Şimdi Ara

Bu virüslere format bile çare bulamıyor!!Lütfen yardim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.Bilgisayarıma bir virüs girdi daha dorusu birden cok virüs girdi ne kaspersky ne avast nede zonealarm bu virüsleri temzilemeyi başaramadı.Daha doğrusu temizliyorlar fakat gene bulaşıyor.Ve içlerinden bir tanesi internet hızını yavaşlatıyor.Bilgisayara format atmama rağmen bu virsleri interneti ilk bağladıım anki ilk 10 sn içinde bilgisayarıma gene giriyor.Ve ekranda 2 de bir Messeger hizmeti diye bi kutucuk cıkıo ve "critical system errors has found on your pc" ve altında bir çok şey daha yazıyor.

    acaba bunlarla nasıl baş edebilirim.ve birde bilgisayarımda xp pro. sp1 yüklü güvenliğinin az olduğunu biliyorum fakat sp2 li cd sini bir türlü bulamıyorum acaba sp2 indirebileceğim bir yer varsa söylersenizde sevinirim.



  • hocam kaspersky in son sürümünü burdan indir tüm updateleri yap ve
    güvenli moddan aç pcyi öyle tarattır
    Kaspersky 6.0.13.183
    ftp://kav2006:Fynb02dbhec60@data.kaspersky.ru/6.0.13.183/KIS.6.0.13.183.exe

    Silinemeyen dosyaları elle sil tek tek yarım kalınca kendini onaran virüsler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockclimber -- 5 Ağustos 2005, 18:09:50 >
  • acaba bunun keygenini nerden indirebilirim.Birde format attıktan sonra kasperskyı kuruyorum fakat update etmek için internet gerekli olduundan interneti bağlıyorum aynı anda virüs girio ve antivirüsün db sinde bu virüsler olmadığı için tanıyamıyor ve yine aynı sorunlar ortaya cıkıyor.
  • dostum beta olduğu için key istemiyor
    o zaman sen hiç update yapmadan direk güvenli moddan gir tarattır
  • formattan sonra sisteminde hala virus kaldıgını sanmıorum bence ya format atmadıgın bir disk bolumunden yada yukledigin programlardan birinden gelior olabilir bence bir defa daha format at hic bir sey yuklemden bir internete gir dene
    bu arada viruslerin adını gorebilyorsan yazarssan daha kolay yardım alabilrisin
  • Bazı virüsler yukarda denildiği gibi dosyaları bir yerde depolayıp virüsü başka bi yere koyuyorlar. sen onları temizlesen dahi dosyaları depoladığı yerlerden yeni virüs üretiyo. format atıyorsan bence tüm disklerine formt at ve yavaş format at. şayet bunların boot sectorda depolandığını filan düşünüyorsan low level format atabilirsin.
  • hocam en saglam yolun boot eden bi virüs programı bulman mesala norton 2004 cd si boot edebiliyo ve dos ortamında tarama yapmana yarıyo bu cok güzel kullanıslı ve tertemiz bi cözüm .eger bu cd den bulabilirsen sorunun kalmayacagını sana söyleyebilirim kolay gelsin dostum


  • arkadaşım durrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sakın virüs programı falan yukleyip taratma çunku o virüs değil worm firewall yok sanırım ya sp2 yukle yada firewall yuzde binbeşyuz sorunun tamamdır.
  • Xp nin cok kotu bir acigi vardir.. hele hele adsl kullaniyorsaniz.. format atarken kesinlikle modeminizi pc den ayirin.. cunku xp nete baglandigi anda spy bulasir... bu bir arawww.kablonet.com adresinde de aciklanmisti... format attiktan sonra iyi bir antivirüs yukle... bir de guvenlik duvari olustur.. sorun kalmayacaktir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: granddevil

    Xp nin cok kotu bir acigi vardir.. hele hele adsl kullaniyorsaniz.. format atarken kesinlikle modeminizi pc den ayirin.. cunku xp nete baglandigi anda spy bulasir... bu bir arawww.kablonet.com adresinde de aciklanmisti... format attiktan sonra iyi bir antivirüs yukle... bir de guvenlik duvari olustur.. sorun kalmayacaktir...


    evet ben de bunu diyecektim.formmattan sonra virüs ve spy programlarını kurun.ondan sonra kabloyu takıp update yapın.siz herhangi bir internet sayfasına girmeseniz bile bulaşabilir.
  • Avast! Professional Edition 4.6.691 çok iyi açılışta dos ta ne varsa buluyor..

    http://files.avast.com/iavs4pro/setupengpro.exe







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironman -- 6 Ağustos 2005, 1:07:27 >
  • @ironman bu kodları vermen yasak değil mi?
  • kaldırdım.
  • .
  • ya arkadaşlar aynı sorun bendede vardı ekranın ortasına devamlı messenger hizmeti falan geliyordu araştırdım ve bir yabancı forumda yanıtını buldum firewall olmazsa sistemde indirdiğimiz herhangibir program veya girdiğimiz herhangibir site yuzunden bu başa bela oluyor firewall bunu kaldırıyor engelliyor virüs yada trojan değilki bu başıma geldi benim sp2 yada firewall kurulduktan sonra sorun kalmıyor. isytersen binkere format at tek yolu firewall bunun.
  • formatın çare olmadığını söölüyorsun..bu bi kaç şekilde olur..
    virüs harddiskin format atmadığın bölümde olabilir..sık kulandıgın floppy veya cdlerden olabilir..format atsan bile bellekte olabilir..
    bunları eger bi antivirus programı kullanıyosan çözebilirsin..

    senin sorunun firewallsız muhtemelen ucuz bi modem kullanmandan kaynaklanıyo..bu gibi modemler kullanıyorsanız mutlaka güvenlik duvarı yükleyin..sygate i öneririm..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RccP

    formatın çare olmadığını söölüyorsun..bu bi kaç şekilde olur..
    virüs harddiskin format atmadığın bölümde olabilir..sık kulandıgın floppy veya cdlerden olabilir..format atsan bile bellekte olabilir..
    bunları eger bi antivirus programı kullanıyosan çözebilirsin..

    senin sorunun firewallsız muhtemelen ucuz bi modem kullanmandan kaynaklanıyo..bu gibi modemler kullanıyorsanız mutlaka güvenlik duvarı yükleyin..sygate i öneririm..


    valla rccp bende bilmiyorum formattan sonrada karşıma çıkmıştı uyuz olmuştum bilgisayar bu mesajın ardından donuyordu işlem yapamıyordum sonra bu mesaj çıkmadan googleda arama yaptım yabancı bi sitede aynı sorunla karşılaşan birini buldum ve sorunu zone alarm kurarak çözdüm ondan sonra bir daha karşıma gelmedi modemim econ ssaolsun hiç problem yaşatmadı bugune kadar tek sorunum oydu resetten başka çare kalmıyordu.
    tek çözüm firewall onu biliyorum.




  • ad-aware bu konuda çok iyi bence. ayrıca microsoft antispywar kullnıyorum bi problem yaşamadım uzun süredir..
    bu arada eğer antivirüs programın virüsü bulup siliyor ama yeniden bulaşıyorsa en iyi çözüm: sistem geri yüklemeyi kapattıktan sonra bilgisayarı güvenli modda açarak tarama yaptırmaktır.. yalnız burda dikkat etmen gereken antivirüs programının ayarlarında virüslü dosyaları silmek yerine önce tamir etmeyi seçmen mantıklı olur. doğrudan dosyaları silersen bilgisayarını birdaha açamayabilirsin ve normal modda açılış yapmadan sistem geriyüklemeyi aktif yapamassın
  • HijackThis 'i dene
  • bazı virüsler vardır arkadaşlar hdd ye yerleşmeklew kalmaz zamana bağlı olarak bad sektör oluşturuyorlar
    eğer durum gerçekten vahimse hdd deki bilgileri unutacaksn çünkü hdd ni değiştirsen bile bu kez oraya geçecektir
    yaman gereken şey öncelikle 98 kurman sonra dos ortamından fprot u çalıştırman bu meşhur çernobil virüsünü bile temizliyor
    kolay gelsin bu arada sonucu bildirirsen seviniriz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.