Şimdi Ara

Bulaşık makinesinin içinde su kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sorunsuz bir şekilde kullanmış olduğum Bosch marka bulaşık makinesinde son bir haftadır yaşamakta olduğumuz bir sıkıntıyı size danışmak istedim. Makine normal programda çalıştıktan sonra dibinde 2-3 parmak kalınlığında su bırakıyor. Dolayısıyla içerisindeki tabaklar da temiz çıkmıyor. Araştırmalarım sonucu filtreleri güzelce temizledim, içindeki pompa pervanesine bir şey sıkışmış mi diye kontrol ettim. Makine temizleme solusyonuyla boşta da çalıştırdım. Ayrıca gider hortumu tıkanmış mı diye kontrol ettim. Reset düğmesine de bastım. Farklı farklı programlarda da çalıştırdım. İşin garip tarafı 15 dakikalık durulama programını çalıştırdığımda ya da reset düğmesine bastığımda içinde hiç su kalmayacak şekilde pompa çalışıyor. Ancak asıl önemli olan normal yikama programlarında her defasında dipte su bırakıyor. Boş bir sekilde calistirdigimda dibindeki su berrak ve temiz oluyor. Bugün özel bir teknik servisten birisi geldi. Maalesef çözüm sunamadı. Yetkili servise başvurmadan önce önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mı? Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler








  • Bulaşık makinesinin içinde su kalması
    Bulaşık makinesinin içinde su kalması
    Bulaşık makinesinin içinde su kalması




  • gider hortumunun yüksekliğini kitapçığında yazana göre ayarlayın. Su kalma sebebi gider hortumu çek valf sistemi ile ilgili bir arıza nedeniyle olabilir ya da su pompası doğru çalışmıyor olabilir.

  • Altına kalın havlu yada örtü serip üstten tutup assagiya doğru yaklaşık 45 derece eğin dibindeki su tamamen gidecektir arkadaşın dediği gibi gider hortumu yukarıdan assagiya doğru olmalı özellikle Toki konutları bunu hiç düşünmeden yapılmış onuda kontrol etmeyi unutmayın çalışırken ses geliyorsa o zaman servisi aramanızı öneririm.
  • Öncelikle geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. Arkadaki gider boruları alındığı ilk günden beri aynı. Kitapçıkta belirtilen bir yukseklikte duvardaki pis su borusuna bağlanıyordu. Dün gelen servisci hortumları yerde kıvrılmış görünce makinenin arkasındaki kancaya taktı. Bir de böyle dene dedi. Maalesef sonuç aynı. Bir de dediğim gibi son 10 yıldır bu hortumlar bu şekilde. Son bir haftada herhangi bir değişiklik yapmadım. Bu arada herhangi bir ariza kodu da yanmıyor. Ayrıca içerisinde kalan suyu resete bastığımda birkaç dakikada pompalayarak temizliyor. Yine de 45 dereye yatır olayını yaptım. Herhangi bir su çıkmadı. Hasılı durum böyle. Gelen özel servis bile biz böyle bir durumla karşılaşmadık, teknik servise sorun dediler.

  • Fotoğrafta gördüğünüz gibi kullanıyorduk. Hortumlar da yerde kıvrık bir şekilde ancak duvardaki gider olması gereken yükseklik araliginda olduğundan sorun yaşamamıştık.
    Bulaşık makinesinin içinde su kalması
  • çek valf sistemi arızalanmış olabilir.

  • Hocam su seviye sayacını değiştirin veya gider hortumlarını değiştirin kireçlenme, tıkanıklıktan sifon etkisi yapıyor olabilir.

  • Çamaşır makinelerinde ventil arızası olunca makine çalışmadığı zaman yavaş yavaş su alır kazanın içi su dolar, tam emin değilim lakin sistem aynıysa bulaşık makinesinde de ventil bozulursa yavaş yavaş su kaçağından makine içinde birikme olabilir, yada bosch bulaşık makinelerinin sistemi diğer markalardan farklıdır kurutma işleminde yoğuşma yapmak için yan cebe su alır ve bu suyu makine bitiminde tahliye etmez o cepte kalır ve makine bir sonraki çalışmada o cepte duran suyu yıkama bölüme alıp üstüne bir miktar daha şebekeden su alıp yeni programa devam eder eğerki o su cebinde bir arıza bozukluk varsa makine o suyu normal kurutmalı program bitiminde kazanın içine kaçırıyor olabilir. Gerçekten deneyimli işini layıkıyla yapan bir tamircinin bakması lazım.
  • Ayrıntılı açıklamanız için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Özel servisten herhangi bir çözüm alamayınca sonrasında yetkili servisi cagirdim. Ilgili arkadaş konuya hakim birisiydi. Öncelikle gider pompası pervanesini koruyan küçük beyaz parçanın yerine Tam oturmadigini gördü. Yanında bir tane varmis. Takti, makine boşken uzun bir program açtı ve 2 saat sonra gelirim dedi. Yıkama bittiğinde ise içerisinde halen 1-2 parmak kalinliginda su görünce tamamdır o zaman şüphelendiğim şey doğruymuş dedi ve gider ventili arızalı dedi. Makinede herhangi bir yeri açmadı, kendinden emindi, ve işine hakim birine benziyordu. Hemen bir hesap yaptı. 250 ventil, 85 servis, 25 beyaz küçük parça, 50 işçilik derken 400 liralık bir masraf çıktı. 2 hafta içerisinde kararımı verip parçayı sipariş verebileceğimi söyledi. Ben de biraz düşünmek için musade istedim. Durum böyle, ne yapmalıyım? Yapacak bir şey var mi? Birkaç farklı servisi aradim, görmeden bir şey diyemeyiz, bosch zaten parçası pahalı bir marka, tahliye ventili biz de 250 lira civarında.. vb cevaplar aldım ve emin olamadım. Hiç bunlarla uğraşmayıp Yetkili servisten bu hizmeti almalı mıyım? Işte 400 lira biraz çok geldi, malum beklenmedik bir masraf.





  • makine kaç yıllıktı tahminimce 8-10 yıllık vardır, 400 lira verip kullanmaya devam etmek mi yoksa en aşağı aynı marka ve özelliklerde 3800-4000 verip yenisini mi almak, makine benim olsa yaptırıp yoluma devam ederdim.


    O makinenin motoru yansa gitse 1200-1500 aralığında tutar. kazan delinmesi gibi büyük bir arıza olsa asla yaptırmaya değmez atılıp yenisi alınır.


    malum bu devirde artık herşey çok pahalı oldu öyle 100-150 liraya tamir onarım yaptırmak arçelik bekoda bile imkansız oldu.


    bir de gelen teknisyen tahliye ventili demiş sorunun kaynağının bu olduğundan yüzde yüz emin mi ? değişimden sonra sorun düzelirse eyvallah lakin sorun devam ederse eski parçaları yerine takıp yenilediği parçaları aynı bedelle sizden geri alıp arızanın asıl kaynağını bulabilip asıl orayı değiştireceğinin garantisini sözünü veriyor mu ? bunu açık açık konuşmak lazım.


    yani durduk yere sağlam olan kısım değişip üstüne arıza devam ettikten sonra aaa abi şurası da arızalıymış bunun da değişmesi lazımmış deyip bir 400-500 daha asıl arızalı parçaya da ilave bedel ödeyip ilk söylediği tahliye ventilinin boş yere değişip bunun durduk yere ücretini ödemeniz zararınıza olur bunları gelen servise açıkça ifade edip kabul ederlerse anlaşmak lazım.


    sizi etkilemek istemem son karar sizin.





  • tellyser T kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam son durum nedir ? Biz de de aynı sorun var, konunun başındaki anlattıklarınız ile birebir aynı, sadece bizim makina bosh değil siemens. Bir de her zaman yapmıyor arada yapıyor, resetleyince, su tahliye ediliyor, o beyaz kapağın ordaki pervaneyi kontrol ettim, rahatça dönüyor. Her zaman zeminde su birikmesi olmadığı için henüz servisi aramadık. En az 4 ya da 5. Yıkamada birikiyor su. Pompa bozuk olsa resetleyince bile suyu atmaması lazım ancak atıyor.
  • Bence bu konu ile ilgili olarak pervaneler de kontrol edilmeli. Bir pervane kenarından açıldıysa pompanın kafası karışıyor olabilir. Başıma geldiği için söylüyorum. Hatta bu konuda bir video çektim bu gün bu yorumumu editler içine videoyu eklerim.

    Sizin arıza sebebi program kaynaklı bile olabilir. Ben riske girip yaptırmazdım. 2. el olarak satar yenisini alırdım. Bazı arızaları bulmak için çok uğraşmak ve çok parça değiştirmek gerekebiliyor.

    Servisten şunun garantisini isteyin. İşlem bitince su içeride kalmayacak ve ben parasını öyle ödeyeceğim.

  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    Hocam siz sorunu çözebildiniz mi? neden kaynaklıymış?
  • İhtimal vermiyorum ancak yine de bulanıklık sensörünün kontrol edilmesinde fayda var. Tek seferlik durulamada sorun yapmaması bana bunu düşündürdü.

    Video çektim ancak yayında değil. Yayına girince buraya eklerim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.