Şimdi Ara

Butik Otel için Access Point Kurulum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Access Point ile ilgili açılmış diğer konuları inceledim ama tam olarak istediğim bilgilere ulaşamadım.Bir aile dostumuz 20 odalı bir butik otel açtı ve benim bilgisayar/internet konusunda bilgili olduğumdan yardım istedi."Access point" ile ilgili bir tecrübem maalesef yok o yüzden sizden destek almak istedim.

    Otel 4 katlı.İlk 3 katında her katta 6 oda ve son katta 2 oda var.Odalar 18 m2 ve dipdibeler.Koridor uzunluğu 5m.Şuan sadece lobide 300 mbps türk telekom internet var.Her kata WiFi vermek istiyoruz.Standart, olması gereken düzeyde bir internet hizmeti sağlama niyetindeyiz.Kurulu bir kablo sistemi yok.Mümkün olduğunca uyguna mal etmek istiyoruz.



    • Hangi access point cihazını tercih etmeliyiz? Hangi özellikleri öz önünde bulundurmalıyız?
    • Kablolu mu kablosuz mu tercih etmeliyiz? Artıları ve eksileri neler?
    • Her kat için ayrı cihaz almamız gerekli mi yoksa alternatif bir yöntem var mı?
    • Çoğunda Firewall olmadığı içi güvenlik zaifeti olduğunu öğrendim.Bunun önüne nasıl geçeriz? WPA/WPA2 destekli olanları ne derece güvenlik sağlıyor?
    • Kablolama işlemini yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl bir yol izlemeliyiz?
    • Ortalama toplam ne kadara mal olur, maliyeti nedir?



    Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamtrippingballs -- 25 Haziran 2019; 0:35:59 >







  • Kablo kullanan pek kalmadı bu yüzden Unifi AP cihazlarını tavsiye ederim, birde 24 volt POE switch'e ihtiyacınız olacak (ama 4 adet Unifi işinizi görürse Unifi'lerin yanında gelen POE'leri kullanırsınız 4 portlu bir modemle birlikte switche gerek kalmaz) her kata bir Unifi AP takıp bunları switche (veya modeme) bağlayacaksınız. Tabii Unifileri takacağınız her kata cat 6 kablo çekmeniz lazım. İkinci el denk getirirseniz cihazlar gayet uyguna gelir.

    Sıfır Olarak Tahmini Fiyat:
    4 Adet Unifi: 1300 lira
    1 adet POE switch (gerekirse): 400 lira
    4 Kata Cat6 Kablolama: 250-300 lira (kendiniz hallederseniz daha hesaplıya gelir)

    Toplamda 2000 lira civarı belki daha az belki biraz daha fazlaya profesyonel bir network ağınız olur. Ayrıca firewall isterseniz yine UBNT markasının bu iş için cihazı var. Ama eğer sizi zorlamazlarsa bunu daha sonrada alabilirsiniz. Unifi'lerde WPA2 Enterprise var.
    Kablolama işleminde dikkat etmeniz gerekenler jack çakarken uçlarına dikkat edin temassızlık olmasın kontrol cihazıyla 8 kablonunda çalıştığına bakın.




  • Selamlar ,

    Profesyonel destek alın derim AP ve wifi yayını ile bitmez hostspot sistemi de kurmanız gerekir bağlananlardan birisi bir su. işlediği zaman ve yetkililer gelip logları zaman damgalı olarak istediği zaman ciddi sıkıntı yaşatırsınız arkadaşınıza iyilik yapmaya çalışırken kötülük yapıyorsunuz 5651 nolu kanun ve loglama diye araştırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.