Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
4.222
Cevap
60
Favori
330.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanx27

    Benim cihaz yeni olduğu için garanti de sıkıntı olabilir diye Buderus RT 24 RF kablosuz termostatı aldım ama senin dediğin cihazda gayet güzel olduğuna dair yorumlar okumuştum evin yalıtımlı olduğu için oda termostatının faydasını mutlaka göreceksin marka ile birlikte tam modülasyonlumu yoksa bizim RT 24 RF gibi on-off çalışan termostatmı faydalı olur onun bir araştır istersen.

    Alıntıları Göster
    Benim cihazda 6 aylık daha temmuz 2018 de almıştım. Yani başka marka model termostat aldığımda garanti dışı mı oluyor onu bilmiyordum. Eğer öyle bir durum varsa zaten sizin kullandığınız termostat dan alırım artık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: habib_723

    Benim cihazda 6 aylık daha temmuz 2018 de almıştım. Yani başka marka model termostat aldığımda garanti dışı mı oluyor onu bilmiyordum. Eğer öyle bir durum varsa zaten sizin kullandığınız termostat dan alırım artık.

    Alıntıları Göster
    Başka bir model aldığında ve Buderus termostatı aldığında ise yetkili servis dışında birilerine kurulum yaptırdığında garanti de sıkıntı oluyor diye duymuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar. Benim GB062 hakkında bi konuda yardıma ihtiyacım var lütfen bi yardım edin.



    Öncelikle Evim yerden ısıtmalı ve Kombim bazen 50 dereceye ayarlıyken uzun bir süre sürekli çalışıp 50 derede sürekli suyu veriyordu. Ve ev ısınıyordu şimdi ise 50 ye kadar çalışıp duruyor 33 derece civarına kadar düşünce tekrar çalışıp 50 yapıyor sonra tekrar duruyor. Ben bunu çoğunlukla çalışacak şekilde nasıl ayarlarım? İlk açılış vs fark etmiyor hep böyle çalışılıyor. Neye göre değişiyor bu çalışma şekli. Eskiden çoğunlukla uzun çalışırdı sonrasında bu hale dönerdi. Şimdi hep böyle. Kablolu programsız oda termostatı kullanıyorum. Termostatı 30 a bile alsam böyle ölü gibi çalışıyor. Eşanjör Temizliği felan da yapıldı.Şimdi ne yaparsam yapayım sadece ısıtıp duruyor yerden ısıtmanın ısınabilmesi için yeterli değil bu şekilde çalışması... bilen arkadaşlar bi yardım edin lütfen şimdiden teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GB062'NİN GB012 Gibi bir tasarruf ayarı varmı arkadaşlar?
  • Arkadaşlar Sıcak Suyu Nasıl Kullanıyorsunuz? Konfor Modu (Kazanda Sürekli Sıcak Su Hazır) Yoksa İhtiyaç Kapalı Konumda Mı Duruyor? Hangisi Tasarruf Sağlar Bilemiyorum Kapalı Tutuyorum Ama Haliyle Su Isınana Kadar Boşa Akıyor Banyoda Ev Dubleks 3-4 Dakika Geçiyor Sıcak Su Gelmesi Normal Olarak.
  • Arkadaşlar GB062 ile uyumlu Modülasyonlu Kablosuz + İnternet'e bağlanabilen oda termostatı yok mu?
  • cmshn kullanıcısına yanıt
    TC100 un yenisi gelecek soylediginiz ozellikte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • furkana4646 F kullanıcısına yanıt
    Yeri ayni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, benim evde on-off olan termometre var, regulasyonlu ile değiştirmekten istiyorum. Kullanımı kılavuzunda iki farklı modelim de bağların yerleri aynı gösterilmiş. Formun ilk sayfasında işe başka bağlantı var diye resim eklenmiş.

    Yani ben sadece salondaki termometre değiştirsen, sorunsuz kullanabilir miyim?



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombinin Sadece 2 Ayarı Değiştirilerek Aylık 90 M3 Daha Az Doğalgaz Faturası Nasıl Ödenir
    adlı bir video var. Videodaki kombide sanırım gb062. Sizce doğrumu yoksa bu ayarlar bir işe yaramazmı?



  • netatmo termostat aldım bu hafta bağlantı yapacağım inşallah.
    Ancak daha verimli kullanmak adına " Dış Hava Sensörü " bağlamak istiyorum kitapçığı biraz kurcaladım servisle görüştüm ancak pek tatmin olmadım.. Aranızda 1K 10K benzeri NTC direnç bağlayan veya başka bir şekilde dış hava sensörü alarak bağlayan var mı ? parametre ayarları konusunda yardıma ihtiyacım olacak..
  • DbA kullanıcısına yanıt
    Takip. Bu konu önemli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DbA kullanıcısına yanıt
    Tesisatınızı, kullandığınız cihazınızı çok iyi tanımadan tabiri caizse ciğerini bilmeden bu tür ayarlara girişmek faydadan çok zarar verebilir. Her ortamın ısınma değerleri ve ısı kaybı değerleri farklıdır.
    Evinizin ısınma parametrelerini öğrendikten sonra ihtiyaca göre bu ayarlar yapılabilir belki.
    Bu tür ince ayarlamalardaki ve oda termostadı kullanımındaki ana hedef gereksiz fazla ısınmadan dolayı gerçekleşecek tüketimin önüne geçmektir. Yoksa yalıtımsız evden, düzgün çalışmayan tesisat ve cihazlardan ince ayarlarla yada oda termostatlarıyla mucizeler beklememek gerekir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iyi akşamlar Buderus GB62 kombim için aldığım Rt24Rf oda termostatım malesef kronik arızası nedeniyle iade alındı cihazdan gayet memnundum ama 45 günlük kullanımdan sonra termostat ile kombi bir türlü stabil çalışmadı sürekli kopukluklar meydana gelmeye başladı sağolsun Buderus müşteri hizmetleri çok seri olmasada sorunumla ilgilendiler servis cihazı aldı 3-4 gün sonra müşteri hizmetleri beni aradı cihazın bire bir değişimini önerdiler bende aynı modelden değil TC 100 modelinden istedim bu şekilde olamayacağını söylediler ve paramı iade ettikten sonra benim bu modeli alabileceğimi söylediler.Arkadaşlar yeni alacağım cihaz modülasyonlumu olasa daha iyi yoksa On-Off modellerinden biri olsamı daha iyi fikirleriniz.
  • Buderus GB062 kombim icin 06 Aralik 2018 tarihinde satin almis oldugum RC150 oda termostatini yaninda Bauhaustan aldigim 25 mt. 2x0.75mm TTC Kablo ile birlikte satiyorum. Satis nedenim kablolu olmasindan dolayi hanimin kabul etmemesidir. Herseyini kurup kullanmaya baslayacakken bu sekilde olmasi yuzunden 70 TL lik kablosunu yaninda hediye etmek zorunda kaldim. Kutusu icerigi herseyi tamdir. 1 gun kullanilmis olup evin icinden kablo gececegi yuzunden satisa cikarilmistir Fiyat 300 TL

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iyi günler Buderus GB 62 cihazımın sesli çalışma sorunu var reklamlarda 36 desibel denen ses seviyesi ölçümlerde 60 desibel çıkıyor.Binada 2 komşuma daha Buderus aldım biri GB62 diğeri GB72 benim cihaz her iki cihazdan da sesli çalışıyor daha kurulumun yapıldığı günün ertesinde servisi tekrar çağırdım 30*30 ebetlarında karton çıkarıp gittiler ses azalmadı genel merkezi aradım sağ olsunlar hemen ilgilendiler bir ses kaydı gönderdim servis gelip sorgusuz sualsiz fanı değişip gitti daha bir aylık cihazın fanı değişir mi evim yalıtımlı olduğu için oda termostatım kombiyi pek çalıştırmuyordu 15-20 gün önce RT24Rf oda termostatım ile kombinin iletişimi kesildi Genel merkez sağ olsun termostatı geri iade aldı parasını gönderdi bu süreçte 15 gün kombi termostatsız çalıştı sürekli çalıştığı için bu ses oranı inanılmaz derecede bizi rahatsız etti bu sorunu tekrar Genel merkeze ilettim servisi yönlendirdiler bu tekrar gelip kapağı açtılar bu ses normal diyiyorlar komşuma GB72 cihazı dinletmeye çıkardım servisciler kombiyi çalıştırın sesi dinleyelim dediler bende alev simgesi var cihaz çalışıyor dedim şaşırdılar 2 dikika sonra kendilerini toparlayıp ses farkı normal dediler her iki cihazın ses oranı 36 desibel değilmi arkadaşlar ben mi yanılıyorum bugün Genel merkezdeki bayan cihazda bir sorun yok diye bana bilgi veriyor cihazda sorun yok madem 1 aylık cihazın neden fanı değişti diyiyorum tesisat hatalıdır diyiyor cihaz kurulurken tesisat hatası tespit edildi ve tamiri yapıldı diyiyorum peteklerden olabilir diyiyor binada mütaahit bütün dairelere aynı petekleri taktı niye diye marka ve modeldeki cihazlarda bu sorun yok diyiyorum cevap yok,f Buderusun farklı bir servisini yönlendirin dedim bakalım gelip ölçüm yapacaklar ses 36 desibelin çok üzerinde çıkarsa ne yapmam lazım arkadaşlar.




  • batuhanx27 B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de bir yakınıma yeni modülasyonlu pompalı gb062 taktırdık sesini duyunca şok oldum. Baca fanı ayrı sesli, pompası ayrı sesli. Bizim evdekinin çalıştığı bile belli olmuyorken yakınımdakinin sesi bütün evden duyuluyor ve çok rahatsız edici geldi bana. Üstelik abartmıyorum mutfağın kapısı kapalıyken bile antreden rahatça duyulabiliyor sesi. Enerji etiketinde de 47db yazıyor.

    Montaj kılavuzlarında da bu fark görünüyor.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 12 Şubat 2019; 22:1:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen hocam binamız yeni doğalgaza geçti çoğu daire yüklenici firmadan Demirdöküm kombileri çok uygun fiyata taktırırken ben hem tesisatı Buderus yetkili satıcısına daha pahalı bir fiyata yaptırdım hemde Buderus GB 62 cihazı daha pahalı bir fiyata taktırdım Demirdöküm kombi 51 desibel sesi var diye almadım Buderus GB 62 de 36 desibel ses oranı yazıyor kapalı alanda 47 desibel oluyor bunu genel merkezine söyledim ezbere cevaplar veriyorlar fan sesi var pompası da çok sesli çalışıyor 180 metrekare evimin her alanında kombinin sesini rahatlıkla duyuyorum hemde mutfak dolabı içinde olmasına rağmen bu modelde çok sıkıntı var kanımca Buderus bu modelin yüzünden kredisini tüketecektir bu soruna çözüm bulmak zorundalar bu modeli tercih ettiğim için çok pişmanım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanx27 -- 12 Şubat 2019; 22:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhanx27 B kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm biraz daha sesli ama buderus da gerçekten aratmıyor. Dediğiniz gibi evin her odasından rahatça duyuluyor sesi. Bir de fan çalışmaya başlarken bir tıkırtı sesi geliyor sanki kombinin içinde bir şeyler titriyor o anda. Yalnız bu ses farkının buderus farkında hocam. Aynı kombinin standar pompalısının dökümanında 36db yazıyor modülasyonlu olan v2 olanda 47 yazıyor. Bir önceki mesajımda görselini ekledim bakabilirsiniz. Kapalı alan açık alan durumu değil ne yazık ki. V2 olanlar bariz daha sesli. Servisle de görüştüğümde yenilerin hepsinin böyle olduğunu söyledi. Siz de komşunuzdaki gb062 yi bir kontrol edin isterseniz öndeki barkodda v2 yazmıyorsa standart pompalı 36db olan seridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar abimlerin Gb062 kombisine TC100 almıştık ama kabloluymuş iade ettim şimdi şu ürünü alayım diyorum Honeywell Y87RF2008+RFG100 ama bunu kullanmak için kombide "Opentherm iletişim protokülü" olması lazımmış.

    GB062'de bu protokol varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 13 Şubat 2019; 10:31:15 >
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.