Şimdi Ara

Bu sene Kurban Bayramı SMA hastalarının bayramı olsun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene kurban bayramında sadece 4 gün içerisinde ülkemizde acil ilaç alması gereken yaklaşık 1200 SMA hastası çoçuğumuzun hayatını kurtarabiliriz. Kaba bir hesapla kurban bayramında harcanan para miktarı ile tip-1 seviyesindeki 1200 çocuğumuzun 1 yıllık ilaç iytiyacını kat be kat fazlasıyla karşılayabiliyor. Ülkedeki toplam sma hastasının 3.000 civarında olduğunu düşünürsek toplanacak para ile hatırı sayılır sayıda sma hastasına şifa olunabilir. Bu farkındalığı yada kampanyayı yurt genelinde duyurabilirsek Allah rızası için yapılan ibadetin en güzelini gerçekleştirmiz oluruz. Konuya ilgi göstereceklerin bu fikri sosyal mecrada dile getirmesi dileğimle.

    Bu sene Kurban Bayramı SMA hastalarının bayramı olsun.

    Sosyal medya ortamında yapılan çağrılar genelde bir kişi için oluyor. Bunda ise oluşturulacak ortak havuzdan bütün sma hastalarına şifa olunabilir. Ayrıca toplanan para hasta yakınlarının yada devletin kontolündeki banka hesabında değerledirip faizi geliri ile desteklenirse faydası katlanır.

    Sma hastası herhangi bir yakınım yok. Sağlık Bakanı’ın en son açıklamasında sadece 164 Tip-1 sma hastasının geri ödemesinin yapılacağını duyurmuş ama çok yetersiz. Link

    Veriler haber sitelerindeki bilgilerden derlenmiştir;
    1 2 3 4 5 6

    2016 yılında Kurban'a harcanan para
    2017 Kurban Bayramı'nda ne kadar hayvan kesilecek?
    2017 yılı Kurban fiyatları ne kadar olacak?

    Mevcut hastaların hayatta kalmasını ve tedavi olmasını sağlayacak parasal imkan sağlandıktan sonra görev devlete ait. Özellikle evlilik öncesi sma testinin zorunluluğu gibi. Ayrıca konuyu lütfen dini ve siyasi polemiğe dökmeyelim. Ailemiz imkan oldukça bayramlarda kuban kesmiş veya adak adamıştır. Kurban kesmek Allahın emri onun yerine parası bağışlanamaz diye düşünenler bildiği ibadete devam etsin ayrıca kurban kesmeye karşı olanlar da buraya yazmasın. konuyu kirletmesin. amaç faydalı bir iş yapmak.







  • yeni.üye kullanıcısına yanıt
    hatırlatalım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efrâz
  • hatırlatalım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.