Şimdi Ara

Bu Macbook u alıcam sizce nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://turkmacforum.com/forum/index.php

    iyi bir kaynak olur sizin icin
  • o zaman bilader bu bolume gerek yok kapansin donanimhaberden apple bolumu herkes turkmac foruma gecsin burda ne isimiz var ? dimi
  • evet apple in tekelci politikası sürerken bizde tek bi siteye bağımlı kalmayalım sorunlarımızı burada da paylaşabiliriz turkmac in yanında daha bir çok mac sitesi var ayrıca macline dergisini takip edersenizde yeterli bilginiz olur...
  • bir mac forum sitesi söyleme furyası almış gidiyor.buyrun en baba mac sitesiwww.mac-forums.com
    ama olay o değil ki burada donanım haberin mac bölümü niye var sorulan sorulara git oraya bak buraya bak diye yanıt verilecekse.
    ama tabi araştımadan bootcamp mi iyi parallels mi demek te yanlış bence.fusion daha iyi :D
    şaka şaka..
    paralells mac üzerinde(bu arada hem bileşenlere hem de işletim sistemine kısaca mac denir)windowsu program gibi çalıştırmaya yarar.sanal makine işlevi görür.grafik açısından aleti yormayacak office gibi yazılımları kullanmak için idealdir.bootcamp ise bir yazılımdır,apple tarafından intel tabanlı maclerde windows kurulumunu kolaylaştırmak için yaratılmıştır.kendi kendine sürücü dosyalarını cd ye yazar ve harddiskinizi kolaylıkla bölmenize yardımcı olur.böylelikle normal bir şekilde windows kullanabilirsiniz.
    bootcamp ile windows kuruduğunuzda makineyi yeniden başlatıp windowsu seçmeniz gerekir.parallels te ise buna gerek kalmaz.
    lütfen forumu araştırmadan soru sormayınız.




  • tesekkur ederim. birde macbooku nasil projectore bagliyoruz ougun bi giris goremedim ben?

    ayriyetten su apple sitesinde download bolumunde indirdigim i work programlari sadece demo dimi ?
  • macbookta tam olarak nerede bilemiyorum ama yanında gelen adaptor ile projektöre rahatlıkla bağlayabilirsiniz.ben mbp mi aynı şekilde projektörlere ve monitörlere bağlayabiliyorum çünkü.ewet iwork yanlış hatırlamıyorsam orada demo olarak sunuluyor ancak yine yanlış hatırlamıyorsam $79 a satın alınabiliyor öğrenci versiyonu .ama satın almaktansa neo office kullanmak en mantıklısı hem son derece yetenekli hem de ücretsiz.ama presentation konusunda iwork ün eline su dökebilecek bir yazılım daha bulmak çok zor. office for mac08 de dahil.
  • yanında adaptor gelmiyor, macbookları projector e bağlamak için mini-dvi to dvi yada vga donusturucusu almanız gerekiyor, turkiye fiyatı 50 ytl, usd fiyatı 20 dolar

    (elbette burada da bir apple kaynağı oluşturmak güzel ama diğer forum sitelerinin adresini vermenin nesi yanlış, aynı şeyleri tekrarlamak yerine, diğer forumlardan cevapları kopyalayıp buraya mı yapıştıralım, gonderi sayımız artsın deil mi ;) zaten insanımız araştırmaya usenıyor nedense, yukarıda yazdıgım cevabı baska bır yerde de yazmıştım bu forumda)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbaykal -- 8 Mayıs 2008; 14:47:33 >
  • tabii ki referans vermek adres göstermek iyi bir şey ancak baktığım başlıklarda sorulan sorulara genelde şurdan cevabına bak yanıtı verilmiş ve bence hoş değil bu kadar çok olması.burda paylaşılanlardan birşeyler öğrenebiliyorsanız paylaşıma destek vermek görevinizdir.
    ve ayrıca adaptörleri de kutu içeriğinden çıkarılmış tıpkı uzaktan kumandalar gibi.bilmiyordum tşk ederim.
  • slm arkadaslar yine birkac sorumla yaniniza geldim ilk olarak bi arkadastan macbook a office yuklettirdim ama office 2004

    apple in sitesinden 2008 ini indirip bunun uzerine kopyaliyabiliyormuyum ? birde istedigimiz bir programi nasil silebiliyoruz yani microdfottaki ekle kaldir gibi bi sey varmi ?

    simdiden tesekkur eder milli takima basarilar diler ellerinizden opuyorum.
  • ilk sornuzun cevabını bilmiyorum ama tahminim office 2004 farklı bir yazılım 2008 için ek ücret ödemeniz gerekebilir.programı silmek için ise application klasöründe silmek istediğniz programı çöp kutusuna sürükleyip bırakın.
  • Ben Office 2008 ve Roxio Toast 9'u kurdum. Office 2008'i aslında Mac de pek kullanmayı düşünmüyorum ama lazım olabilir diye yükledim.
    Roxio Toast programı Nero gibi gelişmiş bir cd/dvd yazma programı oldukça kullanışlı.

    http://www.roxio.com/enu/products/toast/titanium/overview.html
  • microsoft office 2008 for mac çok kasıntı bir programdır kesinlikle kullanmanızı önermiyorum iWork kullanın daha gelişmişini arıyorsanız.Eğer bedava olsun derseniz neoffice var...google da araştırmanız yeterli..
    roxio toast titanium çok gelişmiş bir programdır hele ki audio fingerprints özelliği tadından yenmez..mesela internet üzerinden radyo dinliyorsunuz ve sevdiğiniz bir parça çalmaya başladı..bunu indirmeliyim diye aklınızın bir köşesine yazdınız..aklınıza yazmayın radyoyu açık bırakın toast ı açıp şarkının adını girin ve kaydetmesini istediğiniz istasyonu seçin...bu kadar..şarkı çalmaya başlayınca toast otomatik olarak onu kaydedecektir..ne sihirdir ne keramet :)
  • ben hem iwork'u hemde office2k8'i kurdum. numbers görünüm ve kullanım açısından çok iyi olsada excel'de makro yazmam gereken yerler oluyor. ayrıca perofrmans olarak açıkçası numbers büyük miktarda veri olduğunda tablo ve grafik çıkarma konusunda beklentilerimin gerisinde kaldı. excel 2008'de saniye bile sürmeyen tablo çıkarma işlemleri numbersta nedense çok daha ucun sürüyor.. bunların dışında mac kullandıkça insana "windows kullanmak zorunda kalmak" her gün biraz daha zor geliyor, bunuda belirtmek isterim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dreampowder

    ben hem iwork'u hemde office2k8'i kurdum. numbers görünüm ve kullanım açısından çok iyi olsada excel'de makro yazmam gereken yerler oluyor. ayrıca perofrmans olarak açıkçası numbers büyük miktarda veri olduğunda tablo ve grafik çıkarma konusunda beklentilerimin gerisinde kaldı. excel 2008'de saniye bile sürmeyen tablo çıkarma işlemleri numbersta nedense çok daha ucun sürüyor.. bunların dışında mac kullandıkça insana "windows kullanmak zorunda kalmak" her gün biraz daha zor geliyor, bunuda belirtmek isterim



    Haklısın Excel daha kullanışlı. Ben en son video animasyonu çalışmak için After Effects CS3 de kurdum. Acaba makine kasılır mı diye tereddüt ettim ama neyseki sorun yok.




  • macbook'ta birşey yükleyince sistemin kasılması gibi bir olayın olduğunu düşünmüyorum. çünki osx'in tabanında unix var. winowstaki gibi registry şişmesi, gereksiz startup programları olması gibi olaylar söz konusu değil, her program kendi halinde harddiskte duruyor ,gerektiğinde program çalışırken gerekli servisler devreye giriyor. bunun windowsta olupta osx'te olmamasının en büyük etkenlerinden biriside tabiki osx'in windows gibi "her tür bilgisayara ve sisteme uyumlu olması" gibi bir felsefe ile yazılmamış olması. apple fimasının kullandığı donanım ve sistemler bellidir ve geelde değişmez, buda avantaj olarak daha optimize bir ortam sağlar. windowsta ise örnek vermek gerekirse "windows vista home premium" 'u evinizdeki masaüstü pc'ye yüklediğinizde windowsun açılışında otomatik olarak "tablet pc arabirimi" gibi sisteminizle alakasız serviste bilgisayarınızın hafızasında yüklenir.




  • ya beyler gecen macbook a apple sitesinden dandik bi oyun indirdim oyuni calistirdiktan sonra bilgisayar daha once hic olmadigi gibi acayip gurultulu calisti. yani baya bi zorlandi fanlar falan calisti. neden boyle oluyor. ilerde birgun microsoft kurdugumuzda misal counter calistircagini hic zannetmiyorum. dandik bi oyunda bile bu kadar zorlandiysa. size zahmet bi acarmisiniz bu konuyu cidden moral bozucu birseydi... cevaplar icin simdiden tesekkur eder .... herkese iyi yaz tatili dilerim
  • bu durum bütünlatoplarda göreceiniz bir durum, haliyle bir laptop bir masaüstü gibi geniş ve ferah bir alana ship değil ve bu nedenle ister istemez fanlarını çalıştıracaktır. ama illaki fanların daha yavaş çalışmasını istiyorsan o zaman sana tavsiyem alüminyum ve üzerinde fanlar bulunan bir laptop standı alman (grafik ağırlıklı oyunları uzun süre oynamayı planlıyorsan mutlaka al,yoksa aşırı ısınmadan donanımın zarar görebilir). kaldki macbook (pro olayanı) kesinlikle bir oyun bilgisaarı değil.

    örnek vermek gerekirse:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RC-CD-PRO-BK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 14 Haziran 2008; 19:10:13 >




  • tesekkurler kardesim cevap icin baya ilginc bi alet e benziyo bu fanli stand ama guzel akil etmisler
  • ya bu macbook un touchpad inde cift tiklama olayi yok galiba biliyom biraz salakca soru ama bende sormasan kimse sormuyo :)
  • iki parmağınızla aynı anda dokunduğunuzda sağ klik oluyor , çift tıklama olmazmı :))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.