Şimdi Ara

Buzluk böümündeki koku nasıl giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
32.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar

    bir yerden kullanılmış buzdolabı geldi nofrost olandan yalnız bi ara elektrikler gitmiş ve buzluktaki etler hepsi çözülmüş içi su ve kan olarak biraz kalmış ve bayağı kötü bir koku yapıyor hiç çalıştırmadık, şu an kağaı açınca kokudan durulmuyor o derece yani.

    Ne kadar temizlediysek bir türlü gitmedi, buzluk bölümünün iç taraafındaki tam karşı taraftaki ara bir yerde birikmişte ordan geliyor gibi içine biraz su dökünce suyun rengi biraz kanlı oluyor.

    Acaba nasıl temizleyebiliriz? buzdolabı yere yüzüstü yatırsak buzluk bölümünü su ille dolursak temizlenir mi?



  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Abartısız hiç şansınız yok diyebilirim zira dolap içerisindeki strafor bölüm o kanlı suyu bir nebze de olsa çekiyor. Ben 4 gün boyunca 12 kere önce kimyasal temizlik yapıp sonraki 1 gün boyunca ozon ile temizlememe rağmen hiç bir şekilde o koku gitmiyor.

    4 gün aralıksız yaptım bu işi, dolabı otoparka götürüp önce arıtma, sonra ilaçlama, sonra yıkama sonra güneşe bırakma şeklinde tamı tamına 12 kere uygulama yaptım, her uygulamamda ne olursa olsun sarı su bir türlü kesilmedi, seviyede azalma olsa bırakmazdım ama 12 kerede zerre kadar değişiklik olmayınca devam etmeye gerek görmedim.

    Ara bölme denilen bizim ulaşamadığımız yere bu et balık veya tavuk suyunun girmesinden kaynaklanan bu durumun çözümü olmadığını söyleyebilirim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. Peki bu bozdolabını çalıştırsak yine de o koku sürekli gelir mi? Eğer koku gelirse bu buzdolabı ne yapılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 2 Ekim 2016; 19:22:33 >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Hocam soğuyunca koku zayıflıyor, ancak koku demek bakteri demektir bilirsiniz, her ne kadar -20 li dereceler optimal yaşam aralığının dışında olup bakteriler inaktif olsa da (bence bu nedenle koku azalır) yine de böyle bir potansiyel olması dahi beni rahatsız eder. Ayrıca dolabın ara bölme denilen kısmında + lı derecelerede olan yerler de var, yani her yer -20 veya -24 derece değildir.

    Yani bu şartlarda o dolabı teknik olarak kullanabilirsiniz ancak insani olarak kullanmak isteyip istememek size kalmış elbette.
  • Aynı durum bizim başımıza gelmişti yıllar önce. Üstelik dolabımız yepyeniydi. Ev sahibi kadın, biz yazlıktaykem üstüne vazifeymiş gibi elektriğimizi kesmiş ana sigortadan. Buzdolabı öyle pis kokuyodu ki atmaya karar vermişti babam. Nasıl olsa atıcam, bi de bunu deneyim diyip dolabı balkona çıkardı ve derin dondurucu kısmını hortumla yıkadı. Kanlı et suları gidinceye kadar su tuttu. Sonra içini deterjanlı bezle iyice sildiler. Kuruduktan sonra fişini takıp çalıştırdılar. Evet çalıştı. Başta koku vardı. Sonra azaldı. Kısa bir süre sonra da tamamen gitti. 1995te aldığımız dolabı hala kullanıyoruz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    hocam o buzdolabı nofrost mu yoksa eski tip buzdolaplarından mı? yani tek kapılı olandan mı yoksa şimdiki gibi 2 kapılı olandan mı? eğer tek kapalı olandan ise yapmış olduğunuz yöntem mantıklı eğer 2 kapılı olan ise ???? bilmiyorum
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Çift kapılı no frost.

    Dolabı zaten gözden çıkartmışlardı. Kaybedecek bişeyimiz ypktu yani. Ama çatır çatır çalıştı sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.