Şimdi Ara

Bu Gençler Bu Paraları Nereden Buluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
8
Favori
12.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaş şöyle bir instagram'a, twitter'a falan bakınca diyorum ki ben harbiden ne kadar parasız,ne kadar sefil bir adammışım lan diyorum.Kimin profiline baksam kız erkek farketmez hep işte düzenli olarak barda çekilen fotoğraflar,gezme fotoğrafları,yurtdışı fotoğrafları,fiyakalı fiyakalı restaurant ve cafeler de akşam yemekleri,nargile pozları falan görüyorum.Ben bırak haftada 1 gitmeyi ayda 1 kere bile zar zor böyle yerlere gidebiliyorum.Hatta şu son 3-4 aydır adam gibi bir yere gitmedim bile.Para yok ki hiç bir zaman.Babamda vermez.

    Gençlik zengin valla.Baba parası yiyorlar herhalde.Bir yere gitmeden önce,bir şey yemeden önce yarım saat fiyat düşünmekle geçiyor zamanım.

    Para olmayınca da ne ortam oluyor ne kız arkadaş oluyor.Yarın öbür gün bir kızla sevgili olsam onu bir yere götürecek para yok.Hayatım boyunca ne böyle fiyakalı mekan gördüm ne bişi? Hiç öyle mekanları bilmem.Kız der ki bu da ne kadar boş adam hiç bir şeyden haberi yok,parası da yok bir yere de gidemiyoruz der koyar kapının önüne büyük ihtimalle.

    Para yüzü görecem mi acaba merak ediyorum yaş 20 bu arada.







  • memleket eyiye gidiye sokaklara bağ her yere arabaağğ millet zengin tabi daha çok vergi alacağlar yandaşlardan hariç herkes fakir olana kadar devam etmeliğğğ
  • Sosyal medyada her gördüğüne inanırsan psikolojin bozulur :) sonra böyle konu açarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 30 Eylül 2017; 15:32:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YOURMOVE

    Sosyal medyada her gördüğüne inanırsan pskolojin bozulur :) sonra böyle konu açarsın.

    ee hocam photoshop mu yapıyorlar yani?

    giden gidiyor işte.Ünililer hatta liseliler bile gezme tozma vs bolca yapıyor.
  • Yaş 28.



    Zenginim ama o tarz mekanlara ben de gitmiyorum. 2 liralık kahveye 20 lira verecek zekaya sahip değilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bi bara gitmek 20 lira, gidip 10 bira içersen yetmez tabi.
    asıl sıkıntı param yok diyip her yaz parise gidenler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead


    quote:

    Orijinalden alıntı: YOURMOVE

    Sosyal medyada her gördüğüne inanırsan pskolojin bozulur :) sonra böyle konu açarsın.

    ee hocam photoshop mu yapıyorlar yani?

    giden gidiyor işte.Ünililer hatta liseliler bile gezme tozma vs bolca yapıyor.

    Çoğu gerçek yaşantısını yansıtmıyor. Zengin görünelim, havalı görünelim, fotoğraf çekilip soyal medyada paylaşalım. Amaç bu yani. Fazla kafana takma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de gitmiyorum. Zaten o tarz yerlerde işim olmaz. İçki içilen ve başka zararlı madde kullanılan yerlere girmem. Girecek kızla da işim olmaz. Gidip de bir kahveye de 20 TL veremem sahiden. Çıkar gezerim, sinemaya giderim, tiyatroya giderim, konsere giderim ama böyle yerlere gitmem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bende bilmiyorum.Para sorunumu daha çözemedim.Kendi şehrimde okuyorum ona rağmen parasızım.Burslar daha başlamadı ailemden alamıyorum.Ders aralarında arkadaşlarla çay bile almamak için bahane uydurup duruyorum,lavaboya gideyim siz beklemeyin falan diyorum sonrada sıra varmıs zaman yetmez diye almıyorum.Bir yere çağırıyorlar gitmiyorum,yalancı bir insan oldum parasızlıktan.Evde kendime hobi yaratmak istiyorum para yoksa hiçbir mok yapamıyorsun,dışarı çıkıp sinemaya gitsem para,müzik kursuna da gidecek param yok.Vallahi genç yaşta bunları düşünmekten saçlarım beyazlıyor artık.Arada akrabalarımız falan para veriyor yoksa bittim yemin ederim.Ama öte yandan millete bakıyorum adam başka şehirden gelmiş,her gün 13 liraya birkaç paket sigara alıyorlar yemek yiyorlar kafede birde arada takılıyolar sürekli dışardalar.Nerden buluyolar bu parayı acaba.Lafa gelince hepsi geçim sıkıntısı yaşıyor.Normalde mutlu bir insanımdır öyle sürekli negatif dolaşmam ama şu sıralar çok zorluyor bu durum beni.Kusura bakmayın dert yanar gibi oldu ama canıma tak etti.Umarım ilerde iyi bir hayat yaşarız ne diyeyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öğrenciyken 425 tl kredi veya burs alınıyor. Adam bir de kyk'da kalıyorsa ve yurt parasını da ailesi karşılıyorsa, amcası dayısı da aylık veya dönemlik belli bir miktar para atıyorsa, zengin olan birinden veya ordan burdan burs alıyorsa o mekanlara takılabiliyor aslında

    Ama ailesi zengin değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 30 Eylül 2017; 16:46:22 >
  • Baba parası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğün kişilerin çoğunun muhtemelen ailesinin durumu iyidir. Bazılarımız doğuştan şanslı oluyor.
  • Başkasının fotoğrafı oluyor ya da dediğin gibi zengin arkadaşlarıyla o hava attığını gördüğün fakirler gidiyor ve foto çekiniyor ama sadece foto işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafe vs. fotoğrafı paylaşan kıstas sayılmamalı .. Çoğunun maddi durumu kötüdür(Akrabalarım ve arkadaşlarımda da var bu şekilde olan) . Zaten kafeye gitmek içinde zengin olmaya gerek yok . :) Yurtdışı tatiline çıkan kişinin maddi durumu normal veya daha üst seviyedir . Hele şuan ki euro/dolar ın yüksek olduğu seviyede gidenin durumu iyidir . Ya iyi kazanıyordur ya da ailesinin durumu iyidir . Tabi durumu çok iyi olmayıp gidenlerde olur ..

    Kendimde örnek vereyim .. evli değilim maddi durumum iyi , ailemin maddi durumu çok iyi . Allaha şükür para sıkıntım yok . Kafeye gitmeyi sevmem , gitsem de fotoğraf paylaşmam . Çok nadir önem verdiğim kişiler olursa belki paylaşırım . Ne paylaşıyorum ? Yurtiçi ve yurtdışı tatil fotoğrafları ve özel olarak gördüğüm anları ..

    Her yediğini , her içtiğini paylaşmak bana çok doğru gelmiyor .
  • Türkiye'De fakirden çok fakir edebiyatı yapanlar vardır. Sizin sandığınız kadar insanların durumu kötü değil. Herkes her şeyin içinde artık, kimse hiçbir şeyden geri kalmıyor. Açız fakiriz diyen adama da zerre kadar itibar etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Yaş 28.



    Zenginim ama o tarz mekanlara ben de gitmiyorum. 2 liralık kahveye 20 lira verecek zekaya sahip değilim.

    Selam, pirzola yapacağım akşam gelsene.
  • basit bir ornek vereyim

    Zorlu Center'daki Parle'yi bilirsiniz

    bir arkadasim foto cekip koyabilmek icin gitti oraya ve sadece kahve icti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURQUOIS3 -- 30 Eylül 2017; 18:40:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu millet neden fakir diye sorgulayin onlarin yaptigi zenginlik degil gunu birlik harcamalar bir yerden geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

    Valla bende bilmiyorum.Para sorunumu daha çözemedim.Kendi şehrimde okuyorum ona rağmen parasızım.Burslar daha başlamadı ailemden alamıyorum.Ders aralarında arkadaşlarla çay bile almamak için bahane uydurup duruyorum,lavaboya gideyim siz beklemeyin falan diyorum sonrada sıra varmıs zaman yetmez diye almıyorum.Bir yere çağırıyorlar gitmiyorum,yalancı bir insan oldum parasızlıktan.Evde kendime hobi yaratmak istiyorum para yoksa hiçbir mok yapamıyorsun,dışarı çıkıp sinemaya gitsem para,müzik kursuna da gidecek param yok.Vallahi genç yaşta bunları düşünmekten saçlarım beyazlıyor artık.Arada akrabalarımız falan para veriyor yoksa bittim yemin ederim.Ama öte yandan millete bakıyorum adam başka şehirden gelmiş,her gün 13 liraya birkaç paket sigara alıyorlar yemek yiyorlar kafede birde arada takılıyolar sürekli dışardalar.Nerden buluyolar bu parayı acaba.Lafa gelince hepsi geçim sıkıntısı yaşıyor.Normalde mutlu bir insanımdır öyle sürekli negatif dolaşmam ama şu sıralar çok zorluyor bu durum beni.Kusura bakmayın dert yanar gibi oldu ama canıma tak etti.Umarım ilerde iyi bir hayat yaşarız ne diyeyim...

    Üzülme be hocam yav. Çoğumuzun durumu aynı. Gelecek daha iyi gelecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeş herkez sürüncek değil ya bırakın gençler gençliğini yaşaşın bugünün yarını yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.