Şimdi Ara

Bulgaristan Tax Free (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
50.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • drowhake kullanıcısına yanıt

    Gidip geldiniz mi bilmiyroum, dun aksam bir seyler yazdım, belki yardımı olur

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, araştırıyorum ben de, sonra yazarım.

  • Cagonni C kullanıcısına yanıt

    Evet inceleyince Global Blue'nun Bulgaristan'da hizmet vermediğini gördüm.

  • Belirtilen tarihlerde kapikule deki tax free kapalı 24.12.22-02.01.23



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaratepeee -- 27 Aralık 2022; 22:31:0 >
  • Akoba kullanıcısına yanıt

    maalesef bulgaristan'da bu işler 90larda gibi işliyor hala.

  • Jofflu J kullanıcısına yanıt

    tam olarak neden el koyduklarını anlatmamışsın, daha geçen hafta iphone 14 aldım ve tax free evraklarını imzalatıp 500 metre arkadaki şipka ofisinden para iadesi aldım. daha öncede en az 10 kere çeşitli elektronik ürünlerin iadesini aldım, hiç birinde sorun yaşamadım el koyma para isteme falan vb. Burada anlatmadığın birşey var sanırım, yoksa kimsenin telefonuna el koyduklarını görmedim. hatta en son gittiğimde şipka ofisi önünde 50 metre kuyruk vardı herkesin elinde bir iphone tax free almak için bekliyorlardı.

  • kramp1980 K kullanıcısına yanıt

    merhaba.28/12/2022 tarihinde gittim swelingrada..kapıkule sınır kapısında evrak işlerini hallettikten sonra,parayı alacağımız yeri bulamadık...o kadar ilgisiz ve cevapsız kaldık ki? meil atıp şikayetimi de bildirdim...bu tax free ofisi (para iade alacağımız yer yani) sınır kapısı içinde mi yoksa sınıra varmadan bir yerde midir? bulamadık biz...tekrar gidip almayı planlıyorum.

  • Tesadüfen gördüğüm bir konu yakın zaman da başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum. Bulgaristandan 19.000 Tl değerin de elektronik eşya aldım tax free için belge düzenlettim Dereköy kapıdan geçerken belgelerimi verdim fotokopi çektiler geri verdiler iban banka vs kısmını neden almıyorsunuz dediğim de işlem bu kadar tax free işlemini ürünleri almış olduğunuz yer kredi kartınıza iade edecek deyip yolladılar aralık 2022 tarihinde oluyor bu saçma olay yılmadım usanmadım en son tax free işlemini yapan bakanlığa ulaştım durumu izah ettim. Orjinal belgeleri sizden alıp Sofya ya yollamaları gerekiyordu dedi o an evet bişeyler yolunda gitmiyor dedim. Türkiye de olduğum için belgelerimi Burgas a tanıdık birisine yolladım. Sofya ile görüşüldü burgas a yakın Havalimanı gümrüğe yönlendirildi belgeleri verdi renkli olarak vize ve pasaport resimleri teslim edildi 03/02/2023 tarihin de havalimanı gümrük nakit olarak ödemeyi yapacağını beyan etti. Bilgi almak isteyen olur diye tax free için tlf numarası +359 2/986 92 25





  • Aralık ayında Bulgaristan a gittim. Dönüşte şans eseri 14pro max denk geldi aldım tax belgesini doldurttum. Gümrükten çıkarken herhangi bir gümrük memurunu boşta yakalayıp evrakları onaylatıyorsunuz. Min 2 max 6 ay içinde bir daha aynı mağazaya giderseniz iadenizi veriyorlarmış bize anlatılan bu şekildeydi. Gel gelelim otobüs ile dönüşte tax iadesi nasıl alındı macerasına :)


    Gece 11 otobüsü ile yola döndük sabah 4 civarı sınıra vardık şansımıza önümüzde hiç otobüs yoktu ki bu kötü oldu. İner inmez sorduk ne yapacağız diye önce 100-150m geriye araçların geçtiği yerdeki memurlara evrakı imzallattık daha sonra otobüsün yanına dönüp çıkış işlemini yaptık. şimdi gel gelelim tax ofisi nerede :D adamlar söylememek için takla atıyor bulamazsınız alamazsınız biz basar gideriz diyorlar. dedim şansımı deneyeyim olmadı sabah başka otobüs ile dönerim topu topu 200lira zararım olur. Neyse zor bela dediler gümrüğün girişini tarif ettiler ki yaklaşık 500m falan geride tahminimce. şansını denemek isteyen var ise geldiğiniz yoldan geriye doğru en baştaki gümrük giriş gişelerini görünce hemen solda ufak bir patika göreceksiniz üstünde bi konteyner var ama orası değil. Onun önünden aşağı doğru inip 50m daha gerisinde sağınızda üstünde tax yazan ufak bi ofis göreceksiniz kapısında da telefon numarası var. İçeride kilolu bir kadın çalışıyor gece orda yatıyor galiba içeride yatak televizyon vardı yani kapalı sanıp gitmeyin kapıya vurun içeride ise açacaktır. işlem yaklaşık 15dkka sürdü ve iademi aldım. tekrar otobüse yetişmek için baya koştum gündüz olsa veya yoğunluk olursa Bulgaristan tarafından yaya olarak Türkiye tarafına geçemiyorsunuz şansa bana bişey demediler otobüsüme yetişeceğim deyince. Yine şansıma birinin pasaportunun bitiş tarihi yaklaşmış ve işlemleri uzamış bu sayade otobüsüme yetiştim ama kan ter içinde kaldım. Bir daha aynı maceraya kesinlikle girmem ancak bir sonraki otobüse bilet alır beklerim derseniz vaktiniz olur işinizi çözersiniz.

    Herkese başarılar diliyorum :)





  • Arkadaş simdi Dereköy den yaya olarka free shop(serbest bölgeye geçiş) pasaport ve yurtdışı çıkış harcini ödeyip free shoptan alışveriş yapıp geri dönersek çıkışta yurtdışı çıkış vuruluyor mu pasaporta yoksa vurulmuyor mu? Telefon kaydettirmem gerek. Bu yolla yapanlar var ama ayrıntı vermiyorlar. Yardımcı olursanız yarın derekoye gitmeyi düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gentlement39

    Arkadaş simdi Dereköy den yaya olarka free shop(serbest bölgeye geçiş) pasaport ve yurtdışı çıkış harcini ödeyip free shoptan alışveriş yapıp geri dönersek çıkışta yurtdışı çıkış vuruluyor mu pasaporta yoksa vurulmuyor mu? Telefon kaydettirmem gerek. Bu yolla yapanlar var ama ayrıntı vermiyorlar. Yardımcı olursanız yarın derekoye gitmeyi düşünüyorum

    Türkiye'den çıkış yaptığınız zaman damga vurulur, Türkiye tarafındaki freeshoptan alışveriş yapıp Bulgaristan'a giriş yapıp sonra tekrar geri dönersiniz. Ben arabayla Bulgaristan'a gittiğimde aracın sigortasını Bulgaristan tarafında yaptırırım diye yaptırmamıştım. Oraya geçtiğimizde sistem çalışmıyordu arabayı Bulgaristan'a bıraktık, yaya olarak Türkiye'ye geçtik sigorta yaptırıp geri döndük. O zaman giriş-çıkış damgası ikinci kere vurulmamıştı.


    Yunanistan tax free yüzdesi hakkında bilgisi olan var mı? Vergi oranı %24 ama bunun hepsini iade alamıyoruz sanırım.





  • Redmi note 10 pro 256 GB 325 leva görünüyor internette. Bu fiyata yakın nerede bulabilirim. Çift simi ile 4+4=8 ay yılda kullanım hakkı var. Nisan ayında alınırsa yaklaşık 1.5 yıl sorunsuz kullanılabilir.
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    merhaba ben yunanistan dan kipi sınır kapısındaki gümrük ofisine sadece kaşe vurmasına ihtiyacım var bunu tecrübe ettiniz mi? Yalnız ürünü amazon.de den Hollandaya sipariş vermiştim Yunanistandan da kaşe vurmasını isteyeceğim sıkıntı olur mu acaba?

  • hakan-_- kullanıcısına yanıt

    Kaşe vurmazlar, vursalar bile iade alamazsın. Ürünü hangi ülkeden aldıysan onun gümrüğünden çıkarken kaşe vururlar. Zaten vergi iade formuna satıcının da kaşe ve imza vurması gerekiyor, sadece gümrük memurunun kaşelemesi yeterli değil.

  • Sanırım en güncel olarak durumu ben paylaşabilirim. Bayramın 3. Günü giriş yaptım (bisiklet ile) svilengrad’tan iphone 14 pro max aldım. Tax free’ya göre belgelerim düzenlendi. Ardından Bulgaristan sınır kapısındaki ilk gişeye faturası ve kutusu ile beraber tax free dökümanlarını onaylattım. Ardından Bulgaristan tarafında soldaki patikanın arkasında bir tax office var, orada 3 nüsha kopyaya imzalarımı attım 337 leva nakit geri aldım. Sorun yaşayan arkadaşlar için üzüldüm.
  • DrMobile kullanıcısına yanıt

    Benim de sadece fatura onaylatmaya ihtiyacım var. İadeyi daha sonra alacağım. Bunun gişelerdeki görevliler yardımcı oluyor mu yoksa bulunması zor denen ofise mi gitmem gerekiyor?

  • Arkadaşlar merhaba.
    Bulgaristan Tax Free

    [simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/3145905/902821ee-1859-4bb1-b037-6d56ebd867a5.jpeg[/simage
    Bulgaristan Tax Free[simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/3145905/5cb6b6b9-7aff-4bb2-a67d-197e838477da.jpeg[/simage
    Bulgaristan Tax Free

    Bulgaristan Tax FreeBulgaristan Tax Freesimage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/3145905/764b17ef-a190-4adb-9ec3-31830f0a6dcf.jpeg[/simage]Bulgaristan Tax Free
    Bulgaristan Tax Free
    Bulgaristan Tax Free




  • Arkadaşlar merhaba. Bulgar’dan dönerken tax free işlemleri için resimli tarif paylaştım. Bulgar’dan gelirken TR Bulgar’a geçen araçların olduğu tarafa geçip fişinizi ve ürünleri yanınıza alıp Custom yazan yerde onaylatmanız gerekiyor. Görevli ürünleri görmek istiyor. Daha sonra Bulgar tarafına doğru geriye 3-4 dk yürüyorsunuz. Onaylı fişinizi ve tax free belgesini veriyorsunuz 2-3 dk işlem sürüyor 3 nüsha evrak imzalayıp iadenizi alıyorsunuz. +359 88 7863568 numaraya Bulgarca çeviri yaptırıp sorduğunuzda cevap da verir. Sabah 8 akşam 20 saatleri arasında çalışıyor.

  • Merhaba ,
    Bugün Bulgaristan Varna’dan Adidas’tan ayakkabı aldık ve tax free belgesini de alıp Dereköy deki gümrük memuruna onaylattık.

    Fakat ödemenin gümrükte yapılamadığını söyledi . Ödemeyi nerden nasıl alabilirim?. Şuna Türkiye’ye dönüş yolundayım. Teşekkür ediyorum.
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bulgaristan Dereköy sınır kapısında yoktu. İstanbul’da yalıyorum evraklarımı nereye gönderebilirim paramı alabilmem için
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.