Şimdi Ara

Bu Şemaya Göre Hoparlör Yerleşimi Nasıl Olmalı? [LÜTFEN YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Odamın amatörce bi şemasını çizdim. Bu şekilde yerleştirsem sesten verim alabilir miyim? Kullanacağım 2 tane hoparlör ve subwooferın da fotoğrafını koydum.

    Düzeltme: Şemada çizdiğim, odayı dolaşan ok işaretleri kabloların ampfiye nasıl ulaşacağını belirtiyor arkadaşlar. Toplamda 20 metre kablo gidiyor. Bu uzunluğu da dikkate alınız.


     Bu Şemaya Göre Hoparlör Yerleşimi Nasıl Olmalı?  [LÜTFEN YARDIM] Bu Şemaya Göre Hoparlör Yerleşimi Nasıl Olmalı?  [LÜTFEN YARDIM] Bu Şemaya Göre Hoparlör Yerleşimi Nasıl Olmalı?  [LÜTFEN YARDIM]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 25 Mart 2014; 1:10:05 >







  • Yukarı
  • Yukarı. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    hoparlorler neden arkanizda kaliyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar masasının sağ tarafında müzik setinin kabini var, üst tarafında da soba borusu var. Sol tarafta da kitaplık var. En mantıklı koyabilecek arka taraflar diye düşündüm...
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle Yavuz Beyin de dediği gibi hoparlörlerin arkada olması biraz garip olur. Yani insan müzik dinlerken sesin karşıdan gelmesini seviyor, şahsen ben böyle seviyorum.

    Bu sebeple hoparlörlerinizi karşınıza gelecek şekilde yerleştirirseniz daha doğru olur. Bir de hoparlörlerinizin ebadı ne kadar? Resimlerden tam olarak anlaşılmıyor. Eğer raf tipi gibiyse aralarında 1mt kadar bir mesafe olması daha doğru olur.

    Bunun dışında çizdiğiniz şemada odanın şekli ve şartlar tam olarak anlaşılmıyor. Hali ile doğru bir öneride bulunmak çok zor. Eğer masanın ve kitaplığın olduğu kısmın fotosunu çekip, paylaşırsanız daha doğru bir öneride bulunabiliriz. Örnek olarak kendi pc masam ve hoparlörlerimin fotosunu paylaşıyorum.

    Hoparlörler büyük olduğu için ve masa bu kadar geniş olmadığı için ucuz yollu bir hoparlör ayağı yaptım. Bauhauus'dan 30 TL'ye 2 tane 25x80cm'lik düz tahta ve 2mt'lik 5cm kalınlığındaki sopada aldım. İstediğim ebatlarda kestirip, kendim vidaladım. Gayet sağlam ve uygun bir çözüm oldu. Eğer sizin de bu şekilde bir yer probleminiz var ise bu şekilde bir çözüm üretebilirsiniz.

    Dediğim gibi odanın fotosunu görmeden şartları değerlendirmek maalesef pek mümkün olmuyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Ek olarak sub'ı uzun bir kablo ile odanın istediğiniz bir köşesine koyabilirsiniz. Yeter ki hoparlörler karşınızda kalsın.
     Bu Şemaya Göre Hoparlör Yerleşimi Nasıl Olmalı?  [LÜTFEN YARDIM] Bu Şemaya Göre Hoparlör Yerleşimi Nasıl Olmalı?  [LÜTFEN YARDIM] Bu Şemaya Göre Hoparlör Yerleşimi Nasıl Olmalı?  [LÜTFEN YARDIM]




  • resimdeki amfinin markasını ve nerden aldığını paylaşabilirmisin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 25 Mart 2014; 15:56:32 >
  • ghan87 kullanıcısına yanıt
    Amfinin linki aşağıda. Bu satıcıdan almıştım. Bunlar T sınıfı amfi olarak geçiyor.
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Big-Power-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-Power-Adapter-/290751162586?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item43b21ea8da

    Forumdaki başlığı da var. Daha detaylı bilgileri buradan bulabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_72708317/tm.htm




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende hoparlörlerin karşımda olmasını istiyorum ama, dediğim gibi sağ tarafımda hopörlörün bağlı olduğu set, sol tarafımda da uzun boylu bi kitaplık var. Hadi birini setin olduğu duvarın yukarısına monte ederim ama, sol taraf ne olacak? En ideali arkamda kalan duvar gibi gözüküyor. Orada olursa da hoparlörlerin birbirine mesafesi 2-3 metre kadar oluyor. Nasıl yapsam bilemiyorum.

    Hoparlörlerin uzunluğu 50 cm hocam. Her birinde 1 tane bas, 1 tane mid ve 1 tane tiz hoparlörü var.
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi masanın ve kitaplığın görüntüsünü görmeden fikir vermek biraz zor.

    Peki odadaki eşyaların yerini değiştirip yer açmak gibi bir şansınız yok mu?
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Odanın düzenin yeni değiştirdim hocam. En uygun yerleşim, şuan ki yerleşim. Odayı başka türlü ferah ve düzgün bi hale sokamadım. İsterseniz masanın görüntüsünü çekebilirim ama, kitaplığın siparişini yeni verdim henüz takılmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.