Şimdi Ara

C# yardım(Kod değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sormak istediğim iki şey var; Birincisi hazırladığım bir DLL'i dış ortama aktardıktan sonra nasıl korumaya alırım. Korumadan kastım; mesela ben bu DLL'i bir projemde kullanırken Debug'da DLL'le ilgili çıkan sorunlarda hemen karşıma kütüphanenin kodlarını getiriyor, bunun nedeni kütüphanenin benim bilgisayarımda tasarlanmış olması mıdır? Yani ben bunu sadece DLL olarak hiçbir şekilde projeyle bağlantısı olmayan bir bilgisayarda kullanırken kodlarım görünmez midir, yoksa her isteyen kodlarıma ulaşabilirmi? İkinci sorum tam olarak terimleri bilmiyorum ama yeni bir template tasarladığımızda (Windows form gibi) bunu nasıl C# Express'in Add New Item bölümüne ekleyebiliriz? Sorduğum soruların gerçek karşılıklarını bilmediğim için araştırmalarım hep yanlış yönde ilerliyor o yüzden buradan sordum.



  • 1. Cevap: DLL ini Release modda derlersen bahsettiğin problemi çözersin, fakat. .NET managed bir ortamdır ve Reflector gibi dissasemble programları ile kolayca .net dll, exe lerini koda çevirebilirler.

    1. Cevaba Ek: DLL derlediğinde yanında bir Debug Database dosyası oluşur, sen kullandığında kodu açık görmenin nedeni bu dosyadır.

    2. Cevap: Belgelerim klasöründeki Visual Studio klasöründe Templates dizini var tasarladığın template i buraya atarsan sorununu çözersin.
  • Cevaplar için teşekkür ederim fakat bu Reflector ile kodları görme olayı bütün .Net kullanan programlama dillerinde var mıdır? Varsa bu şekilde hazırlanan program & oyun vb. uygulamaların kodlarını ele geçirmek çok kolay hale gelir, yanlış mıyım?
  • Bir ekleme daha yapayım, bu işlemin Microsoft 'un kendi geliştirmediği programlar ile de yapılabilmesi kullandığı şifrelemenin yetersiz olmasıyla mı ilgilidir? Öyle ise kendimiz bir ekstra şifreleme yapıp kaydederek açarken de anti-şifreleme ile uygulamaları kendimize özgü hale getirebilirmiyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welrocken -- 16 Ekim 2011; 2:01:26 >
  • 1. Cevap: Evet tüm .net kullanan dillerde mevcut, F# dan tut, managed c++ a kadar.
    2. Cevap: Obfuscator programları ile kodlarını karmaşıklaştırabilirsin rahatça, böylece reverse engineering uygulamalarından kaçınırsın.

    Kesin sonuç: Internette hiçbirşeyini çalınmaktan koruyamazsın, bunun için yazılım lisansları var. Yazılımını/oyununu lisanslar isen zaten çalındı gibi bi derdin olmaz. Yasa seni korur. ( Türkiye'den bahsetmiyorum, daha yeni bilişim suçlarını ciddiye almaya başladık. )
  • Anladım ama malesef lisans alabilecek düzeyde yazılımcı değilim teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.