Şimdi Ara

Büyük güç tasarrufu sağlayan yeni Atom™ İşlemci Platformu, Intel’i akıllı telefon ve tablet pazarlarına hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
89.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Büyük güç tasarrufu sağlayan yeni

    Atom™ İşlemci Platformu, Intel''i

    akıllı telefon ve tablet pazarlarına hazırlıyor

    Intel''in lider silikon teknolojisi ve üretim yeteneklerine dayanan

    yeni işlemcileri, performansı artırıp boyutları küçültürken, platformun boştaki güç kullanımını 50 kat azaltıyor. Platform, hızlı İnternet, çoklu görev, tam 1080p video, 3D grafik, çok noktalı video konferans ve cebe sığan tasarımlardaki ses özelliği ile sınırsız ''PC benzeri" eşsiz bir deneyim sağlıyor. 45nm işlem teknolojisine dayanan yeni Intel Atom Z6xx İşlemci Serisi, 140 milyon transistorü bir SoC''de (system-on-a chip – yongada sistem) birleştiriyor. Oldukça yüksek seviyede bütünleşik olan platform, bir dizi işletim sistemi ve üst düzey akıllı telefonlar, tabletler ve mobil el cihazlarını içeren

    ürün kategorilerine de hitap etme yeteneğine sahip.

     

    Şirketin güç tasarruflu mimarisi, transistör ve devre tasarımı uzmanlığına ek olarak eşsiz üretim süreci tekniklerinin avantajını kullanan Intel, daha önce kod adı ''Moorestown" olan en yeni Intel® Atom™ platformunu çıkardı.

     

    Teknoloji paketi, güç kullanımını önemli ölçüde düşürürken, şirketi de; üst seviye akıllı telefonlar, tabletler ve diğer mobil el cihazlarını içeren bir dizi bilgi işlem cihazına hitap eder hale gelmeye hazırlıyor. Yeni işlemciler de Intel''in her ürününde bir klasik olarak var olan güce sahip. Geniş kapsamlı ve çok çeşitli zengin medyanın ve bir yazılım seçeneği olarak İnternet uygulamalarının çalıştırılmasında eşsiz performans sunarken, HD video ile çok noktalı video konferansı da içeren çeşitli uygulamalarda çoklu görevleri kolaylıkla uygulama yeteneği de sergiliyor. 

     

    Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ultra Mobilite Grubu Genel Müdürü Anand Chandrasekher, ''Intel, Intel Mimarisi''ne (IA - Intel Architecture) akıllı telefon pazarının kapılarını açan ilk ürününü çıkardı. ''Moorestown'' yoluyla Intel, el cihazı pazarındaki talepleri daha iyi karşılamak için harcanan gücü, maliyetleri ve boyutları önemli ölçüde düşürürken, Intel Mimarisi''nin avantajlarını da ölçeklendiriyor. Çabalarımızın bir sonucu olarak, Intel Atom işlemci, el cihazlarının küçük ve güçlü mobil bilgisayarlar olmasının gerçekten mümkün olduğunu göstermek için oldukça düşük güçlerde daha yüksek performansın sınırlarını zorluyor" dedi.

     

    Düşük güç ve endüstri lideri performans için tasarlandı

    Platform, Intel® Atom™ Processor Z6xx Serisi Ailesini (eski adı ''Lincroft" SoC), Intel Platform Controller Hub MP20''yi (eski adı ''Langwell") ve özel bir Mixed Signal IC''yi (MSIC, eski adı ''Briertown") içeriyor.

     

    Bu yeni işlemciler güç kullanımı önemli ölçüde tasarruflu kullanıyor. Boştaki güç kullanımını 50 kattan fazla düşürüyor, ses gücünde 20 kattan fazla, browsing ve video senaryolarında 2-3 kat güç tasarrufu sağlıyor. Tüm bunlar, Intel''in önceki nesil ürünü ile kıyaslandığında, platform seviyesinde gerçekleşiyor. Bu güç tasarrufu, 10 günden fazla bekleme (standby) konumunda çalışmayı, ses dosyalarının 2 günden fazla çalımını ve 4 - 5 saate kadar da browsing ve video kullanımını karşılayacak pil ömrüne3 karşılık geliyor. Güç tasarrufundaki bu yenilikler, 1.5-3 kat daha yüksek hesaplama performansı, 2-4 kat daha zengin grafik, 4 kat daha yüksek javascriptt performansı, Full HD 1080p yüksek profil video decoding ve 720p HD video kaydı desteği ile birleştiğinde, el bilgisayarlarını4 güçlendirerek, zengin ve PC benzeri bir görsel deneyim sağlıyor.

     

    Bu güç yönetimi özellikleri, talep edilen yüksek performans için Intel® Burst Performance Technology ve talep edilen yüksek bant genişliği için de Intel''in Bus Turbo Mode''u ile birleştiğinde, bir dizi el cihazında endüstri lideri performans ve güç verimliliği sağlanmasına yardımcı oluyor.

     

    Intel Atom İşlemci Baş Mimarı Belli Kuttanna, ''Kullanılan termal gücü 10 kat azaltan ilk nesil Intel Atom işlemciyi çıkardıktan sonra, kendimizi platform seviyesinde kullanılan gücü 50 kat düşürmeyi gerçekleştirmeye adadık. Performansı artırırken, bu hedefi tutturmaktan çok memnunuz. Mimarlarımız ve tasarımcılarımızla dikkat çekici bir uyum içinde Intel Mimarisi''ni yeniden yaratmış olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz" dedi.

     

    Ürünlerin ulaşılabilirlik durumu

    Intel® Atom™ İşlemci Z6xx Serisi Ailesi, Intel Platform Controller Hub MP20 ve özel Mixed Signal IC bugün itibariyle ulaşılabilir durumda. Yeni platform, tabletler ve diğer el cihazı tasarımları için 1.9 GHz''e kadar ve üst seviye akıllı cep telefonları için de 1.5 GHz''e kadar ölçeklenebilir bir frekans yelpazesini destekleyecek. Platform ayrıca, Android*, Meego* ve Moblin''i* de içeren bir dizi işletim sisteminin yanı sıra Wi-Fi, 3G/HSPA ve WiMAX için destek sağlıyor. Intel, geliştiriciler ve tüketiciler için bir yazılım ve İnternet uyumlu kullanıcı deneyimini sağlayabilmek için bu platformlarda, uygulama yelpazesini ve ekosistem desteğini bir araya getiriyor. Yeni Atom platformu konusunda daha fazla detay için şu adresi ziyaret edin: www.intel.com/pressroom/kits/atom/z6xx/index.htm.

     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.