Şimdi Ara

Bu Lensteki AF durumunu durumunu kavrayamadım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-lens-filtre-satilik-pentax-50mm-1-7-diyafram-42681952/detay? buradaki lenste adam altına yazmış diyaframı makinadan netlemesi manueldir diye. zaten kafam karışık ve çok emin değilim bu konuyla ilgili. netleme demek auto focus (AF) demek değil mi? bunu zaten gövdesinde af motoru olan makineler yapabiliyor ve eski lenslerin rahat kullanımı için pentax gövdeye af motorunu standart koymuyor mu? eğer netleme manuelse ne anladım ben gövdedeki af'den? biri bana nolur açıklasın bu konuyu. anlık bir fotoğraf yakalayacakken netleme ile uğraşmak zorunda mı kalacağım manuel lens yüzünden? ya da şöyle sorayım bu eski lenslerin neyi manuel?
    Pentaxın eski lens avantajı için k200D almayı düşünüyordum. eğer bu durum varsa lensten af'li lens kullanıp başka bir marka seçeceğim artık (daha çok lens imkanı olan canon seçmeyi planlıyorum) yeni başlayacağım için bazı derin konularda bilgim yardımlarınızı bekliyorum. iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canber_k -- 27 Şubat 2011; 3:05:49 >







  • sanırım smc pentax A 1.7 olan yazılan gibi manuel netleme fiyatıda tuzlu.
    ne yazıkki uygun fiyatlı af 50 mm yok pentax da halbuki canonda 1.8 var ne güzel millet 20 senelik manuel lense 200 tl istiyor biri çıkıyor 350 dolar istiyor başka bi manuel lense
    yani biraş yaş bu manuel işi günümüz lenslerinden ararsan adamdan indirim istiyorsun kaale bile almıyor oda biliyor sadece onda olduğunu tok satıcı muhabbetleri çok dönüyor yani.
    benim sana önerim amacın 50 mm ile kullanmaksa af istiyosan canon 450D + 50mm 1.8 al kullan mf kullancam dersen pentax alabilirsin.
  • hocam o zaman bu gövdedeki af motoru ne zaman işe yarıyor? saçmalık değil mi? manuel focus olmayınca bu işi gövededeki af motorunun yapması gerekmiyor mu? benim amacım sokak fotorafçılığı. bana hep rastgelir sokakta gezerken enterasan şeylerle karşılaşırım. 50 mm de güzel görüntüler alınıyor gözlemlerime göre. bunun yanında başka lenslerde kullanacağım tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canber_k -- 27 Şubat 2011; 3:19:28 >
  • Kaba tabirle AF motorunun ilettiği mesajı alacak bir işlemci yok o lenste haliyle iş elinize düşüyor :) Pentax'ın avantajı eski makinalarındaki bayoneti koruması yani eski lensleri aparatsız kullanabilmesi ..AF motorunun çalışması için AF motorunu destekleyen bir lens gerekiyor..Malesef diğer markalardaki gibi ucuza sıfır çözüm yok paraya kıyıp f/1.4 olana yönelin
  • Anladığım kadarıyla af motoru için 20 yıllık değilde daha yeni lenslerden olması gerekiyor. lensin gövdeden netliği yapabilmesine olanak sağlayan lensler gerekiyor af motorunu kullanabiilmek için. doğru mu anlamışım acaba? benim için image stabilazer olayıda önemli. bu durum canon 450d veya 500d'de yok sanırım. 550d'yi bilmiyorum. ben bu özelliğide çok kullanırım benim için önemli yani. 500d'de var mı acaba?
  • şimdi kararsızlığa düştüm uygun gördüğüm bir K200D almayı planlıyordum ama rahatsız oldum bu durumdan.
  • Pentax kullanan arkadaşlar size göre tavsiye verirse daha iyi olur , Canon ve Nikon'un gövdelerinde yoktur titreşim önleyici , bu özellik lenslerinde mevcuttur nikonda VR , canonda IS ifadeleri vardır...
  • çünkü benim açımdan pentaxı cezbeden özellik gövdede af motoru ve shake reduktion özelliklerinin olmasıydı. bu şekilde iyi lensler daha uygun fiyata bulunabilir diye düşünüyordum. bilmiyorum kafam karıştı şimdi valla.
  • gövdede af motoru bulunmaktadır fakat, manuel lensleri af ye çevireceği anlamına gelmez.
    bu işi hiç bir makine yapamaz, manuel lens manuel olarak kalır. govdedeki af motoru AF yi destekleyen lensler içindir. oyle bir bady olsa kimse başka marka satın almaz.
    aslında pentax bu işi kısmen başaran bir alet icat etmiştir ama ne derece iş görmekte olduğunu bilmemekteyim.

    bu lenste manueldir, yani af özelliği yoktur, orada kast edilen diyaframın makine üzerinden ayarlanmasıdır.
    pentaxta lensler uç çeşit olarak bulunur.
    pentax-m bu lenslerde her şey lens üzerinden ayarlanır, diyafram lens halkası üzerinden ayarlanır.
    pentax-a bu lenslerde diyafram makine görür, makine üzerinden diyafram kontrol edilebilir. netleme falan manueldir
    pentax-F, FA, DA gibi af olan olan herşeyin otomatik olan lenslerdir.

    lensleri sadece 50mm ile kısıtlamayın. misal canonda 135mm olarak lens almaya kalksak en iyi alternatif 1000tldir, pentaxta 100tl cıvarına 135mm manuel bir lens alıp tam destek ile kullanabilirsiniz.
    yada 28mm lens almaya kalksanız 500tl vermeniz gerekir, pentaxta manuel bir lensle bu işi 100tl ye haledebiliyorsunuz, hatta pentax harici diğer marka pk bayonet lensleri 60tl ye temin edebilirsiniz.

    pentaxta ki manuel lens avantajı, pek çok eski lensi tam destek ve ayrıca titreşim engelleme sistemi ile birlikte kullanmanızı sağlamasıdır.
    canon, nikon, pentax markası ne olursa olsun insanlar ucuz ve kaliteli olmaları sebebiyle eski lensleri tercih eder. diğer markalarda pentax gibi tam destek sağlamaz.
    bu destek sayesinde milyarlara sahip olabileceğiniz bağzı lenslerin maneullerini kullanarak 1/3 fiyatına sahip olabilirsiniz.

    istediğiniz lensler varsa pm den mesaj atın size fiyat belirteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 27 Şubat 2011; 4:56:25 >




  • Gövde'de AF motoru olması demek, "AF" (auto focus) özellikli tüm lensleri otomatik odaklamayla kullanabileceğiniz anlamına gelir. Pentax'ın tüm makinalarında gövdede AF vardır. Ama Nikon ve Canon'un özellikle yeni makinalarında bu mevcut değil. Bu yüzden hem AF hemde AF motoru içeren lenslerden almanız gerekiyor bu modeller için. Pentax bu konuda da çok avantajlıdır.

    Ayrıca yine Pentax gövdelerde SR (titreşim önleme) sistemi mevcuttur. Canon ve Nikon, bu özelliği lenslere koyarak normal lenslere göre daha pahalı fiyattan pazarlamaktadır.

    Pentax piyasadaki en 'kullanıcı dostu' markadır, bundan şüpheniz olmasın.
  • Bende zamanında "jeofizikci" ve "NovariX" in dediklerini okudum ve pentax işine girdim. Ve gerçekten söylendiği gibi kullanıcı dostu bir marka.
    Manuel lenslerin kullanımı çok güzel birşey. Biraz yetenekli olan arkadaşlar 100 tl lik lenslerle kendilerine hayran bırakan fotoğraflar çekiyorlar.
    Yukardaki lenside bence 150 tl ye bulursun gibi. O fiyat biraz paralı. Pentaxdan şaşma, şaşarsan da Samsung GX10 a şaş.

    Bu arada "jeofizikci" dostum, bana Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD (IF) lazım. Bilgine.
  • çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. zaten pentax taraftarıydım bu açılamalarınızla kafamdaki soru işaretleri kalktı. bu işe 2. el bir K200D ile başlamayı planlıyorum. tavsiye ediyorsunuzdur umarım? örneğin bu ilan fiyat olarak uygun mu lenslerle beraber?http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-slr-k200d-tertemiz-850-lira-36920328/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canber_k -- 27 Şubat 2011; 12:51:21 >
  • bulduğun fiyata bağlı. bana kalsa k10d için uğraş yada samsung gx10
  • tamam ama ben daha yeni balayacağım biraz modları öğrenmem lazım diye düşünüyorum. gerçi çekim teknikleri sayfasını yaladım yuttum ne kadar alan derinliğinde ne kadar enstantane kullanılmalı falan 1 ayda sökerim. K200D ile K10D arasındaki farka değer mi ki?
  • bulduğunuz fiyat kaçadır.
  • K10D'de yaklaşık body ve kit lens 750-800 tl arası. uygun mudur acaba? yeni başlayan birine k10d'yi önerir misiniz? karışık gelmein bana sonra?
  • o paraya değer makinedir k10d. Eğer paradan az daha kısayım dersen samsung gx10 da olur. bazen 100 tl daha ucuza bulunuyor.
    ben 1000 tl ye k10d mi sattığımda 680 e GX10 bulmuştum. bazen uygun fiyat denk gelebilir sana da. bulursan kaçırma. yeterki bu 2 modele yönel.
  • hocam para sorun değil ben yeni başlayan birine kullanımda sıkıntı yaratır mı onu öğrenmek istiyorum. elime ilk defa DSLR alacağım çünkü.
  • hatta kullanımı daha kolay diyebilirim.
  • hadi ya. biraz bakınayım o zaman ben bu k10d'ye. K200D kullandınız mı acaba siz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.