Şimdi Ara

Bu sabah kaza yaptım-EMNİYET KEMERİ ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
12.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kazaların en büyük nedenlerinden biri "TAKİP MESAFESİNİ KORUMAMAK"...

    Geçen biri baktım arkama yapışmış gidiyoz hem de yavaş da değil yol tek şerit...İlerde sağa çektim durdum buyur geç dedim o da durdu açtık camları gittiim yanına " abi çok yakın gidiyon bi fren yapsam direk gömcen" anladı mı sanmam kafa sallayıp gitti yola... Neredeyse ne var yani dicek falan sandım.

    Ülke maalesef yayasından sürücüsüne çok değişik çok...Dışarda karambole gidiyoz kurallara ne kadar uyarsan uy..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gitarist308

    Hocam oncelikle gecmis olsun. Emniyet kemeri bende artik refleks. Biner binmez elim gidiyor. Sagimdakini de araba zaten ding ding oterek uyariyor :) yanliz anlamadigim bir nokta, arkadan carpildigi zaman camdan firlamazsiniz aksine basinizi koltuga carparsiniz🤔

    Edit: Dostlar kirbac etkisini elbet biliyorum lakin durmakta olan bir aractaki insani camdan firlatacak kadar guclu bir kirbac etkisi olusturmak icin arkadan gelen aracin 150km/h vb. bir hizla carpmasi lazim. Birincisi kopru trafiginde boyle bir hiz pek mumkun degil. Ikincisi Allah gostermesin ama boyle bir durumda can kaybindan bahsediyor olurduk sadece arkadaki aracin “muhtemelen” pert olusundan degil 🤔
    Kırbaç etkisi oluşur hocam. Önce koltuğa doğru, sonra koltuğun esnemesiyle öne doğru. Belki camdan fırlatmaz ama boyuna ve omurgaya ciddi zarar verebiliyor. Tabii biraz yandan çarpma söz konusu ise sağa sola vurmak da mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçtiğimiz ay iş yerine gideceğim zaman servis şoförü aradı ve aracın arıza yaptığını gelemeyeceğini söyledi . Bende kuzenimi aradım aynı apartmanda oturuyoruz ve aynı iş yerinde çalışıyoruz. Dedim inelim taksi çevirelim öyle gideriz. Kuzenim halamı da yanına aldı o da yol üstünde çalışıyor . Araca bindikten sonra emniyet kemerini takmaya çalıştım . Halamda benden görünce o da taktı kemerini . Yalnız benimkinin yuva kısmında bir sorun vardı ne kadar uğraşsamda girmedi bir türlü . Araç Hyundai Accent ti yanlış hatırlamıyorsam ve şoförün önündeki multimedya ekranının orada emniyet kemerlerinin ışıklı halde uyarıları vardı . Ben uğraşıp takamayınca geri çıkarttım mecbur sonra uyarı sesleri çıkmaya başladı . Adam sordu sen kemer mi taktın diye . Bende evet ama sanırım bir sorun var yuvaya oturmuyor dedim . O da kardeşim arkada oturuyorsun zaten niye takıyorsun dedi . Şimdi birisi size böyle bir soru soruyorsa çok net bir şekilde gerizekalı olma potansiyeli yüksek birisidir . Dedim ki yahu kemer takmanın önü arkası çaprazı mı var . Araç tek parça halinde hareket ediyor olası kazada arkadaki adam özel korumalı bir bölmede mi sanki . O da bana 25 senedir bu işi yapıyorum ilk kez arkada kemer takan gördüm . Sabah sabah zaten gideceğimiz 2 adımlık yer ne olabilir ki diye saçma bir cümle daha kurdu. O an fark ettim ki adamda kemeri arkadan bağlamıştı . Neyse uyarı sesi gelmesin diye kemeri tokaya ellimle tutturdum inince de beyaz masaya şikayet ettim aracı . Hem emniyet kemeri takmıyor ki dedim umrumda değil isterse takmasın ama aracının kemer tokası arızalı üstelik benim de takmama engel oluyor dedim . İnşallah ceza almıştır da aklı başına gelir. Belli ki hayatında hiç kimseyi bir trafik kazasında sırf emniyet kemeri takmadığı için kaybetmedi . Başa gelmeyince anlaşılmıyor gerçekten.




  • Şahin kullanıyorsanız emniyet kemerinin pek bir önemi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, takmayan arkadaşlar için o aldığınız tokaları çöpe atın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. emniyet kemeri çok önemli. ama halkımız bu konuda yeteri kadar duyarlı değil.
    yeni arabalarda kemer ikaz sistemi olduğu halde yine de kemer takılmıyor,sesi kapatmak için aparat takıyorlar.
  • geçen yaz ısparta da şu merkezde emniyetin oradaki çam ağacının dibinde çaybahçesinin orada bir kazaya şahit oldum. bilenler bilir orada maksimum gidebileceğin hız 40 tır. adam servis aracına arkadan çarptı hızı maksimum 30 dur. arkada teyzenin biri emniyet kemeri olmadığı için burnunu bir yere çarpmış şarıl şarıl kanıyordu. birde o haliyle milleti sakinleştirmeye çalışıyordu. o gün zaten sürekli taktığım emniyet kemerinin önemi daha iyi anladım. özellikle şehiriçi kazalarda hasar almak istemiyorsanız emniyet kemeri takın. şehirdışında zaten takın.
  • Emniyet kemeri ben ve ailemde refleks. Araca bindiği anda herkes takmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, broadway kulanırken bir küçük kazada ön far camlarını patlatmış ve tamponu düşürmüştüm, etkisi uzun süre geçmemişti Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun hocam. en

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet kemeriyle kavga eden insanlar biliyorum.Koltuğun arkasından dolayanlar,sensörün ötmemesi için aparat alanlar daha neler neler.Emniyet kemerine tepki olarak doğmuş insanlar var.Sanki onu üreten adam süs olsun diye koymuş.
  • No ss no güven

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde genel olarak Trafik konusunda tek düzenli olarak uyguladığımız nokta emniyet kemeri takmak sanırım. Dikkat ediyorum çevremde olsun, trafikte araçlara baktığımda sürücülerin çok büyük kısmı emniyet kemerini takıyor. Bu konuda alkışlanacak bir yüzdemiz var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birgarip2019

    Emniyet kemeri takmayinca boslukta gidiyormus gibi hissediyorum.
    bende
  • Çocukluğumda babam arabamız emniyet kemerleri takılmazsa çalışmıyor diye beni kandırırdı. Hatta takmamakta inat edersem marş basıyormuş taklidi yapıp bak çalışmıyor derdi. Bu güzel alışkanlığı çocukluğumda kazandırdı bana sağolsun. Eskiden kendim arabaya binince takardım ama takmayanı sa uyarmazdım. Emniyet kemeri teyzemin hayatını kurtardığından beri arabama binen herkese taktırım, takmayanı da acemiyim diyip korkuturum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Bizde emniyet kemeri takmak sanki ezik bi davranış gibi bi algı var nedense. Sanki kemeri takmayınca başkasının kafası gözü patlayacak, olan yine araç içindekilere oluyo. En iyisini yapmışsınız kemer takarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba alirken esp de olsun yan camda da airbag olsun diye 10binlerce lira fazladan veriliyor ama hepsinden daha cok ise yarayan emniyet kemerini takmiyor cogu kisi.

    Kener takmamak artislik degildir gencler. Hayat kurtarir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son 3-4 yıl önce kazaya karışmıştık.Olayı anlatayım ;
    3 kişiyiz , ben çok yorgundum arka koltuklara uzandım kemer takılı değil tabiki uyku pozisyonundayım.Önde babam ve arkadaşım oturuyor onların kemer takılı.Ben uzanır vaziyette olduğum için kaza nasıl oldu göremedim.Aniden ön tarafa savruldum koltuklara uçak gibi çarpıp ayak boşluğunda buldum kendimi.Ayağa kalkamadım 5dk boyunca çünkü diz bacaklarda ezilme oluşmuş sağ kolum dirsekten aşağı tutmuyordu.Sonradan öğrendim ki bu kaza 50-60km hızla olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben enteresan bir şekilde emniyet kemeri takmaktan acayip keyif alıyorum ya 10 yıldır hiç kazam yok çok şükür ufak tefek sürtmeler dışında. Arabaya bindiğimde emniyet kemerini taktığımda enteresan bi şekilde mutlu oluyorum birde aracıma binen herkese daha arabaya popolarını koyduğu anda emniyet kemerini tak demekten de keyif alıyorum.

    Millet neden takmıyor şaşırıyorum valla
  • Bi tanıdığımız var. Hiç takmaz, hala da takmıyor. Bi ara araba birden alev almış eğer emniyet kemeri takılı olsaydı arabadan çıkamayabilirdi. Ama bence de takmak önemli. Kaza yapma olasılığı daha yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keroara -- 13 Şubat 2019; 14:14:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.