Şimdi Ara

Buzda kış lastiği kayıyor mu?.(buz üzerinde test) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
11.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kışlık lastikte michelin, goodyear , conti vs. beş para etmez bunu en kötü kış şartların da denemişliğim vardır tam tersi olarak hankook , nokian ve marshal kışlık lastikler hele ki çivili olan modelleri buz pisti gibi olan yerden bile tek bir patinaj çekmeden defalarca inip çıktım. Sıfırdan lastik alacak kişilere hankook ve nokian tavsiye ederim
  • Sadece kaymaz dans eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaş bu kış lastiği hayranlığı nedir,kimse kış lastiği karda buzda kötüdür demiyor ki,

    Sadece istanbulda gereksiz tekirdağda gereksiz,lastiği her sene 2 kez tak çıkart yapmak gereksiz geliyor bazı insanlara anlayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 senedir kış lastiği kullanıyorum. Hatta 14 sene önce kış lastiği takana salak gözüyle bakanlar daha fazlaydı 14 sene içinde 1 kere bile zincir takmaya ihtiyaç duymadım.

    1 kere kışlıkları takmayı geciktirdim sabah bir baktım her yer kar içinde. Kışlıkları taktırmaya gideyim bari dedim sene 2015 o zamanda 195 taban conti eco 3 ler var 4'üncü senesinde. Yazlık lastikle gidiyorum ama altımda sanki paten var. Ne gaza bastığım belli ne frene. Bir gram yol tutuşu yok araçta. Ve 14 senelik kış lastiği süremde 1 kere zincir taktım işte onda da yazlıklar vardı :D

    Hep merak etmiştim millet kışlık almadan nasıl yazlıklarla idare ediyor diye. Vallahi insan kendi ve sevdiklerinin canıyla nasıl bu kadar oynar hayret ettim.

    Tabi şu da var araba kullanmayı bilmeli insan. Kışlık var diye yine karda da yazın gidiyor gibi kaptırıp gitmeyeceksin. Aracının ve lastiklerin sınırı kışın %50 düşüyor. Yine temkinli süreceksin. Yazlık lastikler ile yola tutunman ve güvenli sürüşün %20 falansa kışlıklar ile güvenli sürüşün aynı hızlarda gidersen %50. Bu rakamlar tamamen sallama tabi sadece kafanızda şekillensin diye söylüyorum. Test araçlarında olduğu gibi kış koşullarına uygun şekilde sürerseniz güvenli sürüş oranınız daha da artar.

    Mesela bir arkadaşım vardı kışlık almıştı ikimizde de aynı marka o yokuşta kalıyordu ben çıkıyordum. Çünkü gaza abanıyordu, virajlara hızlı giriyordu ve kayıyordu vs vs vs. Ben çok sakin şekilde sürerek ne yolda kaldım ne patinaj çektim ne de dediğim gibi zincir taktım :)

    Kışlık lastik büyük bir nimet, tabi kullanmasını bilene. Ama şnu da söyleyeyim çivili olmadıktan sonra kışlık lastikler buzda işe yaramaz. Evet tutunur buna lafım yok ama kardaki tutunuşu vermez. kışık lastiğin çalışma prensibi, kılcal çizgilere dolan kar ile yerdeki yumuşak karın teması sonucu tutunmayı arttırmaktır. Hamuru da yumuşak zaten sertleşmiyor bunun da katkısı var.

    Kışlık lastik en güzel taze yağmış ve yumuşak hava koşullarında yağmış lapa lapa karda tutunur. Hava aşırı soğuk, yerde kar ezilerek buz olmuş ve üstüne de soğuktan dolayı lapa lapa değilde un gibi kar yağıyorsa en kötü bu havada tutuş sağlar. Bunun daha da kötüsü cam gibi buzdur. Lastiğiniz kirli ve bir buz kütlesi üzerine geldiniz, kılcal kanallar kirle dolu olacağından buzda tutunması azalır.

    sisli havalarda dikkatli olmak lazım kışlıklarla. Dediğim gibi kılcal çizikler çamurlu kir dolunca ıslak zeminde buz olmasa dahi buz varmış gibi kayabiliyorsunuz.

    Uzun lafın kısası bunlar bir önlem aracıdır, risk yönetimidir. kışlık lastiğe asla %100 güvenmeyin ama kışın kışlık lastik kullanmayı da ihmal etmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    yaz lastiği ile dize kadar karlı yolda gidersin, 1 metre falan.
    şampiyon. şampiyonu görüyoruz yarım metre karda yaz lastiği ile İstanbuldan ankaraya falan gidiyor. hahahah

    Alıntıları Göster
    Ben tekirdağdan beylikdüzüne gitmiştim yaz lastiğiyle ve dize kadar olmasa da en az 25cm kar vardı..hee nasıl gittim orasını hiç sormayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 30 Aralık 2018; 1:33:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracımın kış lastiklerini sökme takma dahil 300 liraya çıkma aldım. 175 65 14 . Sevdiklerimin canı 300 liradan milyonlarca kez kıymetli. 7 ay aracın üzerinde kalır. Yaz aylarında yaz lastiklerimi de kendim söker takarım. Param yok diye kasko yaptiramiyom ama 4 lastiktende kaçmiyorum. Muazzam yol tutuşu var. Frenleme desen cabası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buz var, buz var...



    Kış lastiğinin çalışamayacağı şartlarda da kaldım. Bir kaza için durmak zorunda kalmıştım. Almus girişinde .



    Tamamı kış lastikli araçlar kayıp şarampolde dizilmişti. Ama yol o kadar kaygandı ki iki defa sırt üstü düştüm.



    Ama kış lastiği boş iştir diyen saçmalıyor. "Bir takım lastiğe verecek 4000 liram yok ve Bursa'da idare ederim " derse benim gibi ... Onu anlarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda dinlediğim en iyi fıkraydı: yaz lasitiğiyle diz boyu karda istanbul-ankara gitmek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış lastiği olunca buz muz birşey olmayacağını sanan milletiz

    Bu yüzden ankara da patır patır kayıyorlar

    Çivili olmadıkça düz yol dışında pek işe yaramazlar

    Kar da işe yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yau, izmirde de takıyorlardı aklım almıyor.

    Vanda, Erzurumda vs vs gibi yerlerde yaşayan adamı anlarım da, diğerlerini hakkaten bende anlamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzda tabiki kayar ama diğer lastiklere göre çok çok daha iyi tutunur. Buzda kaymamak gibi bir olay yok, aracın kontrolünü elinde tutmanı engelleyecek kadar kaymamak var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kış lastiği işe yaramaz diyenlere kendi videom ile cevap vereyim.


  • Kış lastiği işe yaramaz diye birşey yok . bunu demek saçmalık olur ama şu olabilir.. taktırmak gereksiz.

    2 gün kar gören eriyen yerde yaşıyorsam niye lastiğe tanesi 600 den para vereyim yazık günah. yerlerde sadece kar varsa kış lastiği ile ama rusya gibi yerden buzun eksik olmadığı yerdeysem çivili lastikle paşa paşa giderim.
  • kaymıyor



    Buzda kış lastiği kayıyor mu?.(buz üzerinde test)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aracımda da kış lastiği var biri Nokian biri Falken ikisi de kaymıyor. Ankara'da henüz sorun yaşamadım.
  • Kış ayında en iyi yaz lastiği en kötü kış lastiğinden kötüdür derler...
    Elbette kış lastiğide buzda kayar sonuçta herşeyin bir sınırı var ama her halukarda yaz lasginden daha iyi performans vereceği aşikardır...
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Enayi falan hissetmiyor kendisi kaza yapmasın yolda kalmasın diye kar lastiği almış malın biri gelip arkadan çakmasın diye debeleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michelin Alpin 5 var cok memnunum onceden goodyear ultragrip 9 ve continental ts 850 kullandim hepsi cok iyiler ultragrip 9 bi tik daha iyiydi ama
    Edit: Eskisehirdeyim burda bazilari takmiyor. Yolda kar olmasa bile gizli buz var yollarda dun biri hafif tatli viraja hizli girdi ayni kirmizi bmw gibi kayip yandan agaca tosladi araba resmen ikiye bolundu adami ambulansla hastaneye yetistirdiler ins biseyi yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwert7610 -- 31 Aralık 2018; 12:57:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YERİNDE BİR VİDEO OLMUŞ
    kış lastiği olmadan trfaiğe çıkmak cahil cesareti
  • Lassa snoways (kış lastiği )değil buz yağmurda bile kaydığı için bazı durumlarda lassa gibi dandik kış lastiklerindense kaliteli 4 mevsim lastikler daha iyi tutunabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.