Şimdi Ara

Bu Yaz Yapılacaklar (Liste, Hesap vb.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sonunda üniversiteden memlekete dönebildik. Bu yaz yapacaklarım konusunda bloga, kağıda, facebooka, carta, curta yazacağıma DH'ye yazayım dedim. Bari fikir alışverişinde bulunuruz.
    Üniversitenin daha iki yılı var. (Nasıl dayanıcaz bilmiyorum ) Bu sene memlekette boş boş oturacağıma biraz kendime yatırım yapayım diyorum. Önceden hesap-kitap işlerini sevmezdim ama bu sene birde hesap kitap yani program hazırlayıp işlere öyle girişmeyi planlıyorum.
    Öncelikli olarak web üzerinden işleri yoluna sokmaya çalışıyorum. Memleketten döneli daha 3-4 gün olmasına rağmen 300 lira kadar bir para elde ettim. Bu ayın 10-20 tarihleri arasında bir 800 lira daha alacağım var tarafıma ödenecek. Elimdeki para edecek 1100 lira. 1100 lira para hazırda var diyelim bu yüzden.
    Şimdi işin ekonomi kısmına geçelim. Öncelikli olarak bir spor salanu araştırayım dedim. Araştırmalarım sonucunda benim eve yakın bir salon buldum. Aylık fiyatı 50 liraymış. (Değmez ama yapcak bişi yok) Salonun hocasından pek iş çıkacağını sanmıyorum ancak benimde şimdilik hocaya ihtiyacım yok. (Üniye döndüğümde sağlam tanıdıklar var zaten.) Şimdi salonun 3 aylık fiyatı 150 TL eder. Bu tamamdır bir köşede dursun. Ortalama 150 TL' de başlangıç için protein tozu diyelim.
    Şimdi gel gelelim salon için alınacak olan ayakkabı, eşofman falan giysilere. Bende biraz Puma manyaklığı olduğu için marka seçimim Puma'dan yana.

    Hepsi toplamda 350 TL tutuyor. Bu şekilde bir ayakkabı, 2-3 tişört ve 2 tane de eşofman altı kombinasyon önerileriniz varsa alabilirim. Ancak hepsi aynı marka olmalı bu konuda biraz takıntılıyım.

    Spor salonu işini toplamda 650 TL gibi bir fiyata kapatıyoruz. Şimdi sırada yazlık giysi işlerine geliyor. İşte bu konuda gerçekten zayıfım. Bu konuda sizlerden yardım isteyeceğim. Aşağı yukarı ne kadar bir bütçe ayırmalıyım? Nerelerden ne tür kıyafetler almalıyım? Hangi markaları tercih etmeliyim? gibi konularda sizden yardım isteyeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Haa birde telefon konusu var. Telefonumuda değiştirme kararı aldım. Şimdilik aklımda Sony Xperia SP var. Şuanki fiyatı 1200 TL ancak yakın zamanda 200 TL gibi bir miktar düşer diye tahmin ediyorum. Bu fiyatlarda sağlam telefon önerilerinizide alabilirim.

    Konuyu SS ve gelişmeler ile devam ettireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mFrkan -- 6 Haziran 2013; 19:46:40 >







  • 1000 liraya Galaxy Nexus alabilirsin. Ya da ikinci el One X olabilir
  • Kamera sıkıntısı olmasa Nexus ailesini düşüneceğim zaten.
    HTC'ye bir türlü kanım ısınamadı.
  • Spor salonu için 650 TL çok çok fazla. Nike'ta çok güzel ve rahat şortlar var 50 TL. Aynı marka t-shirtler var dri-fit kumaşlı 30-35 TL. Puma ayakkabı alacağına yine nike veya adidas training ayakkabıları var 150-200 TL. Spor salonunada ihtiyacın yok aslında ordaki hoca sana standart herkese verilen bir program verecek tepinip duracaksın. İnternetten crossfit ve shaun t diye arat videolu dersleri var download et çık parkta bahçede yap olmazsa evinde yap, salondan daha fazla faydasını görürsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doruk.

    Spor salonu için 650 TL çok çok fazla. Nike'ta çok güzel ve rahat şortlar var 50 TL. Aynı marka t-shirtler var dri-fit kumaşlı 30-35 TL. Puma ayakkabı alacağına yine nike veya adidas training ayakkabıları var 150-200 TL. Spor salonunada ihtiyacın yok aslında ordaki hoca sana standart herkese verilen bir program verecek tepinip duracaksın. İnternetten crossfit ve shaun t diye arat videolu dersleri var download et çık parkta bahçede yap olmazsa evinde yap, salondan daha fazla faydasını görürsün.

    Hocam salon ücreti aylık 50 TL, 3 ay toplamda 150 TL yapıyor. Spor salonu 3 aylık aidat, yaklaşık olarak 1.5-2 ay yetecek kadar protein tozu, ayakkabı ve giysiler toplamda 650 TL tutuyor. Giyside markadan kısılarak biraz daha uygun bir fiyat elde edilebilir ancak biraz marka takıntımın olduğunu söylemiştim. :) Yine de Nike ve Adidas markaları için de uygun fiyatlı bir kaç kombinasyon yapmaya çalışacağım. Puma'dan daha uygun olurlar mı? Bilemem.

    Park, bahçeye falan zaten yine çıkacağım ancak ekipman kesinlikle gerekiyor. Bizim buralarda parkta falan çalışmaları yapacak kadar ekipman bulunmuyor. Hadi amatör olarak yapacak ekipman var ancak bu seferde insanların dikkatini çok çekiyorsun ve bundan acaip derecede rahatsız oluyorum. :) Önerilerin için teşekkürler bir kaç tane daha kombinasyon yapmaya çalışacağım eğer yaparsam burda paylaşırım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.