Şimdi Ara

Bu site güvenilir midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mi5 Prime Siyah hiç bir yerde bulunmuyor malumunuz ben de internette ararken bu siteye denk geldim:http://verrayshop.com/urun/xiaomi-mi5-prime-edition-64gb-3gb-ram-siyah/

    Site biraz basit gibi güvenebilir miyim tam emin değilim buradan ürün alanlar var mı lütfen yardımcı olun para güme gitmesin?



  • Hocam siteyi ilk defa gördüm-duydum. Yalnız ilanın alt kısmında Delta Servis garantili yazıyor. Şu an bildiğim kadarıyla Delta'dan servis hizmeti alan kimsede siyah renk yok. Genelde elde Altın rengi kalmış durumda. Bende Mi 5s baktığım için ordan az çok biliyorum. Size tavsiyem delta servis ile görüşüp bu site veya firma hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ancak Delta Servis te kayıtlı bir şirket ise ; biz güvenilir mi değil mi bilemeyiz diyebilirler. Bilmeleride mümkün değil zaten. Çünkü onlarda belli bir ücret karşılığında bu servisi sağlıyorlar. Ben yine de daha bilindik yerlerden almanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. Şu an onların siyah bulabilmiş olsa herkeste olurdu diğer konu ise ellerinde sadece siyah stokta kalmış olabilir ( tabi mi5 siyahında ele kalacağını sanmıyorum.)

    Ancak size bir ipucu vereyim. Ben sorgusunu yaptım kişisel bilgileri içerdiği için paylaşmıyorum ama nasıl yapacağınızı anlatayım siz kendiniz bakın.

    Who is domain sorgusu ile site kimin adına kayıtlı, maili, adresi, telefonu nedir öğrenebilirsiniz. Elinizin altında bir bilgi olur. Böylece ( almayacağınızı umuyorum - alsanız bile elinizde belge olur ) sıkıntı yaşama durumunda resmi makamlara verebileceğiniz bir dökümana sahip olursunuz. Bunu yapma sebebimiz ise sitenin kapanması veya domainin değişmesi gibi durumlarda mağdur olmamamız için. Çünkü bunlar olursa kimden aldık bu adamlar kimdir bilemeyiz. Kapatıp yol alırlar yani. Neyse çok uzattım mağdur olmayın diye tabi. Hemen yapmanız gerekenleri yazayım.

    Öncelikle bu siteye girin :http://www.isimtescil.net/Whois

    Daha sonra sorgusunu yapmak istediğiniz sitenin linkini sorgulama bölümüne yazın :http://verrayshop.com/

    Sorgula dediğinizde site ile alakalı sahip bilgilerini göreceksiniz. Ekran görüntüsünü alıp saklayın. Netten yapacağınız bu ve benzeri her işlem için bu yöntemi kullanıp site ve sahibi hakkında elinizde yasal durumlarda kullanılmak üzere belge oluşturabilirsiniz.

    Google'a ''who is'' yazarsanız daha birçok site çıkar hepsi de size aynı sonucu verir zaten. Çünkü bu kayıtlar uluslararası kayıt sisteminde ortak şekilde yer alır ve tek kullanımlıktır. TC No gibi düşünün.

    Güvenilir midir değil midir hiçbir yerde bilgi bulamadım. Şikayet var da falan da kayıtları yok. Alış veris forumlarında bile ismi dahi geçmiyor. Kendi site bağlantıları haricinde hiçbir yerde bende bilgiye rastlamadım. Yani ne kötü ne iyi mana da.

    Size kendi tavsiyem bilinen güvenilirliği kanıtlanmış yerlerden alın. Burdan alırsanız tam piyango olur. Çok iyi de çıkabilirler çok kötü de. Umarım deneyimlerseniz sonuçları kötü olmaz.

    UNUTMADAN : Site bilgilerine ulaşınca kişi bilgisinden şahsı da araştırabilirsiniz. Çok gördük duyduk başkası adına sahte isim ve bilgilerle dolandırıcılık yapıldığını. Yani site sahibi bilgileri de sahte veya çalınmış ( kaybolmuş kimlikte olabilir ) bilgilerde olabilir. Bunlarıda araştırmak lazım. Tabi ki bu kadar teferruata girmek yerine sağlam yerden alınır ya o da ayrı konu. En azından bilginiz olsun bu gibi konularda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 5 Eylül 2017; 4:19:45 >




  • Hocam cevabınız için çok teşekkürler.
  • @MexeSs hocam sağolsun onun verdiği bilgilerle biraz araştırma yaptım ve bu sitenin güvenilir olmadığını gördüm. Sitenin sahibi olan eleman bunun gibi birkaç site daha açıp insanları dolandırarak hayatını geçindiren birisiymiş. Siteyi holding kuruluşunun satış yeri olarak tanıtıp insanları dolandırıyor kısacası. Sitede belirttiği holdingin adreslerini araştırdığımda ise karşıma otel ve oto tamircisi çıktı

    Bu telefonun siyah renkli olanını yaklaşık iki hafta boyunca her yerde aradım ama en son nasıl denk geldiyse bu sitede gördüm hatta artık 1000 lirayı gözden çıkartıp telefonu alma seviyesine gelmiştim. Aman deyim uzak durun bu siteden...

    Bu adama dolandırılıp site açan bir vatandaş bile var:http://www.tanerdellaloglu.com

    İyi forumlar dilerim...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.