Şimdi Ara

bütün oklar ekran kartını gösteriyor ama....?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yeni topladığım bilgisayarımla ilgili bir sorunum var birlikte sorunun ne olabileceği konusunda akıl yürütebilirsek çok memnun olacam.

    bir kaç gün önce HB dan topladığım bilgisayarımı kurdum, ilk gün sorunsuz çalışan bilgisayarım ertesi sabah açmayı denediğimde (win7-64bit kurulu) windows başlıyor yazısından sonra siyah ekranda donup kaldı, fare imlecini göremedim, bir iki kere reset attığımda aynı problemle karşılaştım fakat sonrasında sorun düzeldi. Aynı gün iş dönüşü bilgisayarıma test amaçlı bir iki oyun yükledim her şey sorunsuz çalışıyordu, 1 2 saat stabil en yüksek çözünürlük(full hd) ve en yüksek kalitede oyun oynadım, sonrasında görüntüde kayma oldu, çok garip bir şey sanki sütunların %20 si sola doğru kaymıştı, başlat menüsü en sağda, hemen solunda da saat gözüküyordu, ne yaptıysam düzelmedi ancak resetle sorunu aştım, bir süre sonra aynı sorun tekrarlayıp can sıkıntısı içinde tekrar resetlediğimde, artık windows başlatılıyor dan sonra olan arıza geri dönmemek üzere tekrarladı.


    HIS Ati HD6850 1GB 256Bit GDDR5 (DirectX 11) Native HDMI/Dual DL-DVI/Display Port PCI-E 2.1 Ekran Kartımın driverını güvenlki modda kaldırdığımda sorun düzeliyor, windows normal şekilde başlıyor fakat driverı kurunca windows başlamıyor. gerek ati nin sitesinden en son versiyonu gerek se ekran kartıyla birlikte gelen driverlerı kurduğumda aynı sorun tekrarlıyor.

    DVI bağlantısı yerine VGA yı denedim, Diğer DVI çıkışını denedim, bambaşka tüplü bir monitör denedim sorun devam ediyordu. sabah iş yerine gelirken ekran kartımın bozuk olduğuna emindim ve HB ya değişim için yollamadan önce bir de iş yerindeki bir bilgisayara takmak istedim ve garip bir şekilde çalışıyor. Sorun ekran kartımdan değilse nedir? ekran kartı driverı yüklü değilken sorun olmazken driverı kurar kurmaz sorun yaratan ekran kartı değil de nedir arkadaşlar..??

    ana kartım MSI 870A-G54

    teşekkürler....




    http://img408.imageshack.us/img408/1987/22012011002.jpg

    http://img828.imageshack.us/img828/3874/22012011003.jpg



    edit: resim linkleri eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orbital -- 22 Ocak 2011; 9:49:52 >







  • Merhabalar hocam anlattıgınız sıkıntılar ekran kartında sıkıntı oldugunu gosterıyor.Ancak ne olur ne olmaz MSI'ın sıtesınden anakartınız ıcın en son bıos guncellemesıde yapınız.Anakartın bıosunda (msi amd bıoslarını tam olarak hatırlamıyorum) PCI-Ex. yuvası ıcın ayar yerı vardır.Standartta hızının auto da olması lazım baktıgınızda sayet yıne auto da ıse sız yınede onu 100 mhz ye cekıp bır deneyın.
  • Merhabalar,

    ilk mesajımı yazdığım gün HIS kartını ithal eden firmanın teknik servisini arayıp durumu anlattığımda ( ekran kartını başka bilgisayarda test ettim sorun gözükmüyor), kendisi windows kurulumunu başka bir dvd den tekrar denememi böylece sorunun çözüleceğini söyledi, dediği gibi yaptım, ilginç bir şekilde bilgisayarım açıldı, saatlerce bilgisayarıma yükleme yaptım bir sorun olmadı, yatmadan önce kontrol amaçlı reset attım sorunsuz açıldı fakat bu sabah denediğimde yine aynı sorunla karşılaştım, siyah ekranda duruyordu, bekledim 10 dk. kadar tekrar reset attığımda da aynı sorun oldu, üçüncü bir reset te ise tekrar açıldı bilgisayarım, ram leri başka bir bilgisayara taktım onlarda da problem gözükmüyor.

    Sorun karşıma her çıkışında ben bilgisayarı en az 4~5 saat boyunca kullanmamış oluyorum,bir kere açıldıktan ve bir süre kullandıktan sonra defalarca reset atsam da sorun gerçekleşmiyor. Kafayı yemek üzereyim yardımlarınızı bekliyorum, bu arada sorun gerçekleşmeden önce hali hazırda bios güncellemesi yapmıştım. akşam eve gittiğimde pci-e kanalında 100mhz ayarlamasını da kontrol edeceğim. teşekkürler...




  • Her sabah yaptığı gibi bu sabah da aynı problemle karşılaştığım arkadaşlar bu sefer karşılaştığım görüntünün resmini çektim, umarım sorun çözümünde işe yarar,bir bilgisayar aldım burnumdan geldi ... yorumlarınızı bekliyorum..



    http://img408.imageshack.us/img408/1987/22012011002.jpg

    http://img828.imageshack.us/img828/3874/22012011003.jpg




  • yardım etmek için bir fikrim yok malesef. aklıma sadece anakart ile uyumlu olmamasından kaynaklanıyor olabileceği geldi fakat bu konuda pek bir bilgim yok. geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.