Şimdi Ara

Bu kazada kim kusurlu? (amatör animasyon mevcut)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün öğlen saatlerinde ara sokaktan ana sokağa dönerken karşıdan gelen bir araba hızlı geldiği için ve zamanında fren yapamadığı için aracıma çarptı. Tutanak tuttuk, karşı taraf da sağolsun iyi biri çıktı sakin bir şekilde hallettik.

    Benim aracımda çok bir hasar yok, kimseye de bir şey olmadı ama karşı araç epey hasar aldı, marş basmıyordu en son.
    Fotoğrafları sigortama attığımda siz %100 kusurlusunuz kanunlar böyle dediler ama bu durumda neden haksız olduğumu anlayamıyorum, kendi perspektifimden bir animasyon yaptım buraya da sormak istedim. (beyaz araç benim)









    Bu kazada kim kusurlu? (amatör animasyon mevcut)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Abi öncelikle geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Geçiş üstünlüğü ana yoldakinindir. Sen ana yola girecekken soluna baktıysan ve göremediysen (fotoğraftada gözüküyor arkadaki araç yüzünden açıyı kapatıyor görememiş olabilirsiniz) senin yapabileceğin bir durum yok. Kırmızı araca yol vermen gerekirdi belki kırmızı aracın sokakta hızlı gittiğini hız limitini aştığını kanıtlayabilirseniz işler tersine dönebilir fakat bu durumda hata sizde gibi gözüküyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biraz Zafer Akçay izlemeniz lazım.

    En basit trafik kuralı olan ana yol/tali yol yüzünden siz kusurlusunuz. Yalnız karşı tarafta büyük ihtimal aşırı hız ve dikkatsiz kullanma var. Belki lastikleri bile eskidir.


    Edit: Ayrıca sizin arabayı kesinlikle bakıma sokun. Tekerden darbe aldığınız için kaportada hasar yok gibi gözüküyor ama gözükmeyen yerlerde hasar olmuş olabilir.

    Bu kazada kim kusurlu? (amatör animasyon mevcut)
    Bu kazada kim kusurlu? (amatör animasyon mevcut)youtube
    Zafer Akçay Akademi videoları.
    https://www.youtube.com/channel/UCWgg-uzywuSxVI9cZ44L4TA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 8 Ocak 2024; 21:34:12 >
  • Ara sokaktan ana caddeye dönerken kaza olmus ,yok hakkı ana caddeden gelenın.ara sokaklardan ana caddeye cıkarken sokak baslangıcında dur işareti varmış gibi davranılır(ülkede çoğu sokak basında dur yok veya kımse umursamıyor ama kural bu),yanı sizin hızınızı tamamen sıfırlayıp arac gelmedıgınden emın olduktan sonra cıkmanız lazım.Yol kenarında parkeden arac olması durumu degıstırmıyor.Sizin tek kurtulusunuz diğer aracın size sol arka kapıdan carpması durumunda olabılırdı,savunmanızda ben yola cıktım donusu tamamlamak uzereyken asırı hızlı geldı vurdu derdınız ama o durumda bıle sizde enaz 3/8 kusur yazardı.
    https://ahmetmerkepci.com/dur-levhasi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidakontrol -- 8 Ocak 2024; 21:39:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre 6/8 kırmızı 2/8 beyaz. Kanuna göre değil kazaya göre yorum yaptım. Kırmızı hızlı gelmiş mutlaka beyazı görmüş fren tutturamamıştır. Biraz daha sağdan gidebilirdi. Birde beyaz araç yerinde bisikletli, yaya, köpek çıkabilirdi. Kör noktalarda sırf yol hakkı diye hızlı gidilirse kaza gelir. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutenali -- 8 Ocak 2024; 22:5:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yol epeyce geniş görünüyor aslında. Dönüş öncesi durup anayolu kontrol etmeniz gerekiyordu. Ara yoldan çıkış yapan herkes durup sağa sola bakmalı. Hatta anayoldan giderken dahi ara yollar katılıyorsa, her ara yol çıkışının önüne yaklaşırken mutlaka frene basıp arabayı yavaşlatmalı. Tamam anayoldayız geçiş hakkı bizde fakat sağına soluna bakmayıp durmayan arayoldaki, bu gibi kazalara neden olabiliyor. Kırmızılı araba direksiyonu -araç yavaşladığında- düz tutmayıp hafif sola kırsaydı, sizde size çarpacağını gördüğünüzde vitesi geriye takıp azıcık çekilebilseydiniz bu kaza olmazdı. Geçmiş olsun.

    Geçen başıma gelen bir olayda; arayoldan (sağımdan) anayola katılan bir kamyon sıkışık trafikte az daha kazaya sebep olacaktı vitesi geri takıp hafif geri çıkmasaydım önden vurmuştu. Bazı insanların hiçbir şey umurunda değil maalesef. Bu umursamazlıklarını öngörebilmek asıl mesele. Defansif sürüş tekniklerini öğrenip uygulamanız faydanıza olur. Herkes; yol benim, sen kimsin?! trafik kuralı da neymiş!! derse orda kaos olur sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 9 Ocak 2024; 3:39:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun anladığım kadarıyla birden adamın önüne atlamışsınız adamın yapacağı birşey yok ki burda ha bi de yol hakkı adamın zaten. Tekrar geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap yazan herkese teşekkürler.

    Olayı gören kamera olmadığı için karşı tarafın hızını kanıtlamam mümkün değil ama kazanın sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Benim hatam ise uzaktan gelen arabanın duracağını varsaymak olmuş. Bana doğru gelirken geri manevra yapmak aklıma geldi ama geç frene basıp çarpacağına imkan veremedim. Bu arada kesinlikle aniden atladığımı düşünmüyorum aksine aheste aheste çıktım ama geçmesini beklemek daha doğru olurmuş. Bugün kaskodan baktıracağım bakalım hasara.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.