Şimdi Ara

bunu nasıl karşılıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

bunu nasıl karşılıyorsunuz


(En Son Oy Tarihi: 22.9.2008)
Giriş
Mesaj
  • 'Sahte çürük raporu'yla askerlik yapmadığı iddia edilen YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na 2 gün içerisinde yeni bir rapor verilmesi en çok sara hastası Ferhat Çelik'i üzdü. Ferhat, aylardır GATA'da 'çürük' raporu almak için uğraşıyor.

    Geçirdiği ateşli hastalık sonucunda 20 yıldır ilaç kullanan epilepsi (sara) hastası Ferhat'a rapor alma süreci 2 yıl önce askere celp emrinin gelmesiyle başlıyor. Önce askerlik şubesine giden Ferhat, Isparta Askerî Hastanesi'ne sevk edilir. Yapılan incelemenin ardından İzmir Güzelyurt Askerî Hastanesi'ne gönderilir. 'Askere elverişsiz' raporu veren Güzelyurt, onay için Etimesgut Askerî Hastanesi'ne yönlendirir. Burada bütün tahlilleri yenilenir. Isparta'dan aldığı rapor teyit edilerek, nihai rapor için bu kez de GATA'ya sevk edilir. Çelik, burada şokla karşılaşır. Bütün inceleme yeni baştan yapılacaktır. Baba Hilmi Çelik, ayrımcılığa isyan ediyor: "Elimizdeki raporları inceledi- ler, kabul etmediler. İki yıldır verdiğimiz tüm mücadele boşa gitti."

    Antalya'nın Manavgat ilçesi Gündoğdu beldesinde geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Hilmi Çelik, oğluna rapor almak için Ankara'yı 'su yolu' ettiğini söylüyor. Oğlu Ferhat Çelik'in 1 yaşında ateşli bir hastalık geçirdiğini anlatan baba Çelik, bu sebeple 20 yıldan beri ilaç kullandığını belirtiyor.

    Hilmi Çelik, asıl sıkıntılarının GATA'ya gittiklerinde başladığını belirtiyor: "Elimizdeki raporları incelediler, ancak kabul etmediler. Bütün incelemeleri yeni baştan yapacaklarını söylediler. Yeniden askerlik şubesine gitmemizi ve direkt GATA'ya sevk almamızı söylediler. Yani iki yıldır verdiğimiz tüm mücadele boşa gitti." Çektikleri bu kadar sıkıntıdan başa dönmekten büyük üzüntü duyduklarını aktaran baba Çelik, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'na gösterilen kolaylığa karşı kendilerine yapılan muameleyi haksızlık olarak değerlendiriyor. Oğlunun askere alınması halinde hastalanmasından doğan mesuliyeti kabul etmeyeceğini bildiren Çelik, raporların fotokopilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a posta ile göndereceğini ifade ediyor. Ferhat Çelik de 24 ayda 8 defa Isparta, İzmir ve Ankara'ya gittiğini hatırlatarak ailesinin büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiriyor. Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli nörolog Mustafa Sumbas, epilepsi hastalığının çok geniş bir alan olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bir anda askerlikten men raporu verilmeyebilir. Aşama aşamadır. İleriye yönelik sevk verilip hastalık takip edilir. Hafif şiddette olanlar askere alınıp geri hizmette görev yaptırılabilir. Ya da çok ileri aşamadaysa elverişsiz raporu verilir. Bu hastada da tereddütte kalındığı için ertelenmiş olabilir. Ya da hastalığı gözlemek istemiş olabilirler."

    1988 yılında 'sahte çürük' raporu aldığı iddia edilen Yargıtay savcısı Eminağaoğlu'nu, geçtiğimiz hafta rapor almak için gittiği GATA'nın kapısında Tuğgeneral Tahir Ünal karşılamıştı. Ziyaretten bir gün sonra Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Eminağaoğlu'nun 1988 yılında aldığı raporun teyit edildiği dile getirilmişti.







  • Hukuk dışı faaliyetlerle iş yapıp sonra hukukun savunuculuğunu üstlenen lümpen mahlukatlardan "yalnızca" birtanesidir. Lanet okuyacak kadar bile nefesimi tüketmem. Yarsav başkanı komediye bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GelenekBizim -- 22 Eylül 2008; 13:54:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.