Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hocam bende eşim için maks. 3500 tl civarında bir telefon bakıyorum. En önemli kıstasımız iyi bir ön kamera.(arka kamera hiç önemli değil.) Bütün çevremiz iphone a geçti bizde onu düşünüyoruz ama fiyatlar uçuk 2. el tr garantili bir iphone8 alınır mı ya da sizin tavsiye edeceğiniz cihazlar neler olabilir. şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Honor 10 var o fiyat segmentinde hocam başka da bir şey yok. Bir de ön sipariş fiyatı ile Zenfone 5Z ama ön sipariş süreci bitti mi bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metintekin kullanıcısına yanıt
    Hocam Zenfone 5 ile Note FE incelemenizi öneririm. Zenfone 5 yazılımsal olarak daha yeni bir sürümle geldiğinden uzun süre güncelleme alır. FE de şık telefon aradığınız için ekledim listeye iki cihazın da kamera performansı iyi. Eğer FE almayı düşünürseniz hangi siteden olursa olsun cihazın kutusundan kılıf çıkıp çıkmadığını sorun sipariş geçmeden. Bazı akıllı satıcılar kılıfı kutudan çekip alıyor satmak için. Tabi kılıf 200 liralık kılıf olunca.

    Bir de Mi Note 3 düşünebilirsiniz güzel cihazdır. Performans olarak da Z5 ile FE arasına konumlanıyor ve FE ye yakın performans sergiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acarizm kullanıcısına yanıt
    Alınabilir diye düşünüyorum hocam parasına göre. Cihazdan beklentiniz önemli olan 7 serisinde ön kamera güzelleşti 8 serisinde de son haline büründü. İyi bir kamera performansı sunacağını düşünüyorum 8'in de. O fiyata da zaten bir Asus Zenfone 5Z bir Honor 10 bulabilirsiniz 8'den başka. İncelemenizi de öneririm bu cihazları 8'in yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depolama alanının yeteceğini düşünüyorsanız alabilirsiniz sanırım. Sanmıyorum ama ne yazık ki.

    Venus'da Mt6753 bulunuyor Core Pilot teknolojisine rağmen 28 nm işlemci kendini her yerde belli ediyor. Bu işlemci performans odaklı 52'nin yanına tasarruf amacı güderek sunulmuştu ama ne kadar başarılı oldu takdir sizin. Benim bildiğim Mediatek'in bu serileri sinyalizasyon sorunundan tutun çoğu yazılımsal optimizasyon problemleriyle karşı karşıya gelmişti. Bu işlemci 2-3 kere revize edildi sorunlardan ötürü. Mediatek'in açık ara en kötü serisi diyebilirim. Sonra Mt6750 geldi de bir tık daha sorunlar çözülmeye başlandı. Benim gözümde Mediatek A22, P22 ile P60 ile diğer çöp modelleri. Bu işlemcilere sahip cihazların piyasamıza girmesi de hayli zaman alacak. Daha Redmi 6 tanıtıldıktan sonra sesi soluğu çıkmadı. Aynı şekilde Nokia X5 adıyla tanıttı ürünü. Çin versiyonu 5.1 Plus adıyla tanıtılması daha.

    Dh'de de konusu olan mi web tr yi incelemenizi öneririm. Piyasa fiyatlarının altında seyreden bir fiyat politikası izlemişler. Tabi ne kadar sağlam bir garanti durumu var bilmiyorum sitelerinde yazdığı 1 sene garantili, herhangi bir problemde Çin'e (Xiaomi'ye yani) kargoluyoruz yazmışlar. Redmi 5 Plus alabilirsiniz buradan mesela. Ömürlük bir cihazınız olur bu boş vestel cihazı yerine. Eğer imkanınız varsa 64 almanızı öneririm kesinlikle. İdarelik telefon almıyorsanız. İdarelik ise 32 de yeterli gelecektir bir süre idare eder sizi. Dediğim gibi bir telefon alayım daha bir şey almak istemem derseniz 64 modeline yaklaşmanızı öneririm. Tercihen 200 TL farkla hepsiburada (Ritzy, Delta garantili) veya Gittigidiyor (KVK garantili) üzerinden de alabileceğiniz bir cihaz.

    Satıcı arkadaşın dh'deki konusu
    http://forum.donanimhaber.com/m_105284794/f_//tm.htm#105284794

    Moto E4 Plus'a gelince iyi cihaz listemde de yerini ayırmıştım ama sosyal medya kullanımında da bir yerden sonra cihaz depolama konusunda kangren yaşayacak buna eminim. Hep karşılaştığım senaryo bu devirden sonra 32 GB aşağısı almak ölüm gibi bir şey. 32 GB hiç değilse dediğimiz bir çözüm 64 GB yeterli şu an bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 24 Temmuz 2018; 11:16:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Şuan T50 kullanıyorum ve hala 8 gb boş hafızam var hafıza sorunu yaşıyacağımı düşünmüyorum değiştirme sebebimde cihazın artık stabil olmaması çağrı geliyor mesela yanıtlayamıyorum kaç kere hard reset attım 1 hafta sonra yine aynısı oluyor.Xiaomi cihazları çok güzel ancak garanti konusunda kimseye güvenmiyorum kurumsal olarak çalışan evobt firması bile garantide sıkıntı yaşatıyor 700-800 lira vereceğim cihaza ne idiğü belirsiz 1 yıl garanti verilmesi mantıklı değil bence sorun çıkınca %80 olasılık cihaz çöp oluyor bahane uyduruyorlar sorun yaşayan çok kişi var.

    Benim venus ile e4 plus arasında kalmamın sebebi ikisininde mtk işlemcili olması venus'un tek avantajı 401 ppi değerine sahip ekranı olması bu ilgi mi çekmişti güneş altında ekranın iyi görünebiliyor olması lazım.




  • Kaan N2 cihazını da incelemenizi öneririm o zaman. Başarı garantili (Distribütor garantili) Mt6750 53'e göre daha iyi. Hem grafik olarak hem performans olarak hem optimizasyon olarak. Mt6753 cihazı öneremem bu devirde. Cihaz 7.1 ile geliyor 8 gelmesi olası. 32 GB + 3 GB RAM kombinasyonu var. Öneririm.

    Ayrıca Xiaomi de Gittigidiyor sayfasında KVK garantili (Genpa, Başarı, Telpa köklü dist. oluyor.) satılıyor yani problem oluşması pek olası değil.

    Moto G5S ile G5S Plus'a da bakın derim. G5S Plus işlemcisinden dolayı daha iyi pil performansı sunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 24 Temmuz 2018; 12:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    850 lira max.butce moto g5s plus da inceledim guzel cihaz ancak o fiyatlarda alternatif cogaliyor kaan n2 de guzel ancak aksesuar batarya vs. Sıkıntı zenfone live icin ne dersiniz 501 olan degilde 13mp kamera olanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ZB553KL için mi soruyorsunuz?

    S430 işlemci + 720p ekran + 13 mp kamera olan. Onun adı selfie sanıyordum. Fiyatına göre iyi denilebilir. Yine 16 GB bir cihaz sanırım.
    --

    // Konu Güncellenmiştir. //

    Güncelleme içerisinde,

    -> Nokia 3 silindi.

    -> Moto Z eklendi (1299 TL, S820 işlemci mükemmel performans.).

    -> Moto G5S eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 24 Temmuz 2018; 12:42:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    S7edge ve Mate10 için yorumunuz ne olur?



    Açıkcası NoteFE/S7edge daha ağır basıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    İlginiz icin tesekkurler zenfone live yaziyor sitelerde o yuzden o sekilde telafuz ettim epey guzel bir cihaza benziyor oyun oynamiyorum hafiza da sorun degil sd takarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metintekin kullanıcısına yanıt
    Mate 10 gayet güzel bir cihaz. Çipsetinden de anlayacağınız üzere güncel bir cihaz. Huawei diğer üreticilerden farklı olarak Mate ve üstüne çıkacak P serisi cihazda aynı çipseti kullanıyor. Yani Mate 8 ile P9, Mate9 ile P10, Mate 10 ile P20 aynı nesil cihazları. Bunun aynısını yapan başka da bir üretici yok. O yüzden fiyat konusunda hep güzel bir konumda duruyor Huawei cihazlar. Önerebilirim rahatlıkla.

    --

    S7 Edge artık yaşlandı ne yazık ki. Önerebileceğimi sanmıyorum.

    --

    Note FE gayet şık bir cihaz. S7 Edge ile aynı donanımı kullanıyor olsa bile yazılımsal destek olarak daha çok ön planda olacağını düşünüyorum. Çünkü 7.1 ile geldi. Bir güncelleme daha alacak 8'den sonra diye umut ediyorum. Çünkü Samsung da bu cihazının çok seçildiğinin farkında. Tabi servislik işlerinizde üzülme ihtimaliniz de olası. Eğer FE alacaksanız satıcı ile özel konuşmanızı öneririm kılıf konusunda. Bazı satıcılar kutudan çıkarıyor cihazla gelen kılıfı satmak için. Ana konuda da danışın satıcı tavsiyesi alın. Birkaç arkadaşıma da aldırdığım FE'de satıcılara sora sora sipariş geçtik. Aldırdıklarımda kılıf var ve bu kılıf gerçekten çok güzel. Kırılmaz cam ile gayet güzel bir kullanım sunuyor.

    Yerinizde olsam FE/10 arasında giderim. 10 çok güzel bir cihazdır söylemek isterim. FE de S2 ve Note5'den sonra tasarımını en çok beğendiğim Samsung cihazı.

    @Zimmerit Hayırlı olsun hocam dediğim gibi Kaan'a da bakınız iyi özelliklere sahip ve kutusunda sanırım cam ve kılıf çıkıyordu kutu açılımı izlemenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 24 Temmuz 2018; 12:58:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Mate10 eleyecek gibiyim. 2500lirayı baya geçiyor çift hatlısı 2900lira dostum



    S7edge mavi çift hatlısı yok. Silver çift hatlısı 2149lira HB de. alabilirim belki yıllardır istediğim bir cihaz



    Note FE mavi çift hatlı mavi veya silver olabilir ama 200lira pahalı s7 edge den



    Daha uygun fiyatlı ne önerirsin?



    Redmi S2 / Note5 / Note5 pro vs..??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metintekin kullanıcısına yanıt
    aLTaR_07 kullanıcısına yanıt
    Fiyat düşmeye meyilli iseniz

    1300 TL

    - Moto Z (32 GB)

    -> çok iyi performans

    - Redmi 5 Plus (64 GB)

    -> pil ve yeterli performans

    ---

    1500 TL

    - Redmi 5 Pro (yukko'da bu fiyatta.)

    -> pil kamera yeterli performans.

    ---

    2000 TL

    - Nokia 8 (çift sim değil unutmuşum)

    -> Çok iyi performans (S835)

    - Mi Note 3

    -> Gayet iyi performans (S660)

    - Zenfone 5 (64 GB)

    -> Kamera, iyi performans (S636)
    --
    Aralarında Moto Z Oreo aldı ve takdir edersiniz ki artık güncelleme ömrünü doldurdu. Bununla birlikte moto mods desteğinin 3. Yılına giriyor. Yani hâlâ aksesuar bulabileceğiniz bir cihaz Moto Z. Performans olarak da FE ile S7 Edge ayarında olduğunu hatırlatmak isterim.
    Redmi 5 Plus ile Note5 Pro genel kullanım cihazları eğer cihazı normal bir şekilde kullanırım pil performansı dışında aşırı bir beklentim yok derseniz tercih edebilirsiniz. 5 Plus kamera konusunda eleştirilse de Note5 Pro kamera konusunda da iyi denebilir. İki cihaz da 7.1.1 de.
    Nokia 8 listenin en donanımlı cihazı ancak kamera konusunda da eleştiriler büyük. Kutudan 7.1.1 ile çıktı 8.0 aldı
    Mi Note 3 gerek kamera gerek donanım namında iyi bir cihaz. Hâlâ 8.0 güncellemesi bekleniyor.
    Zenfone 5, Redmi Note 5 Pro'nun donanım olarak benzeri ancak yazılım olarak 8.0 ile geldiği için büyük ihtimal 10'u görecek tek cihaz listede.

    @aLTaR_07 değerli düşünceleriniz için ayrıca teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 24 Temmuz 2018; 14:28:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hocam N2 için her şey güzel ama cihazın bataryası piyasa da bulunmuyor ekran vs. kırıldığında yetkili servise muhtaç kalacaksınız stok durumu da hep sıkıntılı olacak 2-3 sene sonra batarya ölmeye başlayacak ben bu tarz şeyleri de göz önünde bulunduruyorum.
  • Hocam siz sonuçta bu cihazı distrübütör garantili alıyorsunuz bir zahmet pilinizi de garanti kapsamında değiştirsinler. Zaten topu topu 2 senedir 3 cihaz sundular piyasaya. 30 40 model getirmiyorlar adını tahmin edebileceğiniz yerli üreticilerimizden. O yüzden bence bu konularda Başarı daha iyi bir deneyim sunuyor.

    Ekran konusunda bilemeyeceğim sanırım piyasada yaygın bulunmaz ekranı cihazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Daha önceden genpa garantili tp-link aldım bir daha bu tarz markalara bulaşmak istemiyorum ne aksesuar var ne yedek parça.Şimdi baktım nokia 6'nın da fiyatı düşmüş arada pek fiyat farkı yok özellik olarak epey iyi cihaz ancak yazılım konusunda sıkıntıları var mesela oluşan bir bug'dan dolayı mart güncellemesinde takılı kalmış cihaz temmuz güncellemesi için bir kaç işlem yapmak gerekiyormuş peki redmi 5a için ne dersiniz kvk garantili.
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Detaylı öneriler için teşekkürler



    Yukkoda Note5 pro bulamadım link verirmisiniz :)



    S7edge duos silver indirime girmiş Hb de 2139TL fiyatıyla göz kırpıyor



    Redmi S2 gg de indirimde 1138lira bunu alsam pişman olurmuyum sizce J7core dan geçmeye değermi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 24 Temmuz 2018; 15:36:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.