Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (742. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.948
Cevap
180
Favori
2.551.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dHmann kullanıcısına yanıt
    Bulaşık makinesinde Arçelik iyidir. Benim makine 7 yıllık ,babamdaki bulaşık makinesi 20 yıllık hala çalışıyor.

    Bosch -siemens tam bir balon.
  • dHmann kullanıcısına yanıt

    Doğrudur Hocam. Yaklaşık 2010 senesinden beri artık ürünler tam garanti suresi veya garanti suresine ilaveten 2 yıl dayanacak kalitede yapılıyor gibi bir matriks icindeyiz diye hissediyorum.. Yerli markalarda da zaten tum teknolojik parcalar ithaldi ve işçilik eften püftendi. Yerli ürünler icin lehte aleyhte sehir efsaneleri cok.. En yalın ornektir, Alman arabası mi Rus arabası mi Cin arabası mi.. Cevap çok zor olmasa gerek.. Teknoloji gerektirmeyen konularda veya standartlastigi konularda durum daha farklı olabiliyor.

  • Merhaba, 3000 tl civarında, çok programlı olmasına gerek yok kısa programı olsun yeterli, inox tavsiyeniz nedir? BSH grubundan uzak durun deniyor genelde.. Arçelik tercih ediyorum bu nedenle.. Arçelik hangi model tavsiye edersiniz?

  • TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt

    Bir önceki 3 sepetli olduğu için yine üç sepetli bakıyorum. Arçelik 6588, Beko BM 9019 ve Grundig 9601 modellerine baktım. Karar vermekte zorlanıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallenangel_1903

    Hocam, detaylı ve bilgilendirici cevap icin teşekkürler. Sepet konusunu gordum videolarda, mevcut durumda o özelliğe ihtiyacımız bulunmamakta. Bu urunlerde stokunuz var mi acaba ?

    Merhabalar.

    Evet 4 programlı olanlardan stoklarımızda var.

    Arkadaşlar marka kötülemek çok kolay burada olay sizin seçim konusunda satışı yapan arkadaşların iyi yönlendirmemesi de var.
    Bende Siemens satıyorum, bu makineleri de kendim falan yapmıyorum sonuçta ama bildiğimde bir sorunlu model var ise onu satmıyorum bir sonraki müşteriye.
    Burada maalesef esnafın biraz tek seferlik görmesi müşteriyi elimdeki sorunluyu önce vereyim de diğeri ne de olsa satılır mantığı.
    Aynı bir binayı yapan firmanın önce zemin ile çatıyı satmaya çalışması, ara katların satıldığını söylemesi siz çatıyı aldıktan sonra da alt kata daire bakmaya gelen insanları görmenizle aynı kafa yapısı, Tamamen itelemek üzerine kurulu bir sistem var maalesef bizim satıcıların 10 da 7-8 inde...

    Bizim derken Türkiye'de birşeyler satanlardan kastım. Sırf beyaz eşya da değil yani, Adam emlakçı kalkıyor annesine ait evi kiralıyor müşteriye alıyor parasını komisyonunu, evle ilgili sorun yaşıyorsun ama ha diyor sakın bunlara bulaşma ( ev sahibi için ) bunun oğlu yeni hapisten çıktı başına dert alırsın :)

    Maalesef düzen tamamen buna dönmüş durumda. Ben kendim 10 yıllık evliyim dileyen arkadaş görüntülü dahi arayabilir evdeki makineleri gösterebilirim, 5 program beyaz bulaşık makinem var mesela 7 kg 1000 devir çamaşırım 10 yıldır tık demediler umarımda demezler. Bakın mesela yukarıda arkadaşa önerdiğim makinaya 5 programlı makina. Yani bildiğim sorun yaşamadığım çok sattığım sıkıntısız ürün. Buradaki olay sırf daha fazla ciro yapmak adına en pahalı olanına yönlendirmek yerine doğru bildiğim cihaza yönlendirmek benim yaptığım. Şuana kadar da sorun yaşadığım sorunlu ürün sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Sorunlularında 10 da 9 uzun sıfırını aldık fabrikadan. 9 yıldır bu işi yapıyorum ortalama 5 yıldır da buradan satış yaparım, önemli olan doğru yönlendirmek elbette 1000 tane satarsın sorun yaşayan olmaz 1001 inciyi satarsın onda sorun olabilir. Sorun olursa da müşteriyi yalnız bırakmam elimden geldiğince desteklerim, önemli olan da bu aslında.

    Bu yüzden arçelik beko siemens bosch vs değil olay olay markanın doğru bildiğiniz modelini almak bir de yeri geldiğinde satan veya servisin de arkasında durması.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676




  • İlk aldığım ürünleri 15 sene kullanıp ki sırf enerji tasarrufu olsun diye değiştirdiğim. Bilinçli bir insan olarak araştırarak aldığım ürünlerin daha 5. yılında heke ayrılması bir tesadüf olamaz. Çalışan insanlarız. Yoğun kullanım da söz konusu değil. Servis ve yedek parça fiyatları absürd seviye de. Bundan sonra ki desturum kullan-at modeli olacak.

  • dHmann kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de artik kiralama gibi gorur oldum elektronik alimlarini.. Artik al 10 sene 20 sene kullan devri kapandi. Kasa vs de hikaye artik. 3 Alet var tum paraya bedel ana kart ve 2 pompa.. Gerisi demir yigini ve makyaj ozellikler.. Yillik 400 ila 500tl bir makinanin yillik kira bedeline denk geliyor sanki. 3 yil garanti 2 de uzatma zaten 5 ediyor.. 2500 - 3500 arasi maliyetle ve keyfe gore teknolojik ozellikli modeller..


    Bu arada, tamir masraflarında eskisi gibi 3-4 kati fark kalmamis.. Eskiden dolar 2 lira iken bile bosch parca 200tl iken yerliler 30-50tl diye duyardim.. Simdi forumda gordugume gore öyle rakamlar kalmamış yerlilerde de..


    4-5 programlı inox filtre yaptıgımda bosch siemens belo arcelik profilo heosi 2700tl ile 3100 tl arasi cikiyor..


    Ben ucuz yerli göremiyorum..

  • Evet arkadaşlar 1986 yılında Doğubank'tan alınmış olan BOSCH bulaşık makinamızın değişme vakti geldi. 35 yılın sonunda sürekli kullanıma rağmen halen canavar gibi yıkıyor. Sadece bir elektrik arızası başladı. Sigortaları attırıyor ve servis hiç bir parçasının ellerinde olmadığı için müdahele edemeyeceklerini söyledi.35 yıl içerisinde hiç bir arıza vermedi ve hiçbir parçası değişmedi. Orjinal sepetlerinde paslanma yok. Şimdi burada birkaç yılda bozulan örnekleri görünce hayret ediyorum doğrusu. Eski Alman üretimi makinalar muhteşemmiş. Bu arada aynı yıl alınan Bosch çamaşır makinesi de 5 yıl önce değişmişti. Oda 30 yıl dayandı. Daha önce yaptığım çamaşır makinası ile ilgili paylaşımım.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/108565956

    Şimdi böyle dayanıklı ürünler bulmak mümkün değil ama bakıyoruz. Genelde Arçelik tavsiye ediliyor gibi.





  • coskunserce kullanıcısına yanıt

    işte buna maşallah denir, helal olsun o makineye ...  

  • Bosch bulaşık makinamız 3 kere motor arıza verdiği için değişmeye karar verdim kupon ve tavsiylerinize açığım pazartesi almak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simens macerasından sonra Grundig 9601 I aldım. Arçelik servisi tarafından kurulum yapıldı. 3+4 yıl garantisini de yaptırdım. İlk izlenimim iyi. İlerleyen günlerde umarım memnun kalırız.

  • 2013 yılında aldığımız Bulaşık makinemiz, televizyonumuz, blender ımız, tefal actifry makinemiz 2020 nin sonuna doğru bozuldu. Bulaşık makinemiz daha öncesinde bozulmuştu garantiden yapılmıştı. Tekrar aynı problemi verince ücret verip yaptırmadık. Şimdilik fırın buzdolabı ve çamaşır makinesi sağlam. Arkadaşlar ürünlerimizi her zaman titiz ve çok dikkatli kullanırız. Ama görüyoruz ki artık 20 30 sene kullanılacak ürünler üretilmiyor. Makinalarımızın tamamı ithal ürün. Yani zamanında yerlilerin fiyatının neredeyse 2 katı ödeme yapılıp alınan ürünler. Bundan sonra çok da kalitesiz olmayan daha uygun fiyatlı ve mümkünse yerli ürün almaya karar verdik. Ne de olsa hepsi ortalama 7 bilemediniz 8 sene kullanılıyor. Fazla ödeme yapmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osnakli

    Bosch bulaşık makinamız 3 kere motor arıza verdiği için değişmeye karar verdim kupon ve tavsiylerinize açığım pazartesi almak istiyorum

    2000 liraya gri renkli grundig aldık. 5302 modeli sanırım. Tam aklımda değil. 3 4 aydır kullanıyoruz. Memnunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osnakli O kullanıcısına yanıt
    Arçelik gurubu tavsiye ederim,benim bütün makineler Arçelik.
    Bütçesi düşük olana altus-vestel.
  • yerli makinede yarı fiyat ama kalite yok haberin olsun

  • alvazer A kullanıcısına yanıt
    Kaliteden kastınız nedir bilmiyorum .
    Elektronik birazda sanş işi fakat ,ben ve babamdaki bütün makinalar yerli
    Arçelik, Vestel,seg 9 - 10 yıllık gayet güzel gidiyoruz .

    Benden sonra evlenenlerin Bosch, Siemens vs. Patlayan çok oldu , eskiden Bosch demek kalite demekti , şimdi tartışmaya açık.
    Arçelik de eski kalitede değil , fakat biz genel olarak memnunuz.
  • AEG 75280 FL makinam bozuldu sanıyorum. Çamaşırı atıyoruz normal başilatıyoruz.Su alıyor sonra hiç dönmüyor. Diyelim 3 saat 16dk kaldı derken kendi kendine 1 dkya düşüyor ve sesli uyarı veriyor.Su aldığı için kapağı da açmıyor program da değiştirtmiyor.Herhangi bir hata kodu da vermiyor. Bazen program değiştirirken kapağı yeniden kilitlerse o arada kapağı açabiliyorum elektriği uzun süre kesersem yeniden başlatabiliyorum bazen de sorunsuz yıkıyor.Ama en son bozudluğunda bunu hiç yapamadım.


    Servis AEG servise mail attı eve gelsek te yapacağımız bir şey yok diyorlar.


    Zamanın F/P makinasıydı ama 6.5 yıl zor gitti.Yoğun bir çalışma temposu da yoktu.


    Şu an için F/P öneriniz var mı 9 kg bandında. Veya kaliteisne emin olduğumuz uzun süre idare edecek parasına değen üst seviye makina öenriniz var mıdır?


    Bir de Sivastayız malum kurutma dahil alınabilir mi eskiden ikisi bir almayın deniliyordu bu değişti mi acaba?


    https://www.hepsiburada.com/lg-fh6g1bchk6n-a-12kg-yikama-8kg-kurutma-1600-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000EJPYH


    Bu ürün hakkında çok olumlu yorumlar mevcut.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • ecay kullanıcısına yanıt
    9 yıl önce aldığım makine size uyarmı.Zaten yeni almış olsam tavsiyede edemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecay

    AEG 75280 FL makinam bozuldu sanıyorum. Çamaşırı atıyoruz normal başilatıyoruz.Su alıyor sonra hiç dönmüyor. Diyelim 3 saat 16dk kaldı derken kendi kendine 1 dkya düşüyor ve sesli uyarı veriyor.Su aldığı için kapağı da açmıyor program da değiştirtmiyor.Herhangi bir hata kodu da vermiyor. Bazen program değiştirirken kapağı yeniden kilitlerse o arada kapağı açabiliyorum elektriği uzun süre kesersem yeniden başlatabiliyorum bazen de sorunsuz yıkıyor.Ama en son bozudluğunda bunu hiç yapamadım.


    Servis AEG servise mail attı eve gelsek te yapacağımız bir şey yok diyorlar.


    Zamanın F/P makinasıydı ama 6.5 yıl zor gitti.Yoğun bir çalışma temposu da yoktu.


    Şu an için F/P öneriniz var mı 9 kg bandında. Veya kaliteisne emin olduğumuz uzun süre idare edecek parasına değen üst seviye makina öenriniz var mıdır?


    Bir de Sivastayız malum kurutma dahil alınabilir mi eskiden ikisi bir almayın deniliyordu bu değişti mi acaba?


    https://www.hepsiburada.com/lg-fh6g1bchk6n-a-12kg-yikama-8kg-kurutma-1600-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000EJPYH


    Bu ürün hakkında çok olumlu yorumlar mevcut.

    Hocam geçmiş olsun. Benim aeg makinem de 7 yılda perte çıktı. Tavsiyem çok pahalı olmayan yerli bir ürün almanız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba herkese. Ben de aşağıdaki linkte gözüken Miele G 4203 Bulaşık Makinesini almayı düşünüyorum. Fiyatı 5090 TL. Önerir misiniz? Yoksa bu fiyata çıkana kadar şunu alsan daha iyi dediğiniz modeller var mı?


    https://shop.miele.com.tr/miele-g-4203-active-solo-beyaz-bulasik-makinesi

  • 
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.