araca en az müdahalenin yapılması, aracın ilk marş dahil lpg kullandığı için ekstra bir benzin tüketimi olmayışıyla %50 ye varan tasarruf vaat etmesi yönünden düşünülebilir. Bu arada e90 'dan vazgeçtim demişsiniz ama w204e de e90'a da sahip olmuş biri olarak konfor olarak iki araç arasında uçurum olduğunu, hitap ettikleri kesimlerin tamamen farklı olduklarını da not düşeyim.




  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    Öercedesten baya anlayan birisisiniz anlaşılan bende sormak istiyorum

    W204 denilen efsane C kasası benimde aşırı hoşuma gidiyor. 2011 de makyajlanmış sanırım ve 2014 e kadar üretilip 2015 de yeni kasaya geçiyor malum.

    Siz hangi yıl aralığında almamızı tavsiye edersiniz ? standart bir c180 1.6 motor 156 beygirmiş yani kompressörsüz motor. Bu CGİ olarak mı geçiyor ?

    Kompressör motorun bu bahsettiğim motordan farkı nedir ? Kompressör motor olupta 5 ileri olması hiç cezbedici gelmedi bana sanırım normal cgi motor almak daha mantıklı sonuçta 7 ileri mis gibi otomatik vites

    hangi c180 ler 1.8 hangileri 1.6 ? En önemli sorumda bu aslında. Hem cgi olup hem 1.8 ve 1.6 olanlarıda var mı ?

    Hepsini cevaplarsanız teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 7 Kasım 2016; 19:55:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Makyajlı kasa w204'üm var benim de. Uzun süre takip edip, araştırıp, öğrendim ben de almadan. Satma düşüncem var ve arayan arkadaşlarda da görüyorum ki gerçekten kaç çeşidi var, amg ne, cgi ne, kompressör ne gerçekten kafaları çok karışıyor.

    İlk tavsiyem makyajlı kasalardan -yani 2011 sonunda çıkanlardan- almanız yönünde. Görsel olarak (farlar, tamponlar, jantlar, konsol, kaput, stop lambaları) büyük değişiklikler var. Tabii bunlar alıcıyı çeken unsurlarken bir de mühendislik altyapıda değişiklikler yapılır. Makyajla bu serinin 1000 civarı parçası yenilenmiş, tüm sorunlarından arındırılmıştır.

    Gelelim motorlara. Bir kompressörler var bir de cgi'ler. Kompressörlerin makyajsız kasada 1.8leri de olsa da makyajlıdakilerin tamamı 1.6 litre. Çoğu 2012 model, bir iki tane 2013 görebilirsiniz ama pek yok. Kompressör motorların tamamı 5 ileri şanzımanla çalışır. Süperşarj besleme vardır. Tüketimleri yüksektir. 156 beygirdir ama -sanıyorum şanzımanın etkisiyle- bir 156 beygire göre biraz performansı eleştirilir. Ama kötü denilmez. Ben kompressör kullanmadım, duyduklarım böyle. Tecrübe etmek gerek tabi. Gelelim CGI olanlara. CGI olanlar turboşarj ile besleme yaparlar. Direkt enjeksiyonludurlar. 7 ileri otomatik şanzımanları vardır. 2 tip cgi motor var: 2011 senesinde ilk gelen makjaylılarda 1.8 lt hacminde 156 beygir gücünde olan CGI ve 2012 sonundan itibaren de 1.6 lt hacminde 156 beygir gücünde olan CGI motorlar. CGIlerin tüketimi kompressörlere göre 1,5-2 litre kadar düşükken performansları da bariz şekilde iyidir. Ben 2012 1.6 cgi kullanıcısıyım. 1.6 cgi yi tavsiye ederim. 1.8in nadiren 1.6 dan daha iyi çekiş elde ettiğini savunanlar olsa da daha fazla vergi vermenin, çok ufak miktarda daha fazla yakıt yakmanın anlamı yok bence.

    Tavsiyeme gelecek olursak serinin en son motoru 1.6 cgi. Ben bunu tavsiye ederim. Benzinle binilecekse kesinlikle 1.6 cgi ama lpg konusu düşünülüyorsa cgi için olan sıvı sistem lpg kitinin fiyatı biraz daha yüksek diğerinden. Ama üretici daha yüksek tasarruf oranı sağladığını, aracın kendi yakıt sisteminden bire bir yaktığı benzin kadar lpg yaktığını söylüyor. Piyasaya bakarsanız insanlar kompressör alıp yakıtını karşılayamazsam lpg takarım diye düşünerek hareket ediyor ama peşinen çok yakan versiyonu alıyorlar. CGI alınıp lpgye çok da ihtiyaç duyulmadan -neredeyse kompressörün lpg ile yaktığı paraya- benzinle binilmesi mümkün aslında.




  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    Çok çok çoook güzel anlatmışsınız herşeyi bir w204 benzinli alınırken öğrenilmesi gereken herşey mesajınızda. Siz yokken bende biraz araştırdım 2011-2012 c180 ler 1.8 ken 2012-2014 1.6 imiş. Farklı hacim olupta beygir ve torkları nasıl bu kadar aynı olabiliyor cidden kafam almıyor o mühendisliği

    Mercedesin tek sevmediğim yani ülkeye E kasa hariç hiç bir kasa segment modellerinin Bmw kadar geniş motor seçenekli gelmemiş olması

    C coupelere bakıyorum sadece 180
    Sedanlara bakıyorum 180 200 nadiren 250

    Ama bmw ye bakıyorum 1.6 sından 1.8 2.0 2.5 2.8 3.0 3.5 nerdeyse bütün motor seçeneklerini bulmak mümkün malum sitede

    Ülkemizde 6 silindirli c300-c350 modelleride satılsa mercedesin türkiyedeki prestiji çok daha artar. Sadece 1.6 motorla yaygın olması üzüyor beni. (hangi modelden itibaren 6 silindir kullanıyor bilmiyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.