Şimdi Ara

Bursa-Uşak arası yolun durumunu bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadalar merhaba, bu gece ya da yarın sabah Bursa'dan Uşak istikametine gideceğim. Elimde gps cihazı var. Buna göre yol oldukça virajlı ve dik.

    gps yolu orhaneli üzerinden çiziyor, internette ise inegöl üzerinden domaniç'e gidilmesi gerekir iye yazmışlar ama ayrıntı yok.

    Hangi yolu seçeyim. Acaba kaç saate alırım, yol çok dar mıdır. Sabah 9.30'da Uşak'ta olmalıyım. Buna göre sabah erken mi çıkmalıyım yoksa gece mi gitmeliyim.

    Özellikle yolun kaç saat sürdüğünü bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wireless -- 18 Nisan 2009; 22:06:22 >



  • Kimse cevap vermemiş. GPS'le yola çıkarsanız akşama ancak varırsınız . Orhaneli yolu ne ya?. Kütahya üzerinden Uşak'a gideceksiniz. Bursa-İnegöl-Bozüyük-Kütahya-Uşak rotanız. Sadece Kütahya-Uşak arası yol biraz virajlıdır. Tahminen 4 saat civarı tutar toplam yol.

    Edit: İmla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 19 Nisan 2009; 13:35:40 >
  • o yolu bir defa gittim, berbat bir yol viraj dönmekten beynim döndü, yolda kalsan yandın, yol tenha. Ayrıcada dar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trojana

    o yolu bir defa gittim, berbat bir yol viraj dönmekten beynim döndü, yolda kalsan yandın, yol tenha. Ayrıcada dar.

    sizin geldiğiniz yol dağlık olan genelde kamyoncuların kullandığı yol tavşanlı falan filan yazıyor tabelalarda... hiç tavsiye etmem valla abartısız 30 40 km gelen giden yok ev yok kalsanız öldünüz telefon da çekmiyor...

    Yukarda arkadaş rotayı yazmış...
  • Arkadaşlar, Bursa'dan Uşak'a gittim ve geri geldim. İki farklı yol kullandım. Birisi gps'in cizdiği yol diğeri ise benim de gidecek olanlara önereceğim Domaniç yolu.

    Yol Bursa ---- İnegöl ---- Domaniç ---- Tavşanlı ---- Emet ----Simav ---- Abide ---- Uşak şeklinde

    Yolun durumunu eskilere şöyle anlatabilirim. 80'li yıllardaki ana arterler gibi. İki şeritli ve karşılıklı gidiş gelişi olan bir yol değil. Yol duble değil. Kimi yerlerinin aşırı derecede virajlı olduğunu söylemeliyim. Özellikle İnegöl Domaniç arası çok keskin virajlara sahip. Sürüş esnasına gps açıktı ve bu virajlardan gps sayesinde önceden haberdar olmak ve hızı ayarlamak süperdi. Ortalama hız 75 olarak çıktı yol bilgisayarında. 280 km yolun tamamı ve tam 4 saat sürdü. Yol yukarıdaki arkadaşların da belirttiği gibi aşırı derecede tenha. Eğer arabanız çok güvenilebilecek bir araba değilse yanınızda su ve yiyecek bulunmadan ve birbirinden farklı operatörlere ait en az iki gsm kartınız ve telefonunuzda full şarjınız olmadan bu yola çıkılmaz. 50 km'den fazla gittiğim halde bir ışık bile görmediğim bölgeler oldu. Hani Allah muhafaza lastik patlasa, motor sussa yapacak hiç bir şeyiniz yok. yolun belirli bölgelerinde turkcell'in çekmediğini belirteyim. Ayrıca eğer arabanızda belrli bir yakıt tipini önemseyerek kullanıyorsanız (euro dizel, ya da kurşunsuz 95 oktan gibi) yolda benzin istasyonu olarak tanınmamış bir firmaya bağlı olmayan yerel istasyonlar olduğunu belirteyim. Bu istasyonlarda traktörlerin kullandığı motorin ve tek çeşit benzin var. Sadece Tavşanlı'da iki tane shell istasyonu var. O nedenle hangi taraftan geliyorsanız gelin deponuzda yokuşları da olan ve hızın sürekli değişkenlik gösterdiği bir yola yetecek kadar yakıtınız olsun. Ben İnegöl'den 65 ytl'lik euro dizel aldım (26 lt yapıyor bugünün hesabıyla) Uşak'a kadar gidip gelmeye yetti. Yine İnegöl'den yakıt aldım dönüşte.

    Yolda polis ve jandarma'nın -bence son derece gereksiz ve asıl huzuru bozan şey bu- sık sık kontrol yaptığını da ekleyeyim. Hemen yanlış anlamayın. Kontrol değil eleştirdiğim. Kontroller çok sık. Her ilçenin girişinde ve çıkışında vardı.

    Yolun büyük kısmı yeni asfaltlanmış. Belirli bölümler ise çok dar. İki araba yanyana geçemez mesela özeliikle köprüler böyle.

    Yolun manzaralı olduğunu söylemeliyim. İki tane baraj gördüm. Hayli de yeşil. Tarihi sevenler için bomba haber -ki benim için de bombaydı- Dünyanın tamamen ayakta kalmış tek Roma Tapınağı bu yol üzerinde. Eskiden hayvan -belki de insan- kurban ettikleri bir yer. Zeus tapınağı olduğunu söyledi görevlisi. Gece 12'de tapınak gezmek süperdi. Etrafında anfi tiyatro da var. Bahsettiğim bu tapınak Çavdarhisar civarında. Sadece tek arabaın geçebildiği bir Roma köprüsü var girişinde yazıyor Roma köprüsü diye, o köprüden geçip Bursa yönüne doğru 100 metre ilerleyince solunuzda kalacak.İlgilenenlere bilgi.


    Aslında yukarıda yazdıklarımı pek çok yol için yapabilsek güzel bir veritabanı olurdu. isteyenlere yolun resminii bile gönderebilirim.

    Dönüş yolunu ise sormayın. Bir daha kısa yoldan gitmek mi.




  • turistik rehber olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.