Şimdi Ara

Bu devirde Üniversite okunmalı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sizce Türk ekonomisinin battığı 2M Arap olan liyakatsiz mesleklerin hak ettiği değeri görmediği bir dönemdeyiz geçen ameliyata girdim doktorum suriyeliydi. Derdimi zor anlattım. Dayım doktordu o da meslek bıraktı şuan İsveç de. Her neyse normalde başarılı bir fen lisesi öğrencisiydim ama son zamanlarda sorgulamaya başladım 6 sene tıp okunmaya değer miydi ? Çünkü ülkemiz deki doktorlar bir bir meslek bırakıyor ve yurt dışına kaçıyordu. Hukukcular şuan inşaatta ve fabrika da çalışıyorlar adam avukat belgesi almış burda bir kağıt fabrikasinda isciydi. Ne olacak halimiz.

    🖐🏻 SORUM ŞU SİZCE ÜNİVERSİTE OKUMAK MI YOKSA BİREYSEL OLAR KURSLARLA V.S KENDİNİ GELİŞTİRMEK Mİ (yabancı dil, yazılım. V.s)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • hocam ekonomik gidişata bakılırsa ileride tıp ve top mühendislik bölümlerini okumayanlar 35 yaşında hala ailesiyle yaşamaya devam edicek. Doktorluğun hem okumasının hem de çalışmasının zor olduğunu, çok fazla negatif yanı olduğunu biliyorum ancak türkiye de iyi geliri olan sayılı bölümlerden biri tıp bence.

  • ben olsam kendimi bir yerde bir işte geliştirmeyi ve uzaktan okumayı tercih ederdim, eminim ben işe girip ustalaştığımda benimle aynı zaman sıradan bir üni ve bölüme girecek kişiden çok daha iyi yerde olacağım mezun olduğunda, ytd

  • Yalan söylüyor beyler bu benim kuzenim kendisi Anadolu lisesi ogrencisi ve rakip elemek için yapıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Değecek bölümler; tıp, hukuk, imza yetkisi isteyen mühendislikler. Bunlar için uzun süre diploma zorunluluğu devam edecek.

    Bunun dışında zamanınızı iş bulabilmek için insan kaynaklarının gözüne girmeye harcıyorsunuz.

    CV'de o diploma denen kağıt olmayınca iş zorlaşabiliyor, yurt dışı düşünüyorsanız daha da zor oluyor.

    Benim bildiğim böyle, yoksa en iyi, istediğiniz bölümü bile okusanız gerçekten işinize yarayacak 5-6 ders olacak ama size 40+ ders verecekler. Kaldı ki, bu işinize yarayan dersleri de iyi işlediklerini var sayıyorum, yoksa hepten zaman kaybı olacak.


    Kendi işinizi kurabilecekseniz, gereksiz. İyi iş bulabileceğinize ve ilerleyebileceğinize inanıyorsanız yine gereksiz olabilir. Büyük ihtimalle hiçbir şey bilmese bile diplomalı birini tepenize koyarlar, bilginiz ve deneyiminize rağmen altında kalırsınız. Olay kalıplaşmış bir formalite büyük oranda, ama değiştiremiyorsunuz. Yüksek öğrenim trilyon dolarlık bir sektör, vize ve işe alım konularını da çok ciddi şekilde etkiliyor. O diploma tamamen kopyalarla, hilelerle bile alınmış olsa çok değerli oluyor, bana sormayın niye böyle diye...


    Burada çok mantıklı argümanlar üretsek bile lafın ötesine geçmek zor, dünyanın düzeni böyle yürüyor şu anda hala, bir zamanlar dünyanın düz olduğunu kabul etmeyenleri yaktıkları gibi...





  • Evet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.