Şimdi Ara

Bu Neslin Kazananı Kim Oldu? Xbox One vs PlayStation 4 (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
1
Favori
13.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Yahu MS yazılımda önde diyorlar da, Twitch desteği çok sonradan geldi, diğer sosyal medya entegrasyonu var mı, yok mu hala bilmiyorum, oyun görüntülerini kayıt için çok komik süre kısıtlamaları vardı, hala aynı mı onu da bilmiyorum, zaten arayüzü resmen arap saçı gibi ve çok ağır, bu mudur yazılım devi MS un uzmanlığı?

    Lütfen bir şey yazarken düşünerek yazın, aklınıza gelen her şey doğru bilgi olmayabiliyor bazen...
    Xbox ara yüzü yağ gibi akarken , Ps4 de plus ın verdiği 2 oyunu kütüphaneye eklemem 1 saat sürüyor son dönemlerde , sayfa açılmıyor hata veriyor vs.İki konsola da sahibim , 25 mb net var.Adamlar o kadar şımardı ki arayüz berbat durumda ve ilgilenmiyorlar.

    Sony e böyle toz kondurmamaya devam ederseniz , gamepass tarzı muhteşem bir sistemin benzerini ps5 e getirmeyi düşünmezler bile.

    Ps4 exc. leri muhteşem olsa da konsolun bir eksiği varsa eleştirmek lazım , futbol takımı tutmuyoruz.Nasıl Xbox ı nesil başındaki saçmalıklarıyla gömdüysek , exc. oyun kalitesiyle gömdüysek , Ps4 ve Sony e de dokunulmaz muamelesi yapmamak lazım, müşteriyiz biz şirket hissedarı değil.




  • Standart ps4 ve Xbox one ın ömrü 2016 da bitti. Pro ve one x çıkmasaydı yeni jenerasyonu 2017 de çıkarmaları lazımdı. Allahtan çıktı ki kurtardılar 3 sene daha. İnşallah yine aynı hataya düşülmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackTower_35

    Standart ps4 ve Xbox one ın ömrü 2016 da bitti. Pro ve one x çıkmasaydı yeni jenerasyonu 2017 de çıkarmaları lazımdı. Allahtan çıktı ki kurtardılar 3 sene daha. İnşallah yine aynı hataya düşülmez.
    tüketim çağındayız. her sene yeni telefon modeli her sene yeni pc ekran kartı derken
    son dönemde 6 ayda bir telefon çıkmaya başladı. ekran kartlarıda öyle 2080 çıktı ardından
    super ler çıktı. seneyede büyük ihtimal 2080 super ti filan çıkaracaklar. bu böyle gider
    ps5 yada yeni xbox çıktıktan 3-4 yıl içinde yine güçsüz kalacak ve yine aynı ara format
    konsol kesin çıkaracaklar.çünkü 4k 60fps 4k 120fps diyolar saçmalık yani :D
    4k 60fps için en az adam akılı 1500$ pc bile zar zor veriyor. yeni nesilide 1000$ üstü
    fitat ile çıkaramayacakları için çıktıktan 3-4 yıl sonra aynı X pro muhabeti yine olacak.




  • wither kullanıcısına yanıt
    Ben cidden PSN Store veya PSN le ilgili bu nesilde sorun yaşamadım, sizin bahsettiğiniz sıkıntılar sanırım internetinizle ilgili, menü hızı için de internet kablonuzu çekin ve sorunun kaynağını kendiniz görün.

    Xbox One in arayüzü ciddi manada karışık ve yavaş, bir önceki nesilde çok iyiydi ama. Bu nesilde bir şeyi bulmak o menüler içinde eziyet gibi. Kullanıcı arayuzunun sade ve kullanışlı olması tercih meselesidir, bunu sadece ben değil Xbox fani olan insanlar dahi kabul ediyor, işin spor takımı tutma gibi bir durumla alakası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 15 Ekim 2019; 15:28:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wither kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 gündür aynı şeyi yazıyorsunuz ama siz söyleyince tekrar denedim. PS4 ana menüsünden plus menüsüne girip last of us'ı kütüphaneye eklemem 25 saniye sürdü. Daha sonra 2 defa yuvarlağa basıp diğer oyuna girip kütüphaneye ekle demem de 10 saniyemi aldı.
  • Madem kimse Ps4 store da dolaşırken hız sorunu yaşamıyor eleştirimi geri alıyorum o zaman , benim Ps4 sorunlu heralde.Xbox tarafında arayüzde de indirmede de sorunum yok çünkü.
  • Satışlara bakarsak ps4 kazandı. Ve tabiki ilk önce satışlara bakacağız. 2 kat daha fazla müşteriye ulaşmak önemlidir. Özel oyunları oldukça iyiydi ps tarafında xbox sonlara doğru gamepass ile çok iyi bir atak yaptı ama bu nesilde iş işten geçti artık.

    Sony Xbox sayesinde gamepass gibi bir şey sunmak zorunda olduğunu anladı Xbox da özel oyunsuz konsol satmanın zorluğunu gördü. Kazanan biz olalım da birbirlerini yesinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsola özel oyunları bile ps4'dün lider olması için yeter. Xbox one tarafı Tv Tv Tv, drm dayatmalarını bile oyunculara sunmuş ama ağzının payını alıp rezil olmuştur.

    Yinede gamepass ve Xbox one x kısmı ile beni kendilerine çektiler bu nesli ps4 alsa bile bundan sonra ki daha rekabetli geçeceğini ümit ediyorum.

    Bu nesli özetleyenler kısaca bunlar.

    Xbox one



    Ps4







  • quote:

    Orijinalden alıntı: # Ace #

    Konsola özel oyunları bile ps4'dün lider olması için yeter. Xbox one tarafı Tv Tv Tv, drm dayatmalarını bile oyunculara sunmuş ama ağzının payını alıp rezil olmuştur.

    Yinede gamepass ve Xbox one x kısmı ile beni kendilerine çektiler bu nesli ps4 alsa bile bundan sonra ki daha rekabetli geçeceğini ümit ediyorum.

    Bu nesli özetleyenler kısaca bunlar.

    Xbox one



    Ps4



    sony o zaman ikinci el oyu n alıp oynuya bilirsiniz demişti herkez alışladı filan :D
    işin sonunda ne oldu DLC olayı hesap aktif oluyor oldu ve oyunu kutulu sürümleri alsan
    bile oyun dlc siz yarım yamalak kaldı. ve 2. el alsan bile DLC almak zorunda kaldı.
    bu olay full dlc li oyunlardada aynı kutulu versiyonda dlc içerigi kod olarak 1 kere
    kulanıyorsun. kısacası sony da büyük bülöf yaptı ilk başlardam




  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt
    Samsung 55NU8000.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 oyunları satışları başarılı oldu bir çok yönden PS2'yi bile solladı.
    Xbone gelmiş geçmiş en çok hayal kırıklığı yaratan konsol oldu. Ara konsol da çok pahalı ve kısa ömürlü oldu etkileyemedi artık herkes PS5'i konuşuyor bekliyor.
  • Xbox, Microsoft firması için hobi gibi bir şey ancak PlayStation neredeyse Sony markasına Sony yapan konumda emin olun Microsoft aa PS 100 sattı biz 50 sattık hadi ağlayalım tarzında takıldığını sanmıyorum Microsoft gibi dev firmanın buna ihtiyacı yok. İstese bir sürü özel oyunda çıkartırdı ancak hiç bulaşmadılar hatta Xbox özel oyunlarını PC'ye sürdüler. Amaçları Xbox ve PC'yi tamamen cross platform yapmak Xbox'ı hem konsol hem pc olarak kullanılmasını sağlamaktır. Sony PS'a köpek gibi muhtaçtır ancak Microsoft'un Xbox'a muhtaç olduğunu sanmıyorum. Bu jenerasyonun galibi tabiki PS'dir ancak ezdi geçti bunlar hikaye PS o gamepad ile kimseyi ezip geçemez bu 1 ikincisi bizim gibi dar gelirli ülkedelerde Gamepass özelliği olan bir kurum karşı tarafı(normal şartlarda) ezer geçer. EA Access'i daha yeni yeni gören PS platformu onuda 170 tl'ye alabiliyorken Xbox tarafı senelik 65 TL'ye buna kavuşuyor. Ayrıca bazı oyunlar Klavye - Mouse desteği sunuyor. RDR2 gibi tarihin en büyük atmosferine sahip oyunu hem PRO'da hem X'te deneme şansım oldu. X cidden aşağılama seviyesinde ezip geçiyor. Playstation tarafı GOW gibi Spiderman gibi Last Of Us gibi güçlü yapımlarla ve Playstation markasının çok eski olması insanların tarihin en büyük konsolu olan Playstation 2 alışkanlığını bırakamaması sayesinde satış rakamlarında ikiye katladı. Playstation markası çok iyiye gitmiyor Playstation sadece Playstation 1 gibi 2 gibi devrim konsolların ekmeğini yiyor.




  • Afonso54 kullanıcısına yanıt
    "Playstation markası çok iyiye gitmiyor" kişisel fikrinize saygı duymakla beraber gerçeği yansıtmadığını belirtmem gerekir. Aşağıdaki 30 Temmuz 2019 tarihli yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
    https://www.theverge.com/2019/7/30/20746712/sony-playstation-4-sales-100-million-milestone

    Bir konsolu konsol yapan sadece donanım değil, amacına uygun olarak tüketiciye sundukları, yani oyunlardır. Playstation markasının bugünlere gelmesini sağlayan sahip oldüğu özel oyunlarla beraber geniş oyun kütüphanesidir. Zaten bu başarısını da satış rakamlarından görebilmek mümkün.




  • Bu nesilde ps konsol piysasisini xbox markasina dart etti neredeyse hala xbox basarili oldugunu savunanlar var miki bu nesil en az ps4 konsolu kadar satis yapsa ve basarili olsyadi xbox live ve game pass pc ye hayatta getirmezdi bu nesil ezildikleri icin pcye yonelmek zorunda kaldilar Bir ara miki konsol departmanimi kapatma hatta xbox markasini satmayi bile dusunuyordu. miki bile anladi konsolu konsol yapan ex oyunlar oldugunu babasinin hayrina satin almadi okadar firmayi gerci yeni nesil xboxa cikacak tum ex ler pcye cikmaya devam edecek iyi bir pcye sahip olan oynayacak tum oyunlari malesef bizim ulkemiz ekonomik durumuna gore game pass iyi bir secenek ama avrupali amerikalisi bizim gibi dusunmuyor heriflerin evinde cok iyi donanimli pc var yanina birde ps4 cakiyor xboz exlerini pcde rahat ust grafiklerde oynuyor e bu adam niye xbox aldin zaten pcsinde daha iyi grafiklerlen o oyunlari oynuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık ara ps4 kazandı, xbox one bu nesile başlarken standartları belirlemeye çalıştı ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hangi akla hizmet oyun konsolunu uydu cihazı diye tanıtırsın, yine iyi toparladı ama e3 konferanslarında telefon oyunlarını xbox one exclusive diye tanıtmasa daha güzel olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exc oyunlarıyla, satış rakamlarıyla vesaire çok net bu nesli kazanan ps4 oldu



    ama xbox tarafında ki gamepass olayı muhteşem bir şey. xbox'ın azıcık aklı varsa bu gamepass sistemini bir sonraki nesilde daha da geliştirir/genişletir ve adam akıllı exc. oyun çıkarırsa önümüzdeki nesil işler kızışabilir. sonuçta microsoft geçen aylarda bünyesine pek çok oyun stüdyosu kattığını açıklamıştı ki önemli stüdyolardı bunlar.


    insanlar artık oyunlarda da netflix benzeri abonelik sistemini kullanmak istiyor, gayet iyi talep var bu yönde.

    ps4'ün zorunlu plus'ından millet ilallah etti. avrupalılar bile oyunların tırtlığından dem vuruyor çoğu ay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 16 Ekim 2019; 23:23:30 >
  • Kimse switchden bahsetmemiş. 2.5 sende 37 milyon adet sattılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wither kullanıcısına yanıt
    benim ilk sürüm cihaz baya kasılıyor , 2tb harici var sebep olamaz tek başına herhalde
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.