Şimdi Ara

Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek
    Bir işlemcinin aşağı yukarı ne kadar büyük olduğunu kafamızda canlandırabiliyoruz. Ancak Cerebras Systems, kendi çözümlerinde ölçeği inanılmaz boyutlara taşıyor ve bunu bir süredir yapıyor. Cerebras Systems, tabak büyüklüğündeki selefi WSE-2'nin iki katı performansa sahip en yeni yapay zeka yongası Wafer Scale Engine 3'ü (WSE-3) tanıttı.



    Bu yeni yonga, TSMC’nin 5nm üretim sürecinde üretilen 4 trilyon transistöre, 900.000 çekirdeğe, 44GB çip üstü SRAM’e ve 125 FP16 PetaFLOPS performansa sahip. Firmaya göre WSE-3’ün bu inanılmaz işlem gücü en büyük ve en güçlü yapay zeka modellerinden bazılarını eğitmek için kullanılacak.



    Dev yapay zekalar için dev işlemi ile desteklenen dev süper bilgisayar



    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek
    Firma geçtiğimiz yıl WSE-2 ve CS-2 süper bilgisayarını duyurmuştu. Benzer şekilde WSE-3, Cerebras'ın CS-3 süper bilgisayarına güç veriyor ve 24 trilyon parametreye sahip yapay zeka modellerini eğitmek için işlem gücü sağlıyor. Cerebras CS-3, 1.5TB, 12TB veya 1.2PB harici belleği de destekleyebiliyor. Dolayısıyla büyük modelleri bölümleme veya yeniden düzenleme olmadan tek bir mantıksal alanda depolama, burada modelleri işlemek mümkün. Bu vesileyle de eğitim süreci daha kolay hale geliyor ve geliştirme sürecinde verimlilik artıyor.



    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek
    Cerebras CS-3, ölçeklenebilirlik bakımından da geniş bir oyun alanı sunuyor. Firmanın aktardığına göre CS-3, 2048 sisteme kadar kümeler halinde yapılandırılabilir. Bu ölçeklenebilirlik, dört sistemli bir kurulumla sadece bir günde 70 milyar parametreli modele ince ayar yapılmasına ve Llama 70B gibi bir modelin tamamıyla eğitilmesine olanak tanıyor.



    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek
    Firma, CS-3’ün performansını iki katına çıkarmasına rağmen selefiyle aynı güç tüketimini koruduğunun da altını çiziyor. Bununla birlikte CS-3, GPU’lara kıyasla büyük dil modellerinin (LLM) eğitimini de oldukça basitleştiriyor. Şirkete göre GPT-3 boyutundaki bir model Cerebras platformunda yalnızca 565 satır kod (GPU’lardan yüzde 97 daha az) gerektiriyor.



    Ayrıca Bkz.Önce ekran kartı şimdi işlemci: Madencilik tekrar mı başlıyor?



    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek
    Firma, CS-3’ün şimdiden büyük ilgi gördüğünü, hem devlet hem de bulut hizmeti sağlayıcılarından önemli siparişler aldığını söylüyor. Bununla birlikte Argonne Ulusal Laboratuvarı ve Mayo Clinic gibi kurumlarla sağlık alanında işbirlikleri planlanıyor. Ancak dahası da var. Cerebras ve G42 arasındaki stratejik ortaklığın büyütüleceği açıklandı. Ortaklık kapsamında 64 CS-3 sistemi (57.600.000 çekirdek) bir yapay zeka süper bilgisayarı olan Condor Galaxy 3'ün kurulması hedefleniyor. İki şirket zaten halihazırda dünyanın en büyük iki yapay zeka süper bilgisayarını inşa etmişti: 8 ExaFLOP performansa sahip Condor Galaxy 1 (CG-1) ve Condor Galaxy 2 (CG-2).




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/artificial-intelligence/cerebras-launches-900000-core-125-petaflops-wafer-scale-processor-for-ai-theoretically-equivalent-to-about-62-nvidia-h100-gpus
    Kaynak:https://www.cerebras.net/blog/cerebras-cs3







  • 900.000 çekirdek mi?



    Sakın 1.900.000 olmasın o? Nasılsa sayan yok...



    Olayın saçmalığı zaten 900.000 çekirdeğe kimsenin ihtiyacı olmamasından belli. Benim iç mimar arkadaşım var en baba tasarım simülasyonlarını 16 çekirdek ile yapıyor. Yetiyor artıyor bile. Hadi 16 demeyelim 32 çekirdek diyelim. Ben bunun ötesinde çekirdek ihtiyacı olan şirket/kişi ne gördüm ne duydum.



    Yapay zeka zaten bambaşka bir aldatmaca. Zeka insanda bulunur. Makineler düşünmez, düşünemez, karar alamaz, öğrenemez. Zeka, öğrenme, analitik düşünme vs hep insana has özellikler. Makinelerin en babası eninde sonunda hesap makinesinin süslenip püslenmişi. Bunu bilmeyen mi var.



    Yapay zeka gerçek ise o zaman ben de diyorum ki Amerika da 1960 teknolojisiyle, 4KB bellek ile aya gitti geldi kaya getirdi. Hadi buyur...




     



    Olmadı demi? Olmaz işte. Saçma saçmadır. Yapay zeka, otonom sürüş, 500 trilyor çekirdekli işlemci falan bunlar fasa fiso. Bunlara inanan yakında dünya düz demeye de başlayabilir aman dikkat.





  • Oha noluyo lan...
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    o arkadaşın 2 çekirdekli bilgisayarda birde yapsın. Yapamaz o 900 bin çekirdek aslında yine yetersiz AI teknolojisi o bildiğin exe uygulamalarını çalıştırmak için değil eğitmek için kullanılacak eğitmek içinse zilyon tane arşivi zilyon kere test deneme ve analiz için sentezleyecek ve modülü oluşturacak. Bugün 16 çekirdek çok yeterli olabilir ama 3 5 sene sonra 80 çekirdekli bilgisayarda bu işleri yaparken şaşırmayın kullanılacak programlarda ona göre işlemciye yeter olacak.

    Herkes inandığıyla kalır...
  • Chrome yükleyip sınırsız sekme açmak vardı şimdi buna.

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    sana cok buyuk soverdim de acıdım. ilk insanlardan bu zamana bu denli cahil birini gormemistim desem yeridir.

  • Vmware ile bunu lisanslamak istersek ne olur acep hahahah
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Siz normal kullanıcısınız. İlgili alıcıların Devlet veya şirketler olduğunu söylüyorlar.

    900k çekirdeği varsa ve Google gibi bir şirketin 140k çalışanı var. Sizin dediğiniz gibi bir kullanıcıya 32 yetiyorsa, 4m çekirdek düşer.

    Kaldı ki bu şirketler ilerisi için de yatırım yapmak zorunda.


    Hocam biz normal kullanıcıyız. Nasa nın kalkıp da bize aya nasıl gittiğini ve nasıl geldiğini anlatma zorunluluğu yok. Meraklısı araştırıp öğrenir.

  • Maşallah, çitle çitle bitmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D06ISHERE -- 15 Mart 2024; 05:46:07 >
  • O mükemmel soru gelmemiş hayret, psikolojimiz ne kadar bozuldu ise, buna fırsat bulamamışlar :)
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    Sorgulayıcı olmak zorundayız hocam. Her söylenene eyvallah demek olmaz. Bak şimdi haberde ne diyor o tabak gibi herhangi bir sokete takılması soğutulması mümkün olmayan zımbırtıda 4 trilyon transistör var diyor. Ve yine yersek 900.000 çekirdek varmış...



    Ben hemen hesabı yapıyorum. 4.000.000.000.000 / 900.000 = 4.4 milyon



    Yani çekirdek başına 4.4 milyon transistör varmış iddiaya göre. Hemen mesela zen4 işlemcilerinin sadece ana hesaplama ünitesini içeren 1 adet CCD zarında kaç transsistör var bakıyoruz:



    6.57 milyar transistör.



    Yani neymiş çekirdek başına zen4'te neredeyse 1 milyar transistör var. Ve bu sayıya kesinlikle diğer I/O vs dahil değil.



    Çekirdek başına 1 milyar transistör nere 4.4 milyon transistör nereeeee...




    Demek ki ya bu adamların çekirdekleri çekirdek değil ya da açıktan bizimle dalga geçiyorlar.




    Dedim ya bu yerküre üzerinde bana bir tane insan evladı şirket kurum gösteremezsiniz ki 900.000 çekirdeğe ihtiyaç duysun. En baba şirket 5 tane 32 çekirdekli işlemciyi/sistemi yan yana dizdi mi bitti gitti. Sistem çoğu zaman boşta bile yatar. Dedim ya en baba simülasyonu arkadaşım 16 çekirdekle şıp diye hallediyor.



    Basit matematik hesabıyla bu üzerine vantilatör koysan soğutamayacağın tabak gibi şeyin işlemci olamayacağını, o kadar çekirdek içeremeyeceğini ispat ettiğim gibi nasa'nın da aya gitmediği ispatlı. Youtube da bin tane videosu var. Facebook'ta anlatıyorlar tek tek. Araştırmak öğrenmek lazım. Bir kere ayda hava yok. O roket nasıl çalışıyor? Japonya'dan Arjantin'e binlerce mühendislik fakültesi var biri de çıkıp hoop kardeşim ne masal anlatıyorsunuz bu iş imkansız demiyor ben de buna şaşırıyorum.



    Artık tapınak şövalyeleri mi dersiniz başka bir güç mü dersiniz bilmiyorum ama organize bir şeyler var bence. Her söylenene inanmamak lazım. Devir aydınlanma ve araştırma çağı. Yapay zeka da dediğim gibi: Makineler düşünemez. Eğitilemez. Yapay zeka, kuantum bilgisayar, tabak gibi işlemci yaptık 67364849 trilyon çekirdekli falan bunlar hep dikkat dağıtmak için yapılan uydurmalar olabilir. Sebebini yakında öğreniriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 15 Mart 2024; 11:15:10 >




  • Merak edilen o çok önemli soru: GTA VI kaldırır mı?
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    NASA'nın Ay'a gitmediği ispatlı diyip kaynak olarak da elini kollunu sallayan herkesin paylaşım yapabildiği Facebook ve Youtube gibi platformları kaynak göstermekte bizim yurdum insanına has bir durum olsa gerek.  


    Gel gelelim roket motorları havasız ortamda nasıl çalışıyor. Öyle Japonya'ya veya Arjantin'e filan gitmeye hiç gerek yok. Sayfalarca kaynak taramaya da gerek yok. ChatGPT hemen cevabını veriyor bizlere;


    Alıntı

    metni:
    Roketler, kendi yakıt ve oksitleyicilerini taşırlar, bu nedenle motorlarını ateşlemek için atmosferdeki oksijene ihtiyaç duymazlar. Roket motorları, kendine özgü bir şekilde tasarlanmıştır ve çoğu, içlerinde yanma için gerekli tüm malzemeleri barındırır.
    İşte roket motorlarının uzayda nasıl çalıştığına dair basit bir açıklama:
    1. **Yakıt ve Oksitleyici**: Roketler, yakıt ve oksitleyiciyi taşırlar. Yaygın yakıtlar arasında sıvı hidrojen, kerosen veya katı yakıtlar bulunur. Oksitleyiciler arasında sıvı oksijen, azot tetroksit veya motorun tasarımına bağlı olarak diğer kimyasallar bulunabilir.
    2. **Yanma Odası**: Roket motorunun içinde, yakıt ve oksitleyici karıştırılır ve ardından yanma odasında ateşlenir.
    3. **Ateşleme**: Roket motorları genellikle elektrikli ateşleyiciler veya piroteknik cihazlar gibi çeşitli yöntemlerle ateşlenir, motorun spesifik tasarımına bağlı olarak değişir.
    4. **Yanma**: Bir kere ateşlendiğinde, yakıt ve oksitleyici, yanma odasında reaksiyona girer ve yüksek basınçlı, yüksek hızlı egzoz gazları oluşturur.
    5. **İtme**: Bu gazların roketin nozulundan çıkışı, Newton'un hareket kanununa göre (her eyleme karşılık eşit ve zıt bir tepki vardır) roketi ileri doğru iten itme kuvvetini oluşturur.
    Roketler, kendi oksitleyicilerini taşıdıkları için, atmosferde oksijenin bulunmadığı uzay boşluğunda da çalışabilirler. Bu özellikleri, atmosferde oksijenin olmadığı uzay keşfi ve uydu yerleştirme gibi uygulamalar için uygundur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 16 Mart 2024; 12:1:7 >




  • Ferrari kullanıcısına yanıt

    Sen şimdi neden herhangi bir güç odağına, karanlık lobiye bağlı olmadan gönlünden ve bilgisinden ve araştırmalarından kaynak alarak facebook ve youtube'da yorum yapan video yayınlayan sıradan insanları ezikledin hiç anlamadım.



    Tüm lobilere inat aya gidilmediğini ispatlayan bir videonun facebook'ta youtube'da yayınlanmasının ne zararı olabilir?



    Facebook'ta öyle güzel öyle aydınlatıcı bilgiler var ki şaşarsın. Adamlar arka planda dönen tüm oyunları çatır çatır açığa çıkarıyor. Japonya'daki veya efendim Arjantin'deki mühendislik fakülteleri anlamsızca ve garip şekilde susarken adamlar 1960 teknolojisiyle ve 4KB bellek ile aya gidilmesinin imkansızlığını herkese yayıyor işte ne güzel.




    Bana yanıt olarak verdiğin ChatGPT'nin zaten arkasında hangi güçlerin olduğu belli değil. Yukarıda o kadar yazdım anlattım yapay zeka neden olamaz diye sen şimdi bana kalkıp derin güçlerin, karanlık odakların istediği gibi yönlendirdiği kendi planlarına göre yanıt oluşturdukları sözde yapay zeka ChatGPT'nin yazdığını bana getiriyorsun...




    Hiç oldu mu bu şimdi sorarım sana.



    Bu güçlerin oluşturduğu ChatGPT'nin şimdi kalkıp sana bana başka türlü yanıt vermesini mi bekliyorsun hocam? Bunlar hep birbiriyle alakalı şeyler. Biraz inceleyen okuyor görüyor bunları. Zaten ChatGPT'nin yapay zeka olmadığı Amerikan hapishanelerine düşen çok zeki ama şanssız bazı kader mahkumlarının gizlice özel bir adada toplanıp hızlı klavye kullanım eğitimi ile bu yanıtları yazdıkları konuşuluyor.



    Doğru mu gerçek mi bilmem ama bu gerçekler hep böyle böyle açığa çıkıyor işte.



    Bak mesela ben serbest dalış sporu ile ilgileniyorum uzun yıllardır. Ekstrem spordur ha. Çok tehlikelidir. Herkes yapamaz. Biz şimdi yıllardır yaptığımız için yüzeyde nefeslen - derine dal - agaşon yap - çık derken ciğer kapasitem inanılmaz arttı. Bende şimdi manda ciğeri gibi ciğer var. Kandaki hemoglobin oranı hep zirve. Şimdi manda ciğerli ben bu halimle bile bir balona üflesem kaç kilo hava basarım? Az bir şey yine de. Sen şimdi düşün o füze kaç kilo hava alacak ta o hava ayda rokete yetecek te....



    10 kilo hava taşısa deli hacim kaplar. 10 kilo hava da kimseye yetmez. Gördüğün gibi ChatGPT'yi yine patlattık. Tek yapmamız gereken sorgulayıcı olmak.



    Yapay zeka, otonom sürüş, 1 milyon çekirdekli işlemci, süper bilgisayarlar, aya gitmeler falan hep fasa fiso. Araştıran sorgulayan hep görüyor bunları.





  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Bu nasıl bir cahilliktir böyle. Adam özel amaçlı yapay zeka problemleri için üretilmiş bir çekirdek ile genel amaçlı x64 çekirdeğini karşılaştırıyor.

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Senin de kaynak olarak gösterdiğin, her elini kolunu sallayanın paylaşım yapabildiği Facebook ve Youtube'un sahibi Google'ın arkasında hangi karanlık güçlerin olduğu belli değil.  


    O çok güvendiğin Facebook, 2010'lu yıllarda bütün kullanıcıları bilgilerini, yine kullanıcılarından izin almaksızın Cambridge Analytica denilen firmaya satıyordu. Gelmişsin burada yok karanlık güç, karanlık lobi diye laf salatası yapıyorsun. Ulan Facebook'dan büyük karanlık güç mü var.  


    Yine gelmişsin kendi ciğerinin hava basma kapasitesi ile 700-800 tonluk roketin okjisen tankı kapasitesini karşılaştırıyorsun. Aman diyim bunu başka bir yerde söyleme çok ağır rezil olursun.  


    Neyse sabah sabah iyi güldürdün beni, yok iki satır yazı yazıp ChatGPT'yi patlatmalar filan.  





  • @Boşnak Ağa sevgili boşnakçığım derin bilgilerini döktürmüşsün gene. Aya insan göndermediklerini azıcık araştıran birisi şayet ortalama bir zekaya sahip ise rahatlıkla sorgulayıp bunun bir düzmece oyun olduğunu çözmesi lazım. Ama maalesef dünya özellikle Türkiye akletmeden, sorgulamadan önüne konulanı inananlarla dolu.

  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    x64 nedir, ne işe yarar bilmem.



    Zaten bilmem de gerekmez zira çekirdek çekirdektir. Öyle vay efendim bu özelleşmiş çekirdek ile kurtaramazlar. Madem bu firma gerine gerine bizde 900.000 çekirdek var diyor, bunun PR'ını yapıyor çekirdekleri de adam gibi çekirdek olmak zorunda.



    Şimdi bu 900.000 çekirdek gazına bu işlemciyi almaya kalkan bir tüketici benim yaptığım matematik hesabını yapmadan gaza gelip bu işlemciyi alırsa bir bakacak ki işlemci hiç de 900.000 çekirdekli gibi çalışmıyor.



    Oldu mu bu şimdi?



    Nerde tüketici hakları? Bir kere x64 müdür nedir fark etmez. Sonuçta işlemci = matematik hesabı. Elbette 1 milyar transistörlü çekirdek ile 4 milyon transistörlü çekirdek aynı sayıda işlem yapamaz. Bunun oluru yok. basit matematik. Hep ispatlı. İspatladım.



    900.000 çekirdek diye PR yapıp kamyon çekirdekli işlemci alacağını düşünen tüketiciye bisiklet çekirdekli işlemci satmak olmaz. Demek ki bu işlemci 900.000 çekirdekli değil.



    Matematik ortada. Yazdığım doğru.





  • Ferrari kullanıcısına yanıt

    Yahu benim yazdığımla senin yazdığın bir mi şimdi?



    Ben Facebook, Google'dan bahsetmiyorum ki. Benim bahsettiğim karanlık lobilerle alakası olmayan sıradan insanların yazdıkları ve videoları. Bunları Facebook'un kendisi, Google'ın kendisi yazmıyor... Bunları sıradan, bilgili, araştırmış-sorgulamış insanlar yazıyor videosunu falan çekiyor ve aya gidilmediğini çatır çatır ispatlıyorlar. Facebook Google burada sadece platform olarak kullanılıyor.




    Senin bana yanıt yazdığın ChatGPT ise 2023 yılında bir anda (hangi güçten destek aldıysa) aniden ortaya çıkıyor ve biz yapay zeka yaptık deyip sorulanlara cevap veriyor. Bana attığın yazıyı bizzat kendileri - kendi sistemleri yazıyor yani. Bu ikisi aynı şey mi allahaşkına



    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek 




    Facebook geçmişte hata yapmış olabilir beni ilgilendirmez. Şu anda derin lobilerin 4KB bellek ile 1960 teknolojisi ile aya gidildi ve dönüldü gibi saçmalıklarına yanıt veren insanlara platform sağlıyor, dünyanın arka planında dönen büyük oyunları deşifre etmemize platform sağlıyorsa konu kapanmıştır.



    Aya hava falan götürülemez ve bu havayla füze çalıştırılamaz. Bu kesin. Hava dediğin şey çok geniş. Koca bir tankta 1 kilo hava ya vardır ya yoktur. O da füzeye yetmez.




    Ben sana başka ispat sunayım bak. Bu sözde ay aracının sözde aydan kalkışını gösteren sözde videoyu izle:





    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecekSmithsonian National Air and Space Museumyoutube
    Lift-off of Apollo 17 Lunar Module ascent stage is captured by a television camera mounted on the lunar rover which the crew parked about 145 meters east of the spacecraft. The ascent stage ignites and climbs, spacecraft foil and dust fly in all directions. Ed Fendell in Houston had to anticipate the timing of ignition, lift-off, and the rate of climb, to control the camera tilt to follow the ascent. "We're on our way Houston" is the voice of Apollo 17 Commander Eugene Cernan. The clip ends as LM "Challenger" reaches an altitude of 1,500 feet. After docking with the Command Module, the ascent stage was jettisoned and returned to the lunar surface. Its impact was recorded by four geophones deployed by Apollo 17 astronauts, and by each ALSEP at the Apollo 12, 14, 15 and 16 landing sites. Source: http://history.nasa.gov/alsj/a17/video17.html#launch Credit: Kipp Teague, Lunar Surface Journal If you're interest in how this footage was obtained, this blog post explains - "Leaving the Moon, Watching at Home": http://blog.nasm.si.edu/history/leaving-the-moon-watching-at-home/
    https://www.youtube.com/watch?v=9HQfauGJaTs


    Basit sorular:



    İspat 1: Dünyadan kalkarken devasa roket ile kalkan deli gibi ateş püskürten sözde ay roketi varken aydan bu küçücük zımbırtı nasıl böyle kalkabiliyor. Adamlar kızkaçıran füzesi gibi roket yapmışlar kaynak makinesi gibi bir iki çıt pıt ediyor, sözde onun etkisiyle zımbırtı hooop dünyaya vardı bile. Tam komedi ya. Buna inanmamızı istiyorlar bide.




    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek 



    Hangi stüdyoda çektilerse yönetmeni beğenmedim. 10 üzerinden 1 veriyorum. O 1 puan da çabadan ötürü. Neredeyse sözde ay modülünü yukarı çeken halat görünecek.




    İspat 2: Bu videoyu kim çekti. Unuttukları en önemli şey bu. O zaman bluetooth yok, wi-fi yok, bilgisayar yok. Bu videoyu ay üzerinde kim çekti? Ulan kameramanı ayda mı bıraktınız diye soran yok



    Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek 



    Yazık la adama. İnsanlığı aya iniş tiyatrosuna ikna edeceğiz diye evli barklı kameramanı mı harcadınız Bu işlemci 900.000 çekirdeğe sahip ve en güçlü yapay zekaları eğitecek  Endişeye mahal yok hocam. Adam sağ ve salim. Görüntüler Kaliforniya'daki bir stüdyoda çekildiği için sorun yok.



    Açıkça görülüğü gibi Aya iniş tiyatrosu her yerden patlıyor. Bizzat NASA'nın kendi videosu ile NASA'yı patlattık. Yine ve yeniden.



    Aynı bunun gibi yapay zeka da yeni nesil aldatmaca. Arka plandaki vahim gelişmeleri ve oyunları insanlığın dikkatinden kaçırmak istiyorlar. Süper bilgisayar, kuantum bilgisayarı, 1 milyon çekirdekli bilgisayar, yapay zeka, otonom sürüş vs bunlar hep hikaye. Hepsi Facebook'ta ispatlı. Araştıran biliyor.





  • silver25 S kullanıcısına yanıt

    Nasılsın hocam? Keyifler nasıl?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.