Şimdi Ara

Buzdolabı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evleniyorum ve beyaz eşya alacağım. buzdolabında bosch' un çift kapılı buzlu altta olan bir modeli var, o hoşuma gidiyor. dondurucu kısmı altta olan buzdolaplarını önerirmsiniz? kullnananınız varmı? kötü yönleri nelerdir. çünkü dolap kısmı güzel soğutmuyor ortası faklı ısı altı üstü farklı ısıda oluyor gibi şeyler duydum bu modellerde. doğrumudur?

    Çamaşır makinesinde nelere dikkat etmek lazım. hangi özellikler olmalı? 7kg kapasiteli ve 1000 devirin yeterli olacaqğını düşünüyoruz.

    Aynı şekilde bulaşık makinesinde de nelere dikkat etmeli. ne özellikler olmalı? 3 programlı düşünüyoruz.

    yardımcı olursanız sevinirim.



  • Bence beyaz eşyalarda özelliklere fazla takılmayınız. O uzayıp giden özellik listelerinin %80i makinenin asıl işlevini pek ilgilendirmeyen ve çoğu da kağıt üzerinde kalan şeyler. Aslolan kalitedir. Ve bu konuda da benim tecrübeyle sabit olan önerim ne alırsanız alın yerli ve uzakdoğu üretimlerden bütçeniz elverdiğince kaçınmanızdır. Aksi halde teknik servis elemanlarıyla çok iyi dostluklar geliştirmeniz pek olası.

    Bu noktada tavsiye edebileceğim markalar Whirpool, Siemens&Bosch&Profilo (Almanya üretimi olanlar), Miele, Electrolux&AEG gibi kalitesi tescilli markalar. Uzak durmanızı tavsiye edeceğim markalar ise Vestel&Regal, Arçelik&Beko&Altus, Ariston&Indesit. Tavsiye ettiğim markalar pahalı gelirse hiç düşünmeden Profilo'nun beğendiğin modellerinden beyaz eşyalarını dizebilirsin. Ama Arçelik ya da Vestel'in en gelişmiş makinesini alacağına Miele'nin en alt ürününü tercih etmeni öneririm mesela. Çünkü bu tür markalarda en alt modelle en üst modeller arasında kalite olarak zerre fark yoktur, bir kere alıp 20-30 yıl servis görmeden kullanırsın. Farklar özelliklerde. Ama piyasa markalarının çoğunda kalite farkları uçurum olabileceği gibi kimin hangi modeli nerde ürettiği, içine ne koyduğu bile çorba.

    Kısacası öyle özellikler içinde boğulma. Mağazaya gidip hangileri Alman malı diye sor. En ucuzunu al.

    Bulaşık makinesinde 3 programdan fazlası gereksiz. Yıllardır kullanırız 2 program dışında program kullanıldığı henüz vaki olmadı. Tek dikkat edeceğin içinin çelik olması. Sakın plastik alma, çok koku yapar.

    Çamaşır makinesinde çamaşırı yıpratmayan ve en ideal kuruluğu sağlayan devir 800 devir. 1250 devir makinemiz vardı, 800ü geçtiğimizde çamaşırlar kupkuru oluyordu fakat çamaşırların canını da okuyordu. Ailendeki kişi sayısına göre 6 ya da 7 kg. gayet yeterli. Üstü gereksiz. O kadar çamaşır asla birikmiyor.

    Bunlar dışında sizin özellikle olmazsa olmaz kıstasınız varsa bunları da ekleyip aradığınız makineleri rahatlıkla bulabilrsiniz. Gidip tavsiye ettiğim firmaların hepsinden broşürlerini toplayıp dikkatle inceleyin. Bütçeniz ve olmazsa olmaz kriterler doğrultusunda alternatiflerinizi dizin. Bunlar içinden yerli ve uzakdoğu olanları atın. Kalanların içinden en ucuzunu alın.

    Forumlarda ne kadar çok vakit harcarsanız kafanız o kadar çok karışır. İşiniz kolaylaşmaz, güçleşir buna inanın. Çünkü forumlar satıcı ve marka temsilcileriyle dolu, ayrıca pek çok kullanıcı size doğrudan kendi kullandığı makineyi önerir ama herkesin ne bütçesi aynıdır, ne de ihtiyaçları. Misal bizim aile 2 kişilik, bana 5 kg. makine yeterli ve kurutacak yerim olduğu için 800 devir de yeterli ama kalabalık bir aileyi en az 7 kg. paklar, ve asıp kurutacak yeri de yoksa en az 1200 devir olmasını isteyecektir.

    Kısa ve öz; para çok sıkıntı değilse ve ben bir kere alayım uzun yıllar ne servisle uğraşayım ne de başka makine arayım derseniz hiç düşünmeden Miele alın kurtulun. (En düşük modelleri dahil) Para çok sıkıntıysa ama yine de en az paraya en iyisi olsun diyorsanız Profilo alın. İkisinin ortasında bir durumdaysanız Allah kolaylık versin!

    Saygılar




  • Çok teşekkürler kardeşim çok yardımcı oldun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.