Şimdi Ara

C++ Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • C++ Nedir? 1980'lerin başında Bjarne Stroustroup tarafından geliştirilen C'yi kapsayan ve nesne yönelimli programlamaya olanak sağlayan sınıf tanımlarıyla ilerleten yaygın olarak kullanılan programlama dili. C++ (si-plas-plas okunur) genel amaçlı bir programlama dilidir. Çoklu paradigma, nesne yönelimlidir. İlk olarak C With Classes olarak adlandırılmış, daha sonra C'deki herhangi bir sayısal değişkenin değerini bir arttırmaya yarayan ve özellikle döngü yapılarında çok sık kullanılan 'i++' ifadesine benzer biçimde C++ olarak adlandırılmıştır.

    Genel olarak her C programı aynı zamanda bir C++ programıdır, ancak her C++ programı bir C programı değildir. Bu durumun bazı istisnaları mevcuttur.

    C++'ı C'den ayıran ve C++'ın nesne yönelimli bir dil olmasına da olanak sağlayan en temel özellik, class'lardır. Sınıflar sayesinde yeni veri türleri yaratılabilir veya varolan türlerden yenileri türetilebilir. Ayrıca polimorfizm sayesinde bir sınıf tanımıyla yazılmış kod, o sınıf türünden türetilmiş yeni sınıflarla da çalışabilir.

    C++ pek çok programlama dili kavramını kapsadığı için başlangıçta alışması zor bir dil gibi gelebilir. Tüm özelliklerini ve inceliklerini kavramak ve uzmanlaşmak ise çok uzun bir süreci gerektirir. Zorluğu görebilmek için aşağıdaki, C++ FAQ Lite'a bakabilirsiniz.

    C++, operator overloading, default parameters, function overloading, single inheritance, polymorphism, multiple inheritance özelliklerine sahiptir.

    Genel Özellikleri

    Sınıflar

    class yapısı sayesinde yeni türler tanımlanabilir. Class genel olarak struct'a çok benzer. C++'ta tek farkı, ön tanımlı olarak erişim tipinin private olmasıdır

    Merhaba Dünya Programı:

    #include <iostream>

    int main()
    {
    std::cout << "Merhaba Dünya!" << std::endl;
    }






    Derleyiciler ve IDE'ler

    En yaygın kullanılan C++ derleyicileri şunlardır:
    GCC (http://gcc.gnu.org )
    Microsoft Visual C++ (IDE)
    Borland C++ Builder (IDE)
    Watcom C++
    Dj C++
    Ayrıca CINT gibi çeşitli C++ yorumlayıcıları da bulunmaktadır







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.