Şimdi Ara

Bu Sorun Beni Bilgisayardan Sağuttu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler benim bir sorunum var çözemediğim ilk sistem topladığımda.

    MSI B350M anakart.

    AMD Ryzen 3 1300.

    Corsair 8+8 2400 MHz RAM.

    MSI GTX 1060 3GB.

    600W PSU.

    Sistemde oyunlarda FPS gayet normal ama akıcılık çok kötü monitörün HZ 60 FPS 60 sabit olduğunda akıcılık inanılmaz ama 59 oldu mu çok kötü oluyor 40-30 saymıyorum bile sistemi sürekli garantiye gönderdim ama sonuç yine aynı sorun yok deyip gönderdiler ben de şansım yok deyip zaman zaman parça değişikliği yaptım en son yaptığım değişiklik.

    ASUS B350 ROG striz F gamanig.

    Ryzen 7 1700.

    G.Skill 2400 HMZ 8+8 RAM.

    MSI GTX 1060 3GB.

    Bu şekildeydi ekran kartında sorun var dedim herhalde çünkü 2 sene içinde sistemi bütünle değişmiştim buna monitör de dahil ama en son dün.

    ASUS ROG STRIX RTX 2060S.

    Ekran kartı aldım ama gördüm ki yok sorun başka bütün sistem değişti ama sorun aynı arkadaşın bilgisayarında aynı oyunu oynuyorum GTX 1050 Ti 30-25 FPS alıyor ama benim 60 FPS'den daha akıcı.

    Monitörün HZ 75 FPS 75 olunca akıcı ama 74 oldu mu çok kötü akıcılık gidiyor sanki 10 FPS gibi sizce sorun neden kaynaklanıyor.








  • Oyun ayarlarını her daim 75fps'den fazla bir değer alacak şekilde değiştir; bunu vsync kapalı iken yap. Daha doğrusu FPS değeri 75'in altına inmesin; ama çok fazla da artmasın.


    Sonra VSync aç ve kaymak gibi oyna.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 30 Kasım 2020; 1:27:20 >
  • ramleri degistirmek hic aklina gelmedi degil mi? ram ramdir tak gitsin olmuyor iste ama simdi sana ram önermeyede korkar insan, 1300 den 1700 e gecmissin falan ilginc bir upgrade olmus.. 1700 e ryzen 3000 ler ciktiktan sonra mi gectin önce mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format attın mı hocam sistemi değiştirdikten sonra ?


    anakart işlemci ram ekran kartı komple değiştiyse sorun ya monitör ya da windows gibi geldi.

  • 4 thread li bir işlemci ile minimum fps'in epey alt seviyelerde olacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden micro stutter denen takılmalar sık sık oluşabilir. Güncel oyunlarda akıcı bir deneyim için genel olarak en az 8 thread barındıran bir işlemci (ryzen 3 3100 gibi) gerekiyor.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    önce hocam değiştiğimde ryzen 2 serisi bile çıkmamıştı RAM öneriniz varmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izengel kullanıcısına yanıt

    Hocam format attım sadece RAM pusu değişmedi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackL1ghT kullanıcısına yanıt

    Şuan r7 1700 var sorun yaratmaz heralde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RAZOR1992 R kullanıcısına yanıt

    bende de ryzen 1700 var, crosshair 6 hero ve gskill flarex 3200mhz cl14 ile kullaniyorum. Ryzen de ram kadar fark eden birsey yoktur sanirim. Gecen biri konu acti, dedi programlar masaüstü falan kullandigim intelden daha agir gibi geliyor akici degil falan... sorduk ramler kac hizda calisiyor iste, cevap hic bakmamis bios a xmp bile acmamis 2133mhz mi 2400 mü iste jedec hizinda calisiyormus, dedik ac ordan xmp yi bak... bakti ve hakkatten bundanmis dedi... ama simdi sana ram önermeye cekiniyorum suan. b350 chipset anakart islemcide ryzen 1000 serisi... zamaninda hic ugrasmamak icin yurtdisindan flarex aldim. bakmak lazim uyumluluk listesine ama eger bulabilirsen birinden ödünc 3200mhz lik ram iste bir test et, bence olacak ama baska bir sorun olmasindan da suphelenmek gerek. Güc kaynagi model nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı olayı gta 5 de bende yaşadım. amd rx 470 4gb ekran kartıyla. vsync açık 60 fps sabitte hiçbir sıkıntı yok yağ gibi ama 55-56 fps ye düşsün stuttering gibi birşey oluyordu. en iyi çözümüm oyun içinden monitörü 50 hz'e almaktı. şuanki monitörümde freesync desteği var. artı radeon gelişmiş senkronizasyonu açıyorum. gta 5 i denemedim ama genel olarak daha iyi. monitöründe 75hz varsa büyük ihtimalle freesync desteğide vardır. monitöründe display port varsa ordan bağlayıp gsync açabilirsin. yazdıklarımdan uygun gelenleri denersin işte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskibirkurt

    aynı olayı gta 5 de bende yaşadım. amd rx 470 4gb ekran kartıyla. vsync açık 60 fps sabitte hiçbir sıkıntı yok yağ gibi ama 55-56 fps ye düşsün stuttering gibi birşey oluyordu. en iyi çözümüm oyun içinden monitörü 50 hz'e almaktı. şuanki monitörümde freesync desteği var. artı radeon gelişmiş senkronizasyonu açıyorum. gta 5 i denemedim ama genel olarak daha iyi. monitöründe 75hz varsa büyük ihtimalle freesync desteğide vardır. monitöründe display port varsa ordan bağlayıp gsync açabilirsin. yazdıklarımdan uygun gelenleri denersin işte.

    @konu sahibi Eskibirkurt un önerisini öncelikle bir denemelisin. stutter falan hic yasamadigim icin bilmiyorum benim monitorlerde 75hz, kimi orjinal kimi overclocklu ama bu sorun bana denk gelmedi. Benim gordugum ram ile alakali olanlari lakin freesync vsync falan bir sikinti olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de @kunGFu ya katılıyorum, ram hızının fps'e etkisi olabilir ama micro stutter yaratır mı bilemiyorum, arkadaşınızda gsync destekli monitör olup olmadığına bakabilirsiniz çünkü @eskibirkurt 'un dediği gibi düşük fps'te bile çok daha akıcı bir deneyim sağlar.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Corsair 600 w güç sistemi birimden 3200 MHz RAM alacam deneyecem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt

    Az önce aldım deneyip buraya yazacam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackL1ghT kullanıcısına yanıt

    Yemin ediyorum artık birleşen almaktan korkuyorum denecem hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun devam etmete önerisi olan varmı

  • kimse yokmu

  • up

  • sorun devam etmekte

  • ramleri 3200 mhz çıkardım corsair vengance lpx 3200 mhz

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.