Şimdi Ara

Bu gitarla Blues yapılır mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Oradakilerin hepsi fender sanırım eğer öyleyse hepsiyle blues yapabilirsin.
  • İlk dediğin gitar çok güzel. Bu model yeni çıkmış olmalı, daha önce görmedim. Meksika teleler blues yapmak için orta seviye bir gitariste fazlasıyla yeterli olur. Meksika telelerde gördüğüm birkaç teknik sorun var, almadan önce deneme imkanın olacaksa dikkat etmeni öneririm. Öncelikle tellerin klavyeden köprüye kadar düz geldiğinden emin ol çünkü bir ara Meksika telelerde arada milimlik oynama nedeyle ince mi telinin normalden aşağıda kalması ve çalışta sorun çıkarması sorunu vardı. Bu şekilde de çalınabilmekle birlikte herkes dümdüz bağlantılı bir gitarı tercih eder :) İkincisi... diğerlerini hatırlayamadım. En son Meksika telemi 2 yıl önce elden çıkarmıştım :)

    Blues için arkadaşın dediği gibi Fender gitarlar genel itibariyle uygundur. Ancak burada bir ayrım daha var, strat mı yoksa tele mi? Teleler stratlara göre daha yumuşak, düz(bunu nasıl tarif edeyim bilemedim) tonlara sahiptirler. Tele sesi hep ağzımda pamuk şekeri varmış hissiyatı yaratır bende :) Stratlar ise daha dolgun, parlak, güçlü tonlar verir. Drivea girdiklerinde telelerden daha baskın tonlar çıkartırlar. Tercih senin, hem strat hem de tele çalanlara bir bak, gitara ve tonuna ona göre karar ver. Buddy Guy, SRV, Robert Cray(ki bu adamın strat tonları içimi cız ettirir), David Gilmour, Eric Clapton, Jeff Beck strat kullananlardan. Tele kullananlardan Duman grubu gitaristi Batuhan, the hellecasters grubu, Maroon 5, Danny Gatton, Roy Buchanan.... böyle gider.

    Bir de vintage köprüler blues tonlarında daha iyi olabilir. Ama senin dediğin fiyat aralığında o tarz gitar bulabileceğini sanmıyorum.

    Bir tanıdığım güzel bir tele satıyor. Deluxe Telecaster, Meksika yapımı. 700$ , kaçırmamanı öneririm. sahibinden.com'a bak. Ayrıca o gitarın da eski sahibiyim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.