Şimdi Ara

Bunalıyorum, sorunu kendimde arıyorum olmuyor, kriz vs. vs.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Her ne kadar belki troll muhabbetlere maruz kalacağımı bilsem de bu konuyu açmak istedim.

    Lafı uzatmadan kısaca kendimden bahsedecek olursam 24.5 yaşında 4 yıllık lisans halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümüm ana dili İngilizce olan bölümden iyi bir ortalama ile mezunum. İzmir'de ikamet ediyorum tabi iyi maaş olduktan sonra İstanbul, Ankara vb şehirlere ya da yurtdışında bile çalışabilirim. İstikrarlıyım bu konuda. Erasmus+ staj ve okul deneyimim oldu yurtdışı için.

    2017 Haziran ayında mezun oldum yüksek lisans düşünüyordum ama ekonomik ufak sıkıntıdan ve askerliğimi uzatmak istememekten ötürü bir an önce askere gitme kararı almıştım. Tabi mezun olduğum sıra geçen yıl bir kaç iş aradım dönüş olsa da askerlik şartından ötürü sıcak bakmadılar. Ben de gittim askeri hizmetimi Aralık - Mayıs aylarında Erciş Orduevi'nde uzatmadan tamamladım.

    Gelelim ki 30 Mayıs 2018 tarihinde evime döndüm. Mutluluk tablosu filan o zamanlar dolar iyinin kötüsü filan ama pahalılık yok babamların işi ayarında gidiyor ben askerden gelmişim hasret gidermeceler filan. Neyse o sıra ben tatil yapmaya çıktım tabi bu sıra içinde tatilimi yapıp iş arıyordum. Bu dönem içerisinde seçim bahanesi girdi seçim sonrası düzelir denildi. Sonuç yine hüsrandı benim için. 1 kaç iş buldum ama adam bana seni anca bellboy yapabilirim dedi ortalama bir otelde deneyimin yok dedi. Bellboyluk ile nasıl pr deneyimim olacaksa. İşi asla küçümsemiyorum arkadaşlar altını çizmek isterim.

    Daha sonra bir kaç tanıdık filan hep CV dağıttım koşuşturdum bu ekonomik kriz patlak verdi. Kariyer.net'te yapmadığım başvuru, birebir başvurular kalmadı. Bir mülakat için dönüş bile alamadım. CV filan düzgün yani sıkıntı yok. Konuşkan, sıcakkanlı, egosu olmayan biriyim ayrıca. Şuanda 4.5 ay oldu hala işsizim. Kime sorsan işten çıkarılıyor, yardım edemiyor, yerinde olan yerini kaybetmek istemiyor. Gidip garsonluk, tezgahtarlık mı yapayım yani? Baba parası ile geçiniyor dedirttirmek istemiyorum kendime. Parasal olarak orta durumdayım ama pahalılık hayatı zorlaştırdı, şu kriz işssizliği arttırdı. Sorunu kendimde aramaya çalışıyorum ama olmuyor. Sizce sorun bende mi? Hani 30 yerden çağırılsam mülakatta elensem ya da işimin ilk günü şutlansam hep anlayacağım. Hayata 2-0 geriden başlamış gibi hissediyorum. Bunalıyorum, daralıyorum, ailemle tartışıyorum. Bugün annemi bile üzdüm kavga ettim kadınla. Ona CV at buna CV tanıdık bile işe yaramıyor. Zaten torpili seven bir insan değilim ama biliyoruz ki burada işler torpil dayı amca ile yürüyor.

    Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. Bana yardım edin. Benim ve benim gibi kaderi paylaşan gençler, yaşlılar, arkamızdan gelen nesilin hakkı yeniliyor.. Gençliğimi yaşayamıyorum.


    Saygılarımla,

    Mustafa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vio35 -- 30 Eylül 2018; 18:40:57 >







  • Zor maalesef. Ben de iş buldum ama beklediğim gibi değil, tecrübe olsun diye gireceğim. Sektörler kötü ama gören yok, insanımız lak lak peşinde. Burada bulamazsan yurt dışı için uğraş, asıl amacım o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum Allah yardımcın olsun önce şuna inan birçok insan senle aynı durumda..
    bak bende elektrk-elektronik teknisyeniyim küçük bir şehirde yaşıyorum ama istediğim gibi doğru düzgün iş bulamıyorum se şanslısın yine izmir saayi şehri bende hep izmire gelmek istedim ama nasip olmadı sende yada bende bir sorun yok kardeşim sistem sıkıntılı KPSS Ye girsen aldıkları 1 kişi 3 kişi onada türkye çapında milyonşarca adam müracat ediyor onların içinde senn seçilmen lotodan totodan para çıkması gibi birşey...
  • Allah yardımcın olsun hocam çok iyi niyetli temiz bi arkadaşa benziyosun, oldukça alçakgönüllü bir o kadarda eğitim seviyen yerinde bunu belli ediyosun. Bu karakter ile devam et eminim çok iyi yerlere geleceksin. Birazcık sabır lütfen
  • düzgün bir iş bulasıya kadar ne iş bulursan ona başla derim şu anki ülkenin durumu belirsiz fabrikalara başvur serbest bölge kendin git cv ver vestele başvuruda bulun ne biliyim manisa dan izmir e servisi olan yerlere bak çiğli organize sanayiye git başlangıç asgari ücret alırsın ama düzgün bir işe sahip olasıya kadar hiç yoktan iyidir hemde iş hayatını görmüş olursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.