Şimdi Ara

Bu kadarda olmaz YUH ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
3.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haven kullanıcısına yanıt
    Teşekür ederim dusuncelerınız ıcın ama ıste ben marka ve modele karar verdım butcem elvermıyor malesef başka araçta ıstemıyorum sadece o arabayla mutlu olacagımı ıcıme sınerek kullanacagımı 2-3 yıl sonrada pıyasa degerının altında hasar kaydı olarak aldıgımı ve elden cıkaracagımı dusunuyorum sımdı 20-25 bin tl butceyle astra 1.3 cdti h kasa istiyorum ama temizleri 30.000 tl civarı o kadar yukselemem açılamam yani fiyat aralıgım butcem bu malesef kafayı takan bırısıyım umarım benzer sorunları yaşamayız sızın basınıza gelenler uzucu ve malesef ulkemızdekı ınsanların ıkıyuzlu acgozlu olup hırslı davranmaları ben gereklı yerlere gosterdıkten sonra eğerkı ustalar veya servisteki adamlar bu araba senı 2-3 yıl sorunsuz ıdare eder ondan sonra degerınn altında ucuza aldıgın ıcın ucuza satıp elden cıkarırsın derlerse almayı dusunuyorum yoksa tabiki butcemle gıder sorunsuz degısensız boyasız bır araba ıllakı bulurum ama ondan sonra ne kadar ıcıme sınerek bınebılırım ne kadar pısman olup ulan keske almasaydım derım kendımı bılıyor ve tanıyorum o yuzden bır baskası olsa belkı daha garantı bu yolu secerdı ama benım ıstek ve beklentım mutlu olacagım araba bu ve ben kararlıyım bunda :( şimdi sizin karnınız cok aç canınız acaip elma çekiyor elma yersenız açlıgınız giderilecek bastırcaksınız mutlu olacaksınız ama başkası size getirip muz veriyor çilek veriyor al bak bunlarda iyi diyor fakat siz sadece elma istiyosunuz şimdi hangi durumda daha mutlu olup kafanız rahat eder ıcınızde uhte kalmaz ?




  • elma.. güzeldir..
    corsa 1.3 ve opc kullanmışlığım var.. cidden hoş araç.. beğendiyseniz.. içinize siniyorsa alın.. gerisini boş verin.. araca alışınca satmak da istemezsiniz zaten..
  • haven kullanıcısına yanıt
    teşekür ederim hocam abimdede corsa 1.4 active benzinli var bende geçen yaz full onu kullandım 0 aldık arabanın yol tutuşu ve gıdım ses almaması ıcerıye muhteşemdı oylekı b segmenti sayılan corsa o kapı sesı toklugu bir başka muadil arabada aynı segmentte ımkansızdı bence yada ben kullanmadım başka araç :) içi ferah malzeme kalitesi iyi yanlız tek kafama takılan corsada arka camlar manuel :) neyse siz astra h kasa 1.3 cdti benım butcemde yuksek km limi hasarsız mı alırdınız yoksa dusuk km li hasarına gore 5-10 bin hasar kayıtlılaramı bakardınız ?
  • Anladığım kadarıyla araç işinden(tamir, tespit vs.) çok anlamıyorsunuz ki bu çok normal bir çok kişi anlamaz sonuçta al-satcı ya da tamirci değiliz. Hasar kayıtlı/kayıtsız kazalı araç alırken iki defa değil üç defa düşünün. 2 parça boyalı, 3 parça boyalı nolacak diye düşünmeyin. Çoğunlukla boyalı olan sadece kapı sacı olmuyor, pertten toplama araçları bile çok temiz 1-2 parça boyalı diye satıyorlar bunu anlamakta her baba yiğidin harcı değil malesef hele dışta hasar yoksa (kilometre düşürülmüş, alttan hasar almış, sel hasarlı vs.) anlamak daha da zor boyasız masrafsız orjinal diye satarlar. Hasar kaydıda kaskodan yapılmışsa çıkıyor yoksa çıkmıyor. Tanıdığınız çok iyi bir usta varsa tamam ama anladığım kadarıyla o da yok. Kurt sürüsünün içine atmayın kendinizi, bütçeniz o modele yetmiyorsa başka modele bakın aksi takdirde çok üzülebilirsiniz.




  • Araba alma bisiklet al kafan rahat olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Ya guzel kardesım iyisin hoşsunda oda cozum degılkı yanı ben baska model baska markada araba bulsam temız herşeyiyle orjinal diye bu saydıgın sıkıntıları onlardada yaşayabılırım bu bence tamamen nasip kısmet işi birazda karşı tarafın guvenılır olması yada ustaya expertize goturunce araba hakkında objektif bir yorum yapan bı yer al yada alma der ıllakı senın mantıgınla hareket edersem en sorunsuz butceme gore bır araba aldıktan sonra bıle altından pıslık cıkabılır tabıkı cok fazla bılgım yok bu konularda ben 2-3 yıl sorunsuzca butceme uygun ıstedıgım araba olarak astra h 1.3 cdti belırledım kafamda bu arabayı ıstıorm bu benı mutlu edecek e sımdı yuksek km lı hasar kayıtlı bır araba olacak butceme gore konusuyorum ama expertize ustaya danışıpta gosterıupte alacagım yada vazgececem tabıkı kör alış yapıp dırek almam ki zaten az hasarlı az degısenlı az boyalı mı astra daha makul olur 2-3 yıl sorunsuz bınıp ucuza elden cıkarmak ıcın yoksa yuksek km li degısensız hasarsız mı bakayım ben sana boyle soruyum başka bısey dusunmuyorum cunku




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haykouz

    teşekür ederim hocam abimdede corsa 1.4 active benzinli var bende geçen yaz full onu kullandım 0 aldık arabanın yol tutuşu ve gıdım ses almaması ıcerıye muhteşemdı oylekı b segmenti sayılan corsa o kapı sesı toklugu bir başka muadil arabada aynı segmentte ımkansızdı bence yada ben kullanmadım başka araç :) içi ferah malzeme kalitesi iyi yanlız tek kafama takılan corsada arka camlar manuel :) neyse siz astra h kasa 1.3 cdti benım butcemde yuksek km limi hasarsız mı alırdınız yoksa dusuk km li hasarına gore 5-10 bin hasar kayıtlılaramı bakardınız ?

    değerli arkadaşım.. hasarlı aracın hasarı önemli, birkaç gün önce forumu gezerken yakın bir arkadaşımın 2009 yılında pert olmuş aracının linkinin verildiği bir sayfa gördüm. linkte aracın 1-2 parça boyalı olduğu söyleniyordu. ilan hakkında yorum isteyen arkadaşı uyardım ve o plaka ile aracın 2008 yılında sıfır alındığındığını 2009 yılında pert olduğunu ve antepte toplatıldığını söyledim. ilan hakkında bilgi isteyen arkadaş hasar kaydına ulaştı ve almaktan vazgeçti.. piyasa kurt dolu.. hasarlı araç alırken risk aldığını kabul et.
    cebindeki paranın tamamına araç alma.. 1-2 bin bir kenara ayır. sürprizlerle karşılaşmak çok normaldir ikinci elde. adamlar para gidecek diye civata sıkmıyorlar..
    nasıl bir strateji izlemelisin..
    1. marka ve model belirle..
    2. paranı denkleştir.. kredi kullanmamanı tavsiye ederim çünkü dolar dengesiz, ekonomi krizde malum..
    3. hasarlı araçlara önyargılı ol demiyorum ama hasarı iyi değerlendir. önden kazalı, kaputu değişmiş vs ise çok dikkat et.. hele tavan boyandı veya direkler işlem gördü ise dikkat et..
    4. motor testlerinde en az %90 ları aramalısın.. opeller o seviyeleri çok rahat görürler.. ama diğer araçlar özellikle 75 altı ise dikkat et.. bir arkadaş motor testi 80 olan kazasız,ilk sahibinden tertemiz bir clio rxt almıştı.. 3 ay sonra motor dağıldı..
    5. yanlızca internetten değil galerileri dolaş, sanayideki ustalara danış, oto pazarlarına bak.. hasarlı ve yorgun araçları tanı.. piyasaya hakim ol..
    bunlara daha fazla madde de eklenebilir ama bence çok dikkatli ve sakin ol..




  • 2. el alırken bence 70-80 binde bile olan bir araç alıyorsanız biliniz ki triger, devirdaim pompası, debriyaj gibi olmazsa olmaz parçaların bazıları eski sahibi tarafından değiştirilmediyse mutlaka değiştirilmesi gerekecek. O nedenle bunlara yapacağınız masrafları araca harcadığınızın dışında düşünmelisiniz. Onun dışında mutlaka ufak tefek sıkıntılar çıkacaktır. Her durumda bakımları güzelce yapılmış araçla, yapılmamış araç arasında fark olacaktır.

    Kullanım şekliniz ve aracın geçmişi önemli, ikinci elde tecrübe bir numaralı etkendir.Şunu bilmek gerekir ki en önemli kural 2. elde "Herkes yalan söyler - House M.D.-".
  • Hocam 2008-2011 sandero, logan bakabilirsiniz. Oldukça temiz araçlar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haven kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekür ederim hocam risk aldıgımı bende bılıyorum ve farkındayım dedıklerınızı gozden gecırıp tavsıyelerınıze uyucam 1-2 bın tl koseye ayırıp oyle aracı satın almak dogru bır yaklaşım tabıkıde ama ben cok arada kaldım marka model belırledım astra 1.3 cdti dizel 2004-2007 aralıgındaki donanım paket farketmez bu aracı ıstıyorum kafamda net bu yuzdende galerı pazar oto sanayı dolasıp astra varmı yokmu dıye bakmak ınternet uzerınden cok daha kolay erısebılırlıgı oldugu ıcın bana mantıklı gelıyor yaşadıgım sehır dısında bulunan bır araba uzerıne aracı gıdıp ustaya exprtıze sokmak gostermek gerekebılır ve benım butcemle sadece hazarlı yuksek km lı astra h kasa 1.3 dizel ler gelıyor malesef bu yuzdende ıstedıgım tek sey pıyasa fıyatınn altında ucuza alırsam zaten evladıyelık kullanmayacagım sadece tatmın olcam mutlu olcam begendıgım ıstedıgım bır arabaya bınmenın hevesını yaşayacagım ıcın 2-3 yıl benı ıdare etsın sorun cıkarsa bıle cok basımı agrıtmasın ıstıyorum zaten 2-3 yıl sonra pıyasa sartlarında degerınn altında ben nasıl adlıysam oylede satmayı dusunuyorum ama dedıgım gıbı burda oncelık benım arzu etmem heveslenmem mutlu olmam ya buraya bunları yazınca kımse anlamıyor gıbı gelıyor bana okuyanlar varsa arkadaşlar temız tabıkı baska model marka bulunur ama ben astra yı sectım onu begendım dışarda gorunce hayal ettım tanımadıgım ınsanların park halındekı astralarını yakınına gıdıp ınceledım yanı benım mutlu olacagım ıcıme sınecek tek araba astra h kasa 1.3 cdti ve butcemde 20-25 bın tl elımdekı bu parayla ne kadarlık bır hasar kaydı araba almak mantıklı olur veya kac bın km dekı bır astra benı 2-3 yıl sorunsuz ıdare eder şu anda aracım 2003 doblo 1.9 jtd emın olun 4 yıldır trim sesi vuruntu ruzgar yol sesi falan belkı hepınızden daha cok katlandım suspansıyon desen doblo da zaten nanay o yuzden sımdı doblodan ınıp en kotu rezıl hıc bakılmamıs bır 2006 astra enjoy a bınsem emın olun veyron clk bmw gibi gelir o yuzden ne ses ne vuruntu ne konfor olarak doblo yu aramam bunlarıda goz onune alarak zaten gozume gonlume hoş gelen begendıgım arabayı ıstıyorum ondada az hasar kaydı veya yuksek km oluşu benı mukkemmelıyetcı zıhnıyetten uzaklaştırıyo (4 yıldır 2003 doblo 1.9jtd kullanıyorum babamla ortaklaşa)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykouz -- 2 Mayıs 2015; 15:04:33 >




  • Öncelikle mutlaka teste sokun ya da ustaya götürüp iyice baktırın. Triger değişmiş mi öğrenin değişmemiş ise haberiniz olsun alır almaz en az 500-600 tl (frenler falan da varsa işin içinde 800 tl e kadar) masrafınız olacak-olmak zorunda. Bu nedenle ağır bakımları yapılmış araç daha iyi bir seçenek olur. Motorun sağını solunu iyice baktırın, kendi ustanıza götürüp bir kontrol ettirin. Klimanın durumu nedir kontrol edin çalışıp çalışmadığından emin olun. CD Changer varsa çalışıyor derse bile inanmayın Koyun bir cd bir tur atın. Usta turbosuna baksın, direksiyon yağına ve direksiyon pompasının durumuna, katalizöre (katalizöre nasıl bakcak bilmiyorum sökmeden ama yinede sorun) baksın "sorun yok desin". Bunlar benim önereceklerimdir yanlışım- eksiğim varsa arkadaşlarım düzeltir veya eklerler.

    Mutlaka binin ve bir tur atın eğer bu araçtan daha önce kullanmadıysanız ya da daha büyük beygirli bir araç kullandıysanız biraz ağır gelebilir corsa. özellikle Kalkışlarda cüssesi nedeniyle biraz daha fazla yakar ama uzun yolda üzmez sizi söyleyeyim

    kısaca önerilerim;

    * Lastiklerin durumuna bakın, üzerinde tarihleri vardır kontrol edin. Tarihi 4 yıldan fazla ise lastik değiştirmek zorunda kalacaksınız haberiniz olsun (4 ortalama iyi bir lastik takım 750 TL).

    * Alır almaz bir servise götürün yağ, yağ filtresi, hava ve polen filtresi hatta mümkünse mazot filtresini değiştirin (tam fiyat veremem ama yaklaşık 150-200 diyin). Sahibi yaptırdım dese de inanmamanızı kafanızın rahat olması için değiştirmenizi öneririm.

    * Aracın şase numarası üzerinden tramerden sorgu yapın; neden derseniz boya falan (bence) çok önemli değil sonuçta araba 10 yaşından büyük ama böyle sorguladığınızda en son iki muayeneye giriş km si de gönderiliyor Tüv-Türk tarafından ve km sinden (her zaman olmasada) en azından biraz daha emin olursunuz (kandırma yolu en azından zordur). (Mesaj için 4,5 lira kesilmesi lazım ama güzel bir uygulama)

    * Muayene ne zamana kadar var bakın, kaçırmayın (yaklaşık 280 lira ama yeni yapılmışsa ya da 1 yılı varsa şanslısınız)


    Hayırlı günler, kolaylıklar dilerim.




  • kardeşim bu iş nasip kısmet işi beklemediğin anda önüne bir araba çıkar alırsın onun için acele etme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bide almadan önce karar Verdiğiniz aracın piyasasını iyi araştırın bence. 2. El araba olayı birazda şans işi. Biz 4-5 sene önce 17 bin tl ye 2004 connect aldık suan 20-25 civarı olmuş :D umarım senin alıcagın arabada da Şanslı olursun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykouz H kullanıcısına yanıt
    bir onceki postunda günde 10 saat araç arıyorum diye yazan sizsiniz sanırım. benim anlatmaya çalıştıklarımla sizin anladığınız farklı sanırım. sizin gibi bende 30 35 bin tl arası 98 model üstü bmw 5 serisi aradım. 3 gün int. aradım baktım olacak gibi değil. çıktım pazara bakayım dedim orada tabiri simsar denilen adamlarla tanıştım adamlara derdimi anlattım durum bu bu dedim 3-4 galeri gezdim onlara da durumdan bahsettim tabi bütçemi biraz aşagıya çekerek 28 bin tl civarlarından bahsettim. 2 gün sonra pazardaki arkadaşlardan biri aradı abi bir araç var gel bir bak beğenirsen al diye. gittim pazara 99 model 5,20 A Bussines aldım 29 bin tl ye 32 den koymuştu durumu anlattım iyi güzel bir pazarlıkla 29 a anlaştık. yani benim anlatmak iştediğim int basında geçireceğin 10 saat sana hiç bişey kazandırmaaz ama pazarda gidip 3-4 adamla sohbet etmen bile sana cok cok farklı pencereler açacaktır. armut piş ağzıma düş olatı yapmadan yani.




  • Piyasası 30 olan arabayi 20 25 e almaya çalışıyorsun. Elbette kazali veya masraflı olacak. olmayacak diyorsan da bekleyeceksin. arkadaşlar güzel alternatifler önermis. degerlendirmiyor isen durum bu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek hasar kayıtlı araba pek tavsiye etmem.Kendi başıma geldi.Toplanmış 65.000 de 2006 dizel cordaba almıştım.Alma sebeplerim sana yakındı.3 ay sonra havalandırmalardan su geldi.Ön göğüs düzgün toplanmamış.Araba bazen durduk yere stop ediyordu.Kullandıkça ilk başta önemsemediğim kaportadaki hafif dengesizlikler
    daha sonra rahatsız etmeye başlamıştı.Daha bir sürü sorun.Kısacası tipi düzgün olsun hasar kayıtlı bile olsa alayım bence biraz yanlış.Çamurluktu tampondu ufak tefek kazalar tabiki önemsiz.Herkesin gönlünde bir araba yatar.Fakat ulaşmak tamamen parasal.Yani arabalarda genelde istediğimizi değilde paramızın yettiğini alıyoruz.Benim düşüncem değişti başıma gelenlerden sonra.Bence en güzel araba en sorunsuz arabadır.Elindeki parayla istediğin temiz bir opel bulman gerçekten çok zor.Bence temiz bir (opel kadar gösteriş veya özellik olmayabilir) ama biraz daha düşük donanım yüksek model düşük km de genç işi punto,clio,fiesta,c3 gibi araçlar bulabilirsin.1-2 sene sonra satıp istediğin arabayı alırsın yine.Yinede karar senin.Hayırlı alışverişler




  • bu devirde 2. elde sıkıntı çok iyi anlamak lazım
    + alacağınız adama dikkat edin
  • Nick_Otin kullanıcısına yanıt
    Beklenti farklı arkadaşım şimdi seninle benim durumum tabiki bir değil ben işim gereği şirkette evde sürekli internet hazır elımın altında bu yuzdende 10 saat bakıyorum diye soyledım yanı herşeyi bırakıp gıdıp pazarda gezıp galerıcı galerıcı dolaşıp oyle simsarlarla muhattap olmaktansa ki senin dusuncen farklı olabılır saygı duyarım bende butceme uygun bır arabayı malum sıteden gorup dırek kontak kurup alabılırmıyım dıye yogunlaşıyorum yoksa senın yolunda olabılır ama garantısı yok bu işin asla sımdı ne malum benım 1 hafta 10 gun gıdıp heryerı dolasıp bı sımsarın oyununa gelmeyecegım ? soylermısın bu kıme gore neye gore daha iyi bir strateji olacagı tartışılır o yuzden nasıp kısmet hayırlısı dıyelım bence. 20-25 bin bandında butcem malesef ıstedıgım araba astra 1.3 cdti 2004-2007 h kasa butceme gorede bu aralıkta hep ya cok fazla yuksek km yada hasar kayıtlı arabalar gelıyo o yuzdende fıkır danısıyorum hangısını seçmem yogunlaşmam dogru olur dıye bundada kotu bır şey yok bence yanlış anlaşıldıysak kusura bakma amacım tartışmak degıl yani




  • wolwe W kullanıcısına yanıt
    Mantıklı her fikire açıgım evet soyledıgınde cok haklısın belki ben bile bile lades diyecegım ama zaten omurluk bır arabada almıcam 2-3 yıl benı ıdare etsın sonra degıstırım dıye bakıyorum.Her ınsanın gonlunde bır ıstedıgı araba vardır evet tamda bu sebebten dolayı ınan tum kalbımle soyluyorum onlarca marka onlarca model arastırdım kronık sorunlar donanım yakıt sorunsuzluk vs herşeyi suzgeçten geçirdim ama işte nefis insan ogluna en buyuk çelişki yine kendisi sımdı kendımı tanıyorum cok ıyıde bılıyorum sorunsuz gidip hıcbır sıkıntısı olmayan clio punto yada c3 alsam 1-2 ay sonra aklımda uhte ıcımde burukluk kalarak bınmıs olacagım belkı alışırım yada fıkırlerım degısebılır ama hayırlısı neyse o olsun onu alayım ben tamamen kalbımın yuregımın sesıyle hareket edıyorum kımıne gore yanlış olabılır saygı duyarım ama ıcıme sınerek ulan sorunlarını bılıyodum zaten ama ıyıkı almısım demek farklı ; bide aklımda olmayan sadece butcem yettıgı ıcın baska bır araba alıp ıste aldık bakalım ıdare edıcez artık demek cok farklı asıl soru belkıde hasar kayıtlı yuksek km lı bı opel astra 1.3 dizel h kasa karşıma cıkıcak ve bu yazdıklarımızın hıcbırısını yaşamayacagım 2-3 yıl sorunsuz bınecegım ınsallah bıde ıyı tarafından bakıyorum yoksa dıger turlu tabıkı rısklı cok hemde ama zaten bılerek nıyetlendım bunlara ben.sizce şimdi benım yerımde olsanız ıllakı astra alcaksınız butcenızde ona gore dusuk km hasar kayıtlımı bır astra bakardınız yoksa yuksek km lı degısenı az hasar kaydı fazla olmayan bır astramı asıl kılıt nokta burası benım ogrenmek ıstedıgım 2-3 yıl sorunsuz bınıp ucuza aldıgım arabayı ucuza elden cıkarmak ıcın




  • av.ak kullanıcısına yanıt
    ya ben zaten bılıyorum hasar kaydı olan bır arabayı almaya calıstıgımı hocam ıyı okumamıssın galıba alternatıf ıstemıyorum kafama koydugum bu arabayı ıstıyorum sadece ogrenmek ıstedıgım yuksek km lı az hasar kayıtlı az degısenlımı mantıklı olur yoksa dusuk km lı hasar kaydı fazla degısenlı bır astramı benı ıdare eder
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.