Şimdi Ara

Bu usta beni deli edecek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun oldu arkadaşlar ama tamamıyla sorunu anlattım.

    Merhaba arkadaşlar,

    Kıbrıs'ta öğrenciyim. Bir araba alalım dedik, iyi kötü bir 99 model Brava 1.6 SX sahibi olduk. 6,000 TL'e mal oldu araç, Türkiye fiyatları gibi düşünmeyin. Burası araba konusunda ucuz...

    Alacağımız zaman bir ustaya gösterdik. "Sıkıntısı yok, sağlam arabadır." dendi aldık. 1 ay yaklaşık arabaya bindim. Ardından imbolizer sorunu yaşadık. Anahtar kopya anahtar olduğu için elimden düşürdüğüm de çipi kaybetmişim ve evimden uzak mesafede olduğum için arabacımı kaldığım yerde bırakmak zorunda kaldım. Tabi, biz önceden imbolizer değil de aracın motorunda mı bir problem var diye aracın başına usta getirttik. Usta, aracın sigorta kutusundan, benzin pompasına kadar her yeri açtı. Bu sorunu yaşadığım için ben önceden internetten bu forumda dahil olmak üzere konu hakkında araştırma yapmıştım ve usta geldiği zaman imbolizer olabilir mi dediğim zaman "Olamaz, internetten sorun mu çözülür yahu!" diye bir sitem etti. İyi o zaman abi, usta sensin yap bakalım dedik. Yaklaşık 4 saat araç ile uğraştı ama olmadı. 1 hafta aracım orada kaldı bu anahtar meselesi yüzünden ve 1 hafta sonra anahtar geldi. Arabanın başına gittik, araba çalıştı fakat eskisi gibi çalışmıyordu. Bir sıkıntısı vardı ve bu belliydi içime sinmedi ve ondan sonra tekrar ustaya götürdüm arabayı yani araba ile sorunsuz gittik.

    Usta, arabamı yapacağını söyledi. Eyvallah, yap abi de hak ettiğini verelim dedim. Subaplar işeme yapıyor dedi. Ustaya gitmeden önce buji ve kablolarını değiştirmiştim. Subaplar işeme yaptığı için bujileri öldürmüş dedi. Bende daha yeni aldığımı söyledim, ee bak işte böyle olmuş dedi çıkarttı vs. İyi dedim abi, sonuçta ben anlamam usta sensin. Subaplara bakacağız, ayar yapacağız dedi. Tamam abi dedim. 2 gün sonra arabamın başına gittiğim zaman subapları gönderdim işte ayar yapıldı, enjektörlerde de sorun vardı ve onları da temizletmeye gönderdim dedi. Tamam abi dedim. Aradan 1 hafta geçti, aracın başına gittiğim zaman olmadığını subapları temizlediğini fakat enjektörlerin iyi olmadığını ve bunun için Türkiye'den enjektör sipariş ettiğini söyledi. Bu süre zarfında 2.haftaya girmiştik. Tamam abi gelsin bakalım tak da inşallah olur dedim. Şu an 3.haftadayız ve adamın yanına gittiğim zaman şöyle cümleler duydum.

    " Subaplarını ayarladım. "
    " Ateşleme bobininde çatlak vardı, onu değiştirdim. (Evet, plastik yüzeyde bir çatlak vardı yani onu gördüm.) "
    " Bujileri komple değiştirdim. "
    " Silindir contasını değiştirdim. " ( Bu konu hakkında hiçbir bilgim yoktu. Conta yakma olayını falan bilmediğim için araştırdığım da hararet sorunu oluştuğunu okudum ama benim aracımda hararet sorunu yoktu. Ondan dolayı anlamadım ve yandı mı diye sordum adam da hayır ama çok kötü bir haldeydi dedi. Tamam dedim.)
    " Arabayı tam yürür hale getiriyorum başka arıza veriyor. " dedi.

    Şimdi benim bu noktada anlamadığım iş, ben zaten aracı oraya yürür halde götürdüm. Tamam, sıkıntısı vardı ama gidiyordu yani. Bu adam ne yaptı da araba yürümez oldu? Ya da bu dediği parçaları değiştirdiği zaman hiçbir şey mi etki etmedi? Aradan geçen zaman 3 hafta... Ve bu 3 hafta içinde bu arabada bahsedilen işlemler bu kadar uzun mu sürüyor?

    İşçilik : 350 TL
    Buji : 50 TL
    Ateşleme bobini : 250 TL
    Subap : (Hatırlamıyorum)
    Genel bakım : 150 TL (yağ filtresi, polen falan)
    Enjektörler : 350 TL (2 adet)

    Hatırladığım fiyatlar bunlar ve bu adam benden 1,400 TL istedi. Tabi, yarın arabanın başına gideceğim yine bu konuyu tekrar konuşacağız. Tabiki çalışmayan arabaya bu kadar para verilmez ama 1. Haftanın sonunda böyle bir hesap çıkarmıştık.

    Allah rızası için, eğer bu mesleği yapan ya da az çok tecrübesi olan arkadaşlar ya da abilerim bu konu hakkında bana yardımcı olabilir mi? Belki daha ucuz mal ederiz, belki daha pahalı olur. Bunu bilmiyorum ama 3 hafta arabamdan mahrum olmayı geçtim kazıklanmak kimsenin hoşuna gitmez. Sıfır motor taksak ya da çıkma ne bileyim 6 bin verilen arabaya daha iyi olmaz mıydı ya da daha ucuz? Ben bunu bir türlü aklıma anlatamıyorum. Sizlerden destek bekliyorum.

    Bir de lütfen " arabadan sat kurtul, o ne biçim araba" gibi yorumlar lütfen yapmayın. Araba sonuçta mekanik bir şey bozulur, tamir edilir. Her tamir aşamasında araba satılmaz. Lütfen bu konuda da anlayışlı olursanız çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • tweetlezek kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun kontağı çevirdiğinde immobilizer lambası 1-2 saniye sonra sönmeli Aracın kitapçığı varmı +birde mekanik ve elektronik kodları olmalı immobilizer sorununda araç çalıştırılabiliyor bunları öğrenmek lazım sonra sonuç pahalı oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 10 Ocak 2015; 0:07:52 >
  • Sorunlar halledildi hocam. Şu an araba yürür halde, ımmobilizer sorunu ikinci aşamada çözüldü ama çok verimsiz çalışıyordu ve çok pahalı oldu...
     Bu usta beni deli edecek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.