Şimdi Ara

Burun deviasyon ameliyatı tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende (muayene olduğum sırada söyledi doktor) deviasyon var burunda. Nefes almada çoğu zaman zorlanıyorum. Bazende rahat oluyorum. Burun kemiğimin darbeye bağlı olarak yamuk olduğunu söyledi doktor ve ameliyat dedi (özel bir hastane bu).

    Şimdi merak ettiğim nokta hususlar şunlar;

    1 - Fiyat!. Devlet veya Özel hastane arasındaki farklar.

    2 - Devlet veya özel arasındaki ameliyat kalite fark.

    3 - İyileşme süreci kaç gün sürüyor.

    4 - Psikolojik olarak etkileri (şuan burnumdan dolayı genzimden konuşuyorum bazen ben bile anlamıyorum dolayısı ile çok fazla konuşmak istemiyorum)

    5 - İyileşme esnasındaki yaşanabilecek olası durumlar.

    6 - Önerebileceğiniz anadolu yakası bir doktor veya hastane var mı?

    7 - Konuşurken seste bir değişim oluyormu. Olacak mı ? (genizden konuşuyorum, çoğu zaman sinirim bozuluyor)

    ve son olarak

    8 - Buna değer mi?

    Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Ameliyat olmak ve olmamak arasında gidip geliyorum. Cesaret edip karar veremedim henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtxc -- 15 Mayıs 2019; 16:15:53 >







  • Merhabalar hocam, sorularınızı cevaplayabilirim. Bende de septum deviasyonu vardı, hazır ona girişmişken bi de rinoplasti yaptırdım . Ameliyatın üstünden 1 sene gecmiştir sanırım, rahat rahat nefes alabiliyorum artık.

    1- Babam doktor, haliyle tanıdıkları da öyle. Arkadaşına yaptırdım diye bende yaklaşık 1000TL tuttu. Normal fiyatın hastane tarafından 4000 diye belirlendiğini duydum. Tabi bu sadece Mersin sınırlarında da olabilir, net bir bilgim yok.

    2- Kaldığım hastane özeldi ama devletten çok bir farkı yoktu. Girdiğim günün akşamı çıkmıştım zaten, çok kalmama gerek kalmamıştı.

    3- Doktorun başarısına bağlı tabi ama bende yaklaşık 1 ay sonra tüm izler yok olmuştu. Zaten iyi yapılınca çok bir morarma vs. olmuyor.

    4- Bazı doktorlar nefes almaya yardımcı pamuk tıkıyor burna, bazıları düz pamuk tıkıyor. Ameliyattan uyandığımda bana takılan düz pamuk diye nefes alamamıştım ve korkunç bir deneyimdi. Sonraki günüm son derece katatonikti.

    5- Rinse kitlerine bulaşmayın onun dışında mikrop kapmazsınız. Zaten zorluklar nadir görülüyor diye okumuştum. Pamuklara katlanmak ve düz uyumak dışında pek de bir zorluk yaşamazsınız zaten.

    6- Eğer Mersin veya çevresindeyseniz önerebilirim.

    7- Hayır olmuyor. Ama ilk iki gün tamponlu olacağından hafiften grip gibi konuşursunuz.

    8- Kesinlikle. Geceleri eskiden eziyetti. Şimdi en azından uyuyunca rahatlıyorum.




  • tamputree kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim hangi şehirde olduğumu belirtmemişim. Çalışmakta olduğum için İstanbul anadolu yakası olması benim için çok iyi olacak.

    Sorularıma gayet net ve tekrar soru sormaya ihtiyaç hissettirmeden cevapladığınız için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

    Muhtemelen ameliyat kararını şuan piyasa ve doktor kalite kontrolü yaptıktan sonra alacağım . Bu iş 2000 ile 3000 tl arasında bir yerlerde patlayacak. Doktor kalitesi araştırması ayrı bir mevzu sanırım.
  • vtxc V kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam. Siz bendeki komplikasyonlara da bakmayın, sadece septoplasti operasyonuna gireceksiniz anladığım kadarıyla. Bende estetik de vardı Korkulacak bir şey değil. Şimdiden geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.