Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.959
Cevap
181
Favori
2.552.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arcelik buzdolabi alinmasi önerilmis ama benim de bizim makine hakkinda bir cift sözüm var , bunu okumadan arcelikten mal almayin

    koc gurubunun sahin vs gibi araclardan sonra yine güzel bir türkiye kazigi da arcelik sanirim.

    arcelik le ilgili tecrüber dizisi

    arcelik olaylari

    1-----
    eve ilk 11 system arcelik 51 ekran televizyon almistik
    o zaman 3-5 kanal vardi sanirim. bizim televizyon ise 16 kanal idi .. 2-3 yil icinde kanallar mantar gibi cogalinca televizyondaki kanallar yetmez hale geldi. arcelik servisine sorunu anlattik , tahminim bugunun 50-100 YTL civarinda parasina kanallari 30 yapabileceklerini söylediler. bizde pahali bulmustuk , ben de elektronik islerine merakliyim bir gün arcelik serviste calisan biri ile tanistim durumu acikladim .. adam ne dese begenirsiniz . 30 kanala cikarmak icin sadece bir diyot un ayagini makas ve yan keski ile kemem yeterli imis. adam diyodun yerine tarif etti numarasini felan verdi .. eve gider gitmez hemen televizyonu actim dedigi diyodun ayagini kestim televizyon olmustu gercekten 30 kanal hemde OSD de bile 30 diye gösteriyordu .. o anda arcelik e YUH dedim yani.

    2----- arcelik 2100 camasir makinasi . mukemmel cikti, meger mal siemens /bosch gurubunun mus da ondan.

    3----- arcelik NF8188 no frost electronic buzdolabimiz.

    alet basit bir elektrik canavari , aylik elektrik faturasinin 18 YTL si ona ait ( ölcülmüs net sonuctur, nasil diye soranlar PM atabilir )

    hadi onu da gectim alet tam bir SALAK. aletin elektronik göstergesi var. sogukluk ayarlarini ayarlayabiliyorsunuz. deepfreeze bölümü ve sogutucu bölümünü ayri ayri kontrol edebiliyorsunuz. ama alet salak oldugundan her elektrik kesildiginde fabrika ayarlarina geri dönüyor , ve deepfreeze artik -18 degil -12 de kaliyor.

    bir buzdolabinda yapilabilecek en büyük hata hele de elektriklerin en cok kesildigi türkiye de yasiyorsaniz.

    aslinda alet cöpe gitmeyi hak ediyor ama maalesef daha cok yeni.

    4----- arcelik ankastre elektronik bulasik makinasi , o da salak eletrik gittiginde o da hafizayi yitiriyor ve elekrikler geldiginde aptal gibi basa dönüyor.

    5----- arcelik sofben elekronik ateslemeli diye aldik , atesliyene ve bize sicak su ulasana kadar en az 7-8 litre su heba oluyor.

    yuh diyorum yani bir makina nasil böyle sorunlar üretilebilir.

    yeni camasir makinasi miele 4446 aldik .. alet budur iste, aletin saatini ayarliyorsun, istersen fisini cek 6 ay sonra tekrar tak saat halen dogru gösteriyor.

    yani bildiginiz arcelik hafizayi kaybetmesin diye 5 YTL lik pil yatirimi yapmaktan aciz. cün onlar hesabil söyle yapiyor

    her buzdolabindan caldigimiz 5 ytl lik pil * yillik buzdolabil satisi 400.000 = 2.000.000 YTL extra kar.

    hafizasi olmayan bir makina saglam olsa kac yazar , bu sefer dondurduk 6 ay sakliyabiliriz dedigimiz ürün , iki ay sonra sahibini zehirleyebilir.

    bir daha arcelik alirsam namertdim.

    herkese iyi aksamlar




  • kiladam ağzına sağlık
  • bulaşık makinesi alacak arkadaşlara tavsiyem şudur:

    alayım mı almayayım mı diye düşünmeyin, kesinlikle alın. Eşinizi, annenizi ya da sevdiğiniz herhangi birini büyük bi dertten kurtarmış olursunuz.

    gelelim hangi makineyi alacağınıza.

    makineler 2 programdan başlar ve yukarı doğru gider.

    AAA ya da diğer etiketler, belli bir program baz alınarak belirlenmiştir. atıyorum eko program modunda AAA yıkayabilir ama hızlı yıkamada ya da başka bir programda aynı sonuçları alamayablirsiniz.

    1. programımız yoğun program olsun. bu programda makinemiz 65-70 derecede yıkayabilir. "sıcaklık" yüksek değerlerde olduğunda ısı da artacak, dolayısıyla enerji tüketimi eko moda göre biraz fazla olabilir. eko modda 1.05 kW/s tüketiyorsa, yoğun yıkamada bu rakam 2 kW/s 'e çıkabilir.

    YOĞUN yıkamada, (atıyorum eko modda 17 lt su tüketiyorsa) 20-22 litre arası su tüketebilir. yani makine 13 lt tüketiyor demek her programda 13 lt tüketiyor demek değildir!!!

    1. programda yıkama süresi de 120-140 dk (marka ve modele göre) arasında değişebilir. sonra sakın haa demeyin "arkadaş bu da amma uzun sürede yıkama yapıyoo". daha kısa sürede yıkayanı yok muydu bunun!!!

    2. programımız da eko olsun. yıkama süresi 120-140 dakka arasında olabilir. (marka ve modele göre). sıcaklığı ortalama 50 derece olduğundan enerji tüketimi de az olacaktır. su tüketimi de genellikle 13-17 Lt civarındadır.

    Makinelerde bu iki program stanndarttır denilebilir sanırım. bunlara "2 programlı makineler" denir. yıkama sürelerinin uzunluğuna dikkat edin!

    3. programımız da ön yıkama olsun. eğer bulaşıklarınız makinede 2-3 gün kalmışsa, ön yıkama yaparak bulaşıkların biraz yumuşamasını sağlayabilirsiniz. ön yıkama programı 15-20 dakkika sürer. 5 litre kadar su harcar. sıcaklığı 0 derecedir genellikle. dolayısıyla çok az enerji harcar.

    bu ve 1-2 ufak özellikle bir model üste çıkılmış olunur genellikle.

    4. programımız da hızlı yıkama programı olsun. bu programda da makine 1 saatin altında bir sürede yıkama yapar. sıcaklık 60-70 derece değerlerindedir. su tüketimi siemens için örneğin 13 lt dir (bazı modellerde). enerji tüketimi de normal program ile yoğun program ortalarında bir tüketimdir.

    yarım yük tuşu da 3 ve üzeri programlı modellerde mevcut olan bi üzellik genellikle. bu özellikle de makineyi (alt raf üst raf karışık) yarım doldurarak yıkama yapabilirsiniz. bu özellik program ile değil, TUŞ ile yapılır. yarım yük tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

    standart bir ev kullanıcısı için bu özellikler en ideal olanlarıdır. kimi kullanıcı sadece hızlı yıkama modunu kullanır. çünkü 1 saatten az sürede yıkama yapar. kimisi eko modu kullanır. optimum seviyede (enerji-yıkama-kurutma) yıkama yapar. (bir tanıdığım, makineyi sadece hızlı programda kullanıyodu. dedim diğer programları da kullanabilirsin, bunu biliyomusun. farkında bile değilmiş. bi gün normal modda yıkama yapmış ve çok uzun sürdüğünü söyledi. halbuki normal yıkama süresi bu dedim.)

    bu özlliklerin yanında standar bazı özellikleri de makinede aramalısınız. nedir bunlar:


    LED'li program takip göstergesi
    eksik tuz göstergesi
    LED'li parlatıcı göstergesi
    kapasite: 12

    4 ve üzeri programlar da ise şunları arayabilirsiniz:

    başlama zamanını erteleme özelliği: 3, 6, 9 saat ya da 1-24 saat.
    yüksekliği ayarlanabilir üst sepet
    kendinden temizlenen filtre
    Katlanır raf, alt sepette.
    su taşma emniyeti
    Kalan zaman göstergesi

    5. program hassa yıkama programı olabilir. sanırım bu modda makineniz yıkama yaparken bulaşıklara karşı daha hassas davranıyorr. su tüketimi 10-15 Lt arasında değişir. hassas yıkamalar genellikle düşük sıcaklık değerlerinde yapılır ve yıkama kısa sürer (hassaslık burdan geliyor). bu nedenle enerji sarfiyatı da azdır. tabi bu programda "gıcır, yeni, kaliteli bulaşıklarınızı" yıkarsanız istediğiniz sonucu alırsınız. çok kirli ve bekletilmiş bulaşıklarda istenilen sonuç alınmayabilir ki alınmaz.

    6. program olarak da 30-45 dakka arasında yıkama yapan programlar olabilir. sıcaklık 40-50 derece arasında, su tüketimi 10-13 Lt kadar, enerji tüketimi de optimum rakamların altındadır. (optimum rakamlar referans programa göre seçilir. bu da genellikler eko moddur (program yani).)


    4 programdan fazlası bana göre "gereksizdir."

    Ayrıca gereksiz yere her işi sensörlere bırakmayın. makineye ne kadar elektronik aksam eklerseniz, sıkıntı yaşama ihtimaliniz artar. hele üretim Türkiyede yapılıyorsaa. mesela siemenslerin yerli üretimleri ile ithal üretimleri arasında fark vardır. üretim değil aslında, montaj demek daha doğru olur.

    bunun nedeni de malesef Türk işçisinin özensiz iş yapması, kalite kontrollerin son derece yetersiz olması yani kısaca yapılan işe değer verilmemesidir.


    "yine bana göre" fiyat-kalite oranına göre en iyi tercih profilo dur. (siemens ile aynı tezgahtan çıkıyor çünkü). model seçimini de de yukarda yazdığım program özelliklerine göre seçebilirsiniz.

    makinenizin kullanım şartlarına göre kullanın. şunu yapın, şunu yapmayın diyorlarsa bunlara uymaya çalışın. beklentinizi de çok fazla yüksektmeyin. kimse size yüzde yüz verim alacağınızı garanti edemez. yıkama sonuçlarını beğenirsinizi ya da beğenmezsiniz. sonuçta herkesin isteğine göre makine üretmek mümkün değildir.

    kaliteli deterjan kullanın. sudaki kirece, tuz ve parlaklık durumuna, bunlara ne kadar gerek olup olmadığına dikkat edin.

    ve son olarak da forumdaki bu konu altındaki sayfaların bi kısmını üşenmeyin okuyun.

    doğru mudur candoğan bey???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofliusak -- 8 Temmuz 2009; 22:50:31 >




  • yaww arkadaş ne zor bir işmiş bu bulaşık makinası seçmek yaa evlenmek kadar zor vallaaha ömrümü yedi benim 700 TL lik bir bütçem var yani üstüne pek çıkamiycam ve bulaşık makinası almayı istiyorum. İki model arasında kaldım birincisi arçelik 6230e diğeri ise beko D2 3001. Her ikisinde fiyatları aşağı yukarı aynı yani yediyüz civarında. Sizce hangisi daha makul?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krasimir_85

    yaww arkadaş ne zor bir işmiş bu bulaşık makinası seçmek yaa evlenmek kadar zor vallaaha ömrümü yedi benim 700 TL lik bir bütçem var yani üstüne pek çıkamiycam ve bulaşık makinası almayı istiyorum. İki model arasında kaldım birincisi arçelik 6230e diğeri ise beko D2 3001. Her ikisinde fiyatları aşağı yukarı aynı yani yediyüz civarında. Sizce hangisi daha makul?

    Seçtiğiniz modeller iyi değildir. Bu bütçe ile aşağıdaki modeli alabilirsiniz. Daha kaliteli ve özellikleri sizin seçtiklerinizden daha iyidir:
    http://www.beyazesyam.com/x_profilo-profilo-bm-4222-bulasik-makinasi_7782.php?k_id=640&kn=Profilo+Bula%FE%FDk+Makinas%FD




  • kardeş link ölü galiba açmıyor
  • http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=1043

    Buradan inceleyebilirsiniz. Fiyatına aldanmayın, 700-750 lira civarında bulunabiliyor.
  • eyvallah afacan fena değil gerçi su tüketimi diğer modellere göre fazla ama yinede makul fiyata bulabildimi olabilirde aslında
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gökoş

    Benim annemde Blomberg GSN 1590 XI var eco 50'C programında 178 dakika yıkama yapıyor hemde ön yıkamamsız 9lt su ve 0,97kw/h elektrikle benim anlamadığım niye bu kadar uzun bu eko programı bendeki Miele G 2833 SCİ(XXL) var o bile 145 dakikada 11litre su 1,15 kw/h elektrik harcıyor.BU NASIL İŞ.Bide bu extra hijyen+ programları ne kadar hijyen sağlar 75'C de hijyen sağlanırmı 3 saatte.

    Blomberg az su aldığından temizlik koşullarını sağlayabilmek için programı uzatıyordur. Whirlpool da çok uzun yıkar mesela.

    Miele'nin tüketim değerleri ekstra geniş olduğundan normaldir. Tabi Miele'nin mühendislik kalitesi ile Blomberg arasında büyük fark var.

    75'C de kesinlikle hijyen sağlanır, zaten kanıtlanmıştır da.
  • Arkadaşlar forumda daha önce bahsettiğim Gorenje marka bulaşık makinesini Praktikerden 500tl ye satın aldım.
    Pazar günü satın aldım. 10 taksit yaptılar bonus karta. Ücretsiz nakliyesi vardı. 2 gün içinde servisi geldi kurdu makineyi.

    Normal programı gayet güzel yıkıyor, kurulması da güzel. Yaklaşık 130 dk sürdü. Quantum tablet kullandım.
    ECO programı var. O da 70 dk. sürdü. Şahsen normal programdan bir farkını görmedim. Bulaşıklarda aynı kuruluk, temizlik vardı.

    5 adet programı var. Yoğun, normal, ECO, hassas (bardaklar için) ve duşlama.

    Alt sepet katlanabiliyor. Üst sepet yüksekliği ayarlanabiliyor. Sepetler gri renkte.

    Gayet güzel bir makine. Beyaz eşya yetkili servisçi arkadaşım da gayet güzel dedi. Tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pablomurty

    Arkadaşlar forumda daha önce bahsettiğim Gorenje marka bulaşık makinesini Praktikerden 500tl ye satın aldım.
    Pazar günü satın aldım. 10 taksit yaptılar bonus karta. Ücretsiz nakliyesi vardı. 2 gün içinde servisi geldi kurdu makineyi.

    Normal programı gayet güzel yıkıyor, kurulması da güzel. Yaklaşık 130 dk sürdü. Quantum tablet kullandım.
    ECO programı var. O da 70 dk. sürdü. Şahsen normal programdan bir farkını görmedim. Bulaşıklarda aynı kuruluk, temizlik vardı.

    5 adet programı var. Yoğun, normal, ECO, hassas (bardaklar için) ve duşlama.

    Alt sepet katlanabiliyor. Üst sepet yüksekliği ayarlanabiliyor. Sepetler gri renkte.

    Gayet güzel bir makine. Beyaz eşya yetkili servisçi arkadaşım da gayet güzel dedi. Tavsiye ederim.



    Ses seviyesi nasıl.?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tarnat1985


    quote:

    Orjinalden alıntı: pablomurty

    Arkadaşlar forumda daha önce bahsettiğim Gorenje marka bulaşık makinesini Praktikerden 500tl ye satın aldım.
    Pazar günü satın aldım. 10 taksit yaptılar bonus karta. Ücretsiz nakliyesi vardı. 2 gün içinde servisi geldi kurdu makineyi.

    Normal programı gayet güzel yıkıyor, kurulması da güzel. Yaklaşık 130 dk sürdü. Quantum tablet kullandım.
    ECO programı var. O da 70 dk. sürdü. Şahsen normal programdan bir farkını görmedim. Bulaşıklarda aynı kuruluk, temizlik vardı.

    5 adet programı var. Yoğun, normal, ECO, hassas (bardaklar için) ve duşlama.

    Alt sepet katlanabiliyor. Üst sepet yüksekliği ayarlanabiliyor. Sepetler gri renkte.

    Gayet güzel bir makine. Beyaz eşya yetkili servisçi arkadaşım da gayet güzel dedi. Tavsiye ederim.



    Ses seviyesi nasıl.?



    Ses mi hangi ses

    Gayet sessiz çalışıyor. Katologda 53 db diyor ama bence daha aşağılarda ses seviyesi.
    Yıkama bittiği anda 8 kez ikaz veriyor sadece en büyük sesi o.
    Dün gece beni uyandırdı zaten. İyi de oldu. Gittim kapağını açtım, buharı çıktı.
    Program bittiği zaman kapağı açıldığında, daha bi iyi kuruyormuş bulaşıklar. O bakımdan.




  • Haa bir de
    Yarım yük yıkama özelliği var.
    Sadece üst sepet doldurulup yıkanabiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pablomurty

    Ses mi hangi ses

    Gayet sessiz çalışıyor. Katologda 53 db diyor ama bence daha aşağılarda ses seviyesi.
    Yıkama bittiği anda 8 kez ikaz veriyor sadece en büyük sesi o.
    Dün gece beni uyandırdı zaten. İyi de oldu. Gittim kapağını açtım, buharı çıktı.
    Program bittiği zaman kapağı açıldığında, daha bi iyi kuruyormuş bulaşıklar. O bakımdan.

    Verdiğin bilgiler için Teşekkürler..
    Bu makinayı yakaşık 3 ay önce almıştım fakat kurduramadım.Gerçekten güzel bir ürün olmazsaydı almazdım.
    Yazdıkdıkların bu ürünün tam bir fiyat/performans ürünü olduğunu gösteriyor.




  • Merhaba Ben bulaşık makinası almak istiyorum Arçelik 6230 H modeline karar verdim önceden internetteki bir arçelik bayisinden klima almıştım ordan almayı düşünüyorum arçelikte 6230s 850TL gözüküyor onlarda 6230 H 679 TL . Birde 6230 H modeli yeni çıktı dediler arçeliğin sitesinde yok 6230 S var ama oda gri renk acaba 6230H eski bir model onun için ellerinden mi çıkartmayı düşünüyorlar?
    6230 H 3 programlı Bulaşık makinesi burda 679TL.

    Bu makinayı kullanan varmı gerçekten yeni modelmi tavsiye edermisiniz. Yoksa annemi başka marka almayamı ikna ediyim yardımcı olursanız sevinirim.




  • BOSCH 65M08 TR bu modeli 1 ay önce satın aldım. satın almadan önce bir çok modeli hem mağazada hemde internet üzerinden araştırdım. son olarak siemens ve bosch arasında tercih aşamasına kadar getirdim. olayı daha iyi görebilmek için bir tablo hazırladım. siemens ve bosch birbirinin aynı gibi görünse de bosch su sarfiyatı ve bir iki özelliği ile öne çıkıyor.her yerde fiyat aynı. biraz pazarlıkla nakit 950 ye satın aldım. 1000 TL altında alınabilecek en iyi çelik yüzey makina. Kesinlikle tavsiye ederim

    BOSCH 65M08TR
    "NAKİT 950
    12 AY VADE 1130 TL"

    Enerji performansı: A
    Yıkama performansı: A
    Kurutma performansı: A

    2x6 program:
    yoğun 70 °C,
    Auto 55-65 °C,
    eko 50 °C,
    hassas 40 °C,
    hızlı yıkama 45 °C,
    ön yıkama

    yarım yük,
    varioSpeed zaman kısaltma

    Auto3in1

    tüketim, program eko 50 °C: 13 l su / 1.05 kWh elektrik

    6 ayrı yıkama sıcaklık derecesi

    Ses: 48 dB (re 1 pW)Tezgah altina gömülebilir solo
    AquaSensor III
    yenileme elektroniği
    gizli ısıtıcı
    tuş kilidi
    anti-fingerprint yüzey
    başlama zamanını erteleme özelliği: 1-19 saat
    Rackmatic
    Katlanır raf, alt sepette: 2
    Katlanır raf, üst sepette: 2
    eksik tuz göstergesi
    Servo kilit
    LED'li parlatıcı göstergesi
    Sepet rengi: gümüş
    kendinden temizlenen filtre
    su taşma emniyeti
    kapasite: 12 kişilik
    LED'li program takip göstergesi
    Dönüşümlü yıkama tekniği




  • quote:

    Orjinalden alıntı: chomalongma

    BOSCH 65M08 TR bu modeli 1 ay önce satın aldım. satın almadan önce bir çok modeli hem mağazada hemde internet üzerinden araştırdım. son olarak siemens ve bosch arasında tercih aşamasına kadar getirdim. olayı daha iyi görebilmek için bir tablo hazırladım. siemens ve bosch birbirinin aynı gibi görünse de bosch su sarfiyatı ve bir iki özelliği ile öne çıkıyor.her yerde fiyat aynı. biraz pazarlıkla nakit 950 ye satın aldım. 1000 TL altında alınabilecek en iyi çelik yüzey makina. Kesinlikle tavsiye ederim

    BOSCH 65M08TR
    "NAKİT 950
    12 AY VADE 1130 TL"

    Enerji performansı: A
    Yıkama performansı: A
    Kurutma performansı: A

    2x6 program:
    yoğun 70 °C,
    Auto 55-65 °C,
    eko 50 °C,
    hassas 40 °C,
    hızlı yıkama 45 °C,
    ön yıkama

    yarım yük,
    varioSpeed zaman kısaltma

    Auto3in1

    tüketim, program eko 50 °C: 13 l su / 1.05 kWh elektrik

    6 ayrı yıkama sıcaklık derecesi

    Ses: 48 dB (re 1 pW)Tezgah altina gömülebilir solo
    AquaSensor III
    yenileme elektroniği
    gizli ısıtıcı
    tuş kilidi
    anti-fingerprint yüzey
    başlama zamanını erteleme özelliği: 1-19 saat
    Rackmatic
    Katlanır raf, alt sepette: 2
    Katlanır raf, üst sepette: 2
    eksik tuz göstergesi
    Servo kilit
    LED'li parlatıcı göstergesi
    Sepet rengi: gümüş
    kendinden temizlenen filtre
    su taşma emniyeti
    kapasite: 12 kişilik
    LED'li program takip göstergesi
    Dönüşümlü yıkama tekniği




    merhabalar..aynı modeli biz de aldık..
    yalnız kurutmuyor, neden olabilir acaba? servisi çağırdık dediği ; bulaşıkları iyi dizememişsinizdir..iyi de cihaz iç gövdenin tavanında bile onlarca damlacık bırakıyor..ayrıca biraz da çiziyor.bilhassa bardakları.servis çizmek için de kullandığımız tabak ve bardakların kalitesine bağlamış.(paşabahçe ve kütahya porselen.) yok daha neler derdim ama ben evde olamadım.

    kullandığımız deterjan calgonit powerball 3in 1 + tuz..

    lütfen bilgisi olan ve kullanıcılardan tavsiye beklerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogozen@mynet.com -- 17 Temmuz 2009; 11:21:19 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogozen@mynet.com


    merhabalar..aynı modeli biz de aldık..
    yalnız kurutmuyor, neden olabilir acaba? servisi çağırdık dediği ; bulaşıkları iyi dizememişsinizdir..iyi de cihaz iç gövdenin tavanında bile onlarca damlacık bırakıyor..ayrıca biraz da çiziyor.bilhassa bardakları.servis çizmek için de kullandığımız tabak ve bardakların kalitesine bağlamış.(paşabahçe ve kütahya porselen.) yok daha neler derdim ama ben evde olamadım.

    kullandığımız deterjan calgonit powerball 3in 1 + tuz..

    lütfen bilgisi olan ve kullanıcılardan tavsiye beklerim..



    Bardaklarınızın çizilmesi tuzdan, yeterince kurumaması da 3in1 tablet kullanmanızdan kaynaklanıyor.

    Makinenizin kılavuzuna bakarak tuz ayarını sıfırlayın ve birdaha tuz doldurmayın. Yapamazsanız buradan yazarak tarif edebilirim.

    3in1 tablet eski teknoloji ürünü olduğundan yeterli kurutma performansı sağlayamaz. Aynı şekilde Calgonit 5in1 ve hepsi bir arada tabletler de kurutma konusunda zayıf. İyi kurutma performansı için Calgonit Quantum öneririm. Veya arkadaşlarımın makinesine aldırdığım Bind Activit ve Pril 7in1 de oldukça iyi sonuç veriyor.

    Tuz kullanan kimi gördüysem bardakları hep korozyona uğruyor ve çiziliyor. Tuz ve parlatıcı kullanımını önermiyorum. Ben de zamanında çok yaşadım bu sorunu ve her türlü ürünü denedim. Bu şekilde 2 senedir kullanıyorum ve bardaklar ışıl ışıl çıkıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maseratti

    Merhaba Ben bulaşık makinası almak istiyorum Arçelik 6230 H modeline karar verdim önceden internetteki bir arçelik bayisinden klima almıştım ordan almayı düşünüyorum arçelikte 6230s 850TL gözüküyor onlarda 6230 H 679 TL . Birde 6230 H modeli yeni çıktı dediler arçeliğin sitesinde yok 6230 S var ama oda gri renk acaba 6230H eski bir model onun için ellerinden mi çıkartmayı düşünüyorlar?
    6230 H 3 programlı Bulaşık makinesi burda 679TL.

    Bu makinayı kullanan varmı gerçekten yeni modelmi tavsiye edermisiniz. Yoksa annemi başka marka almayamı ikna ediyim yardımcı olursanız sevinirim.


    Kesinlikle tavsiye etmediğim, kalitesi, performansı ve kullanışlılığı yetersiz bir model. Yerine Profilo BM3002 öneririm. Model eski değil, yenidir ama iyi değildir.
    http://www.beyazesyam.com/x_profilo-profilo-bm-3002-bulasik-makinasi_1845.php?k_id=0&kn=
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=115030085&CS_Category=_BULASIK_MAKINESI1051&CS_Catalog=_BEYAZ_ESYA

    Üzerine biraz daha eklerseniz bu da çok iyi, başka yerlerde 900TL ye satılıyor
    http://www.beyazesyam.com/x_profilo-profilo-bm-5222-bulasik-makinasi_1843.php?k_id=640&kn=Profilo+Bula%FE%FDk+Makinas%FD




  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Bardaklarınızın çizilmesi tuzdan, yeterince kurumaması da 3in1 tablet kullanmanızdan kaynaklanıyor.

    Makinenizin kılavuzuna bakarak tuz ayarını sıfırlayın ve birdaha tuz doldurmayın. Yapamazsanız buradan yazarak tarif edebilirim.

    3in1 tablet eski teknoloji ürünü olduğundan yeterli kurutma performansı sağlayamaz. Aynı şekilde Calgonit 5in1 ve hepsi bir arada tabletler de kurutma konusunda zayıf. İyi kurutma performansı için Calgonit Quantum öneririm. Veya arkadaşlarımın makinesine aldırdığım Bind Activit ve Pril 7in1 de oldukça iyi sonuç veriyor.

    Tuz kullanan kimi gördüysem bardakları hep korozyona uğruyor ve çiziliyor. Tuz ve parlatıcı kullanımını önermiyorum. Ben de zamanında çok yaşadım bu sorunu ve her türlü ürünü denedim. Bu şekilde 2 senedir kullanıyorum ve bardaklar ışıl ışıl çıkıyor.



    sn. candoğan bey; ilginize sonsuz teşekkürler. parlatcı ayarlamayı biliyorum ancak tuz ayarını nasıl sıfırlayabiliriz bilmiyorum.ilk işim deterjanı değiştirmek olacak. yalnız suyumuz biraz kireçli..çok kireçli olmadığı için ilk 2 bulaşığı tuz koymadan yıkattık..çizmeye başladığı için tuz koymuştuk.eğer çizme sorunu da calgonitten kaynaklanıyorsa problem değil.lakin tuz çizilmeyi mi önler yoksa daha fazla çizilmemi sağlar? açıkçası kafam karıştı.tekrar teşekkürler..




  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.