Şimdi Ara

Bu ülkede kazanıyorsun vergini vereceksin zengin kardeş (cevap geldi) GÜNCELLENDİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
5.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eve giderken bindiğin taksi fiş kesti mi? Şoförün sigortası var mıydı? Saçını 50 tlye kesen kuaförden de istedin mi fiş? Atık saçını toplayan çırağın sigortası var mıydı? Uzar gider. Küçük hesaplarla olmaz o işler. Taksiciler vergi ödese senin ötv ödemen gerekmez hiç bir ürüne mesela...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Kesinlikle katılıyorum. Kazanan vergisini ödemelidir. 21'inci yüzyılda nereye ödeyeceği ise tartışmalı tabii...

    Dünya'ya iş yapan birisi, Türkiye'de yaşıyor bile olsa, Türkiye'deki şirket üzerinden iş yapmak zorunda değil mesela...

    Vergilerin inanılmaz verimsiz kullanıldığı, ona buna peşkeş çekildiği bir ülkede vergi ödememek için legal dolap çevirmeyi yanlış bulmuyorum. Devlet halkın boğazından kesip kendisine EMANET ettiği paraları düzgün kullansın. Hükümet de halkın parası ile halka artistlik yapmaya da son versin. O noktada vergisini adam gibi ödemeyen şerefsizdir.

    Bu noktada ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim. An itibari ile kuzu gibi vergi vermek sadece mevcut düzeni beslemektedir.

    -------------------

    Ben elimden geldiğince, legal yöntemlerle vergiden kaçınıyorum. DİKKAT: VERGİDEN KAÇINMAK ayrı bir şey, VERGİ KAÇIRMAK AYRI BİR ŞEYDİR. Mesela, gayrimenkul yatırımı olarak arsa aldınız. Alırken ufak bir vergi var. 5 yılı doldurursanız satarken de ufak bir vergi var. Kısaca yatırım amaçlı gayrimenkul aldığınızda 1'e aldınız, 10 yıl sonra 12'ye sattınız. Sadece alım satım vergisi ödersiniz. %100 legaldir. Bunun yerine bir apartman dairesi alıp kiraya verseniz, kamyonla gelir vergisi ödersiniz. Özellikle tüketimden alınan vergilerden mümkün olduğunca kaçınıyorum. Araba yenilemiyorum mesela. Eskisine binmeye devam ediyorum. Arıza yaparsa, devlete gideceğine sanayi esnafına gitsin.

    Yıllar oldu, Türkiye'den bilgisayar toplamadım. İşlemci, ram, ekran kartı, ssd yurt dışından ikinci el alıyorum. Arkadaşa yolluyorum. Gelirken getiriyor. Türkiye'den sadece anakart alıyorum (büyük diye). Aynı kasayı ve Power Supply'ı 12 yıldır kullanıyorum falan... Ha, iki yıl önce ikinci el monitör aldım sadece.

    Telefon falan konusunda da böyleyim. "İkinci el telefon al, eşine ver, eşinin eskisini kendin kullan" şeklinde. Bir telefonu 7 yıl kullanıyoruz. Alsam alamaz mıyım? Alırım aga. İstersem her yıl telefon yenilerim. Yeniler miyim? Hayatta yenilemem. Hem tüketim çılgınlığına karşıyım, hem fahiş vergilere karşıyım.

    Yıllar yıllar önce arabaya LPG taktırdım mesela, temel amacım vergi minimizasyonu idi. LPG'li araçla 185.000km yol yaptım. Kabaca ikinci el B sınıfı bir araba kadar ekonomi yaptım. Aynı arabayı hala kullanıyoruz. Kullanmaya da devam ederiz.

    İki tane klasik arabam var. Trafikten çektim. Vergisi: 0.

    ---------------------

    Tüketmiyorum lan, silah mı dayayacaklar kafama "tüket" diye? Seneye şirketi de kapayacağım. Şirket gerekirse gider bir başka muz cumhuriyetinde açarım.
    Fabrikayı gürcü de aç panpa.Ne kadar türk firma varsa oraya açıyor.İş gücüde ucuz.Benim amcam bile orada.Farbikada ustabaşı lazım olursada bana söyle senin için gelirem ağam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uykuadam

    Teşekkür ediyorum
    Daha önce aynı konuyu başka bir işletmede yaşadığım için açmıştım.
    Ben günlük hayatımda rastgeldiklerimi şikayet ediyorum.
    Buraya yazma amacım farkındalık yaratmak

    Siyasi görüş meselesine gelince

    Namussuzun siyasi görüşü olmaz
    Namussuz namussuzdur.
    Önüme geleni şikayet ederim.

    Zaten alışveriş yaptığınız bir işletmenin siyasi görüşünü

    Nasıl bileceksin ki?

    Siyasi görüşü umrumda değil
    yaptığınız doğru bir hareket ama dikkat çeken kısmı bu ülkede çok fazla sayıda fiş vermeyen yer varken ,sadece 2 yeri bulup şikayet etmeniz
    yoksa yanlış olduğunu söylemiyorum tabi

    burada söylemedikleriniz de varsa helal olsun diyelim

    gerçi bunu herkes bildiğine göre ,illa vatandaşın şikayet etmesi mi gerekiyor ?




  • Aslında haklısın ama devlet bunun farkında değil mi sanıyorsun? Reklam vergisi, stopajı, minimum fatura ve fiş gösterme zorunluluğu, giderler, personel masrafı vs derken aylık 50 kazanmıyorlar ama en azından 15-20 net karları vardır özellikle fırın gibi sürekli satış yapılan işletmelerde. Diğer esnaflar zaten müşteri azlığından dolayı 5-10 net kazanıyor oda neye yeterse. Bana burada çıkıp da evine sadece tek maaş girdiğini ve onunda 2 bin tl asgari ücret olduğunu söyleyen olursa anlını karışlarım onun. İlla ki vardır ama bütün gün bilgisayarda takılıyorsanız illa ki o eve en azından 3-4 bin lira giriyordur. Esnafın kazandığı 3 kuruşa takacağınıza ki çakallık yapıyorlar ve bende rahatsızım bu durumdan haklısınız, devletin aldığı vergileri soruşturun ve hangi partiyi desteklediğinizi bir düşünün. Esnafın birini batırmak ne ülkeye ne size yarar. Sadece bir aileye zarar vermiş olursunuz hepsi bu!
  • Esnaf ekonominin temelidir , anayasa ile korunur. Bu gün gidin süper markete beş kuruş eksik olsa size satış yapmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uykuadam U kullanıcısına yanıt
    Birşey biliyormuş gibi yazmışsın birde. Sen fiş kesmediği için KDV sini vatandaşa geri ödeyen esnaf gördün mü? Fiş almazsak ne olur muhabbeti 20 sene önceydi.

    Toplu fiş kesiliyor diyen arkadaşlar var. O toplu fişler gideri kadar kesiliyor. Yani 100 liralık mal aldıysa 110 liralık fiş kesiyor. Kalan 10 lirayı da işletme gideri personel gideri falan deyip geçiyor. Böylelikle 0 vergi ile işini çeviriyor.

    Oysa gıda sektörü ortalama %40-60 kar ile çalışır, fakat bu oranlarda vergi ödeyeni bulamazsınız.
  • Keşke tek mesele bu olsa kardeşim.

    Bütün özel harcamalarını şirket harcaması olarak gösterip, bunları da yine vergiden düşüyor.

    En küçüğünden ortasına kadar bu söylenilen şeyler o kadar normal ki, devletten vergiden çalmak o kadar normal ki kimse bu durumları yadırgamıyor ve ortada rahat rahat bunları anlatabiliyorlar.

    Bizim devletimizin ahmaklığı. Kayıtlı iş yapıyorsan gelip başına ekşir ( memur, işçi, esnaf vs.. ) ama kalkıp ta kayıtsız iş yaparsan ne bir arayan olur ne bir soran. Olmayan şeyin suçu mu olur der.

    Yani bizim devletimiz kendi koyduğu yasanın çiğnenmesini hiç umursamaz. Bunun göstergesi de şudur, neredeyse hiçbir önlemi ve tedbiri yoktur. Kontrol mekanizması ya yoktur ya çalıştırılmaz.

    Sadece vergide değil her noktada böyleyiz. Aile şirketinden kurumsal şirkete geçiş misali yavaş yavaş bu durumların düzeleceğine inanıyorum inşallah...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uykuadam

    Hüseyin bey dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama sizinle siyasi tartışmalara girmek istemiyorum.
    Zaten konumuzda bu değil.
    Bu yazdıklarınız Kamu maliyesi in konusu

    Siz bilirsiniz.
    Size söyleyeceğim şey herhangi bir yerde ödeme yaptığınız zaman ödediğiniz ücretin içinde zaten KDV var

    Siz fişinizi almazsanız o para işletmeye kalır

    Teşekkürler
    Ben de zaten KDV'si işletmeye kalsın istiyorum.

    Hiçbir zaman "fiş kesmezsen kaç para olur?" diye sormam. Fiş kesmezse de "Neden fiş kesmedin?" diye de peşine düşmem. Sadece KDV'si kalmıyor bu arada. Yarattığınız ciro şirket muhasebesine girmemiş oluyor. Yıl sonunda kar daha düşük çıkıyor. %22 kurumlar vergisi de düşüyor.

    ---------------

    Açık ve net: Yönetici sınıfının patronun aslında halk olduğunu bilmesi gerekli. Kendilerini fazlasıyla şımarık ve doyumsuz buluyorum. Elimde de iki sopa var sadece. Biri oyum. Diğeri param.

    Yıllarca üretici oldum ben. İhracatçı idim. Sadece elektrik faturası üzerinden yılda 100.000TL vergi ödüyordum. Su faturam üzerinden 9000TL yıllık vergi ödüyordum. %100 yerli sermaye. %100 yerli hammadde kullanarak, ürettiğimin %85'ini ihraç ettim yıllarca. 25 kişi çalıştırdım. Onların vergilerini saymıyorum. Milyon lira eder.

    İhraç ederken KDV'siz satıyorsunuz. Ama hammadde alırken KDV'li alıyorsunuz. Bu aradaki farkı devlet iade ediyor. Nasıl ediyor? YMM ile anlaşıyorsun. İadenin %8'ini alıyor. Üzerine bir de devlet bir çok gider kaleminin KDV'sini kabul etmiyor. YMM'ye ödediğin tutardan sonra, ödediğin KDV 500.000TL ise, devletten 300.000TL iade alabildi isen şükret. 200.000TL ne oldu? Senin karından gitti. Ama muhasebede hesaplanırken bu 200.000TL bir gider değil. Yıl sonunda kurumlar vergini o alamadığın 200.000TL'yi düşmeden tıkır tıkır ödüyorsun... Bunlar içinde bulunduğumuz ülkede kolay yoldan para kazanma hevesinde olan üçkağıtçıların çok olmasından. Vakti ile hayali ihracatçılar KDV iadesi yolu ile devleti soydukları için, devlet inanılmaz tedbirler almış. Bu tedbirler bir dizi adaletsizliğe yol açıyor. Ama sen bu yola çıktı isen, bunu kabul ederek çıktın. Bu adaletsizliği göğüslüyorsun. Suçun ne? Bir dizi ŞEREFSİZLE aynı vatandaşlığı paylaşıyor olmak.

    Hadi buna eyvallah. Bunu göğüslerken devletin parayı nasıl YEDİĞİNİ görünce artık isyan ediyorsun.

    Sonuç: Fabrika yukarıda anlattıklarım, çok tanınmış dev bir müteahhit firmanın kötü niyetli davranışları ve devletimizin dış politikasının muhteşemliği sebebi ile zarar üzerine zarar etti. Fabrika arsasını sattım. Borçları kapadım. Fabrikayı da kapıyorum. 25 kişiyi işten çıkarıyorum. Fabrika para kazanmadan milyonlarca lira vergi ödedi. Üzerinde oturduğu arsa ise yattığı yerde 10 kat değer kazandı. Bu arsayı 1.2'ye aldım. 12'ye sattım. Ne kadar vergi ödedim? Binde yedi. Harika lan. Türkiye'de bundan sonra üreteni öpsünler.




  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hahhahaha! Bundan sonra fabrikasyon üreteni öpsünler. Amele miyiz arkadaş? Çalış çalış çalış, para? Para yok... Ameleliği başkası yapsın. Bundan sonra malı başkasına ürettir, ona buna sat moduna girerim ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Taksilere de el atmak lazım. Yeri geliyor kaza yapınca günlük 250-300TL kazanç hesaplayıp sizden istiyorlar. Maliyede kayıtlara baksak günlük 50TL'den fazla kazanmıyorlar.

    Bu işin kesin yolu kart ile alışveriş yapmak. Zaten onu devlet seviyor ama Yapı Kredi bile anında tahsilat için bizim firmada %2,5 kesiyor. 40 gün beklersen para kesmiyor. Şu anki faizlerle anında çekip faize atmak daha mantıklı tabi.

    Şu an büyük bir kriz var ve etkileri yavaş yavaş çıkacak. 1973 yılından beri bir şekilde üretim yapan bir yerimiz vardı bu yıl sonu kapanacak. Ne krizler atlatıldı ama bu seferki başka..
    O işe el atmışlar. Bir yıl kadar önce bir taksinin arkasında patladım. Tamamen benim hatam. Taksi sigorta firmasından çalışamadığı gün için para istiyor. Sigorta firması geçen yılki vergi beyanını baz alıyor. 300 küsür güne bölüyor. Resmi enflasyon yüzdesini üzerinde koyuyor. Araba kaç gün yattı ise o günle çarpıp ödüyor.




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Tabiki sigorta şirketleri işin ehli onda sıkıntı yok. Kaskosu olmayan birini arayıp istiyorlar olmazsa mahkemeye veririz diye korkutuyorlar. Baya oldu çünkü bu olaylar. Taksilerden vergi alınsa inanılmaz para toplanır. Şu UBER olayının bir kısmını kopyalasalar her kazanç onların ekranına düşse ama nerdeee..
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz doğru bir yorum. 2002 senesine kadar 30'dan fazla çalışanımız vardı. Şimdiki sayı ailedeki insanlar dışında sadece 1 (bir). Üretim yaptığımız kısmı da bu yıl sonu tamamen kapatmayı düşünüyoruz. Zaten aşırı suistimal edilen bir iş. Garanti verdiğimiz bir ürün yanlış bir şekilde söküp önümüze atıp "sizin hatanız" diyorlar. Bizde haliyle ürünü tedarik ediyoruz. Bakalım piyasadan çekilince ne olacak..

    Ticaretin en güzeli al-sat. Hatta rafında olmayan bir şeyi al-sat yaparsan tadından yenmez
  • senelerdir gozumuzun onunde neler goturuldu sesiniz cikmadi adam fis kesmemismis :))
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Hiç fiş ver demeden kartla ödeyip geçmek daha mantıklı
    Ama bazı yerlerde işlemiyor.
    Pos bozuk diyenimi ararsın
    Nakit alalım diyenimi ararsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla şunu şikayet ettinmi? Bunu şikayet ettinmi?
    Taksiciyi ettinmi? Kasabı Kahveciyi şikayet ettinmi?
    Diyen arkadaşların akıl sağlığından süpheliyim.

    Ben tek başıma Türkiye deki herkesi benmi şikayet edeceğim.
    O arkadaşları Azıcık akıllı yazmaya davet ediyorum.

    Ben daha önce bu konuyu gene açtım.
    O zaman oyun yerini şikayet ettim.

    Günlük hayatımda rastgeldiklerimi şikayet ediyorum.

    Rastgeldiklerinizide siz şikayet ediniz zaten buradaki amaç farkındalık yaratmak.

    Namussuzlar kadar cesur olmadıkça kurtuluş olmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Türkiye de o kadar fiş vermeyen yer varken 2 yeri bulup şikayet ettiniz?
    İnsan bunu yazarmı arkadaş? Birazcık düşün

    Ne istiyorsun yani?
    İşimi gücümü bırakıp Türkiye turunamı çıkayım?

    Türkiye yi benmi denetleyeyim?

    Şikayet sayım 10-15

    Foruma yazdığım 3-4

    Profilimde daha önce açtığım konular görünüyorsa bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Hahhahaha! Bundan sonra fabrikasyon üreteni öpsünler. Amele miyiz arkadaş? Çalış çalış çalış, para? Para yok... Ameleliği başkası yapsın. Bundan sonra malı başkasına ürettir, ona buna sat moduna girerim ben.
    Benim gibi deli birini dik o fabrikaya.İpler sıkı olsun.Usta başıda deli dana gibi çalışsın elemanlarda.İşi yavaşlatana kafasından attığı dumanla konuşunca uçar o işletme.Benim fabrikam olacak öttürürüm herkesi.Babamı bile tanımam duman attırırım
  • uykuadam U kullanıcısına yanıt
    işte kendini şimdi belli ettin
    yani sadece gözüne kestirdiğin yerleri şikayet ettiğin anlaşılıyor (mutlaka bir sebebi olmalı)
    Türkiye turuna niye çıkacaksın ,köyde falan mı yaşıyorsun ,şehirlerde fiş vermeyen bir sürü yer var
    sen denetlemeyeceksen o zaman ne diye yılda bir gelip sadece 1 kişiyi şikayet ettiğin konular açıyorsun ?

    çok nadir karşılaşılan bir durum olsa helal olsun denir ama sen belli bir amaçla bunu yapıyorsun
    millete örnek olduğunu göstermeye çalışıyorsun ama adil davranmadığın anlaşılıyor (bu kadar duyarlı birisi fiş vermeyen herkesi şikayet eder)

    ediyorum zaten dersen o zaman biz başka ülkede yaşıyor olmalıyız yada ülke çok değişti sadece fiş vermeyen birkaç kişi kalmış

    neyse ben yine cevabımı aldım ,geçen seferde tutarsız şeyler söylemiştin ,yine aynı durum devam ediyor
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    bu konuyu kişiselleştirip çamurlaştırmaya çalışıyorsun

    Arkadaşım sen anlamamazlıkta ısrar ediyorsun.

    İster anla ister anlama son cevabım.

    Yaptığım bu şikayette tek amacım vergi kaçırmaya

    çalışan şerefsizlere kendi adıma bir darbe vurmak

    Yaşadığım şehirde Yıl içinde denk geldiğim

    para kazanıp belge düzenlemeyen ayırt etmeden şikayet ediyorum.
    Zaten pasta aldığım fırını yemek yediğin restorantı sen kimsin necisin deme ihtimalin yok!!!
    Anlayabildinmi?

    Buraya bu konuyu acmamdaki amaç şu
    hiç korkmayın.

    Benim belki şikayet ettiğim işletme sayısı 20-30 olmuştur.

    Kimseden takdir beklemiyorum sadece buna benzer gördüğünüz vergi kaçakçılığı yapan işletmeleri şikayet edin
    İsminiz gizli kalıyor zaten güvenlik ön planda

    Parasını kazanıyorsa vergisini verecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    ad hominem
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.