Şimdi Ara

bu depremler niye hep müslüman ülkelerin topraklarında gerçekleşiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu depremler niye hep müslüman ülkelerin topraklarında gerçekleşiyor ve neden hep müslüman halk tan ölenler oluyor... neden bir hristiyan ülkesinde ( son depremleri inceleyin.. pakistan .. ace ... iran... türkiye)
    depremler olmuyor...
    deprem bombası var diyorlar... acaba diyorum bu amerika denen devlet deprem silahı denen şeyi icat edip biz müslümanları topyekün depremlerle mi yok etmeye çalışıyor...
    ??????????????????









  • yaw arkadaşım,böle komplo teorileri kurmadan önce bi araştırma yapsanda öle yazsan,asırlardır orda o büyüklükte depremler oluyor çünkü büyük ve aktif fay hatlarının üzerinde o bölgeler ayrıca kıta hareketleride bu büyük depremlere sebep oluyor
  • DEPREM BOMBASI VE İKLİM BOMBASI GERÇEKTEN DE VAR AMA BU DEPREMLERİN NEDENİ HİNDİSTAN PLAKASININ HER SENE 5 CM KUZEYE DOĞRU İLERLEYEREK ASYA PLAKASINI SIKIŞTIRMASI.BUNUN SONUCUNDA FAYLAR KIRILIYOR VE BÜYÜK BİR ENERJİ AÇIĞA ÇIKIYOR.İŞTE BUNA DEPREM DENİR.Bİ YERDE OKUMUŞTUM HATTA BU YÜZDEN HİMALAYALAR HER YY DA 1 M YÜKSELİYORMUŞ.
  • Japonlar da mı müslüman?
  • san andreas amerikanın kalbinden geçiyor. kırılması halinde san francisco ve los angeles da felaket bekleniyor.

    ayrıca imansız japonlar da büyük tokyo depremini bekliyorlar.
  • ne alaka yaaa
  • bir ara aydoğan vatandaşın ''haarp'' isimli araştırma kitabını okumuştum...
    o kitapda depremlerin suni olarak yapılabileceğini hatda a.b.d nin bu silahı denediğini
    örnekleriyle anlatılıyordu...
    hatda 17 ağustos depreminin a.b.d nin düzenlemiş olabileceğini iddaa ediyordu....
    doğrusunu allah bilir ama amerikanın bu teknolojiye sahip olduğunu ve bu teknolojiyi
    kullanmaktan tereddüt etmiyeceğini sanıyorum...
  • Ne zaman bir dogal afet yasansa bu tür yorumlar yapiliyor. Allah (c.c.) mahlukati yaratirken bir takim kanunlar koymustur ve bütün alem bu kanunlarla hayatini sürdürüyor.

    Alem bir takim dengeler üzerine bina edilmistir. Buna Sünnetullah denir ve bilimsel kanunlarin tamamini kapsar. Yagmurun yagmasi da, yercekimi de, suyun donmasi da, belli derecelerde kaynamasi da vs. bu kanunlara baglidir.

    Meydana gelen olaylarin da bu tür sebepleri vardir. Yok hasa Allah (c.c.) "oturup" bugün nerede deprem yaratsam, bugün nereye bir kasirga yollasam diye düsünmüyor.

    Yukarida arkadaslarin acikladigi gibi, depremlerin olusumu icinde bir takim faktörler vardir. Bunlar olusunca depremler meydana gelir. Yani mesele bu kadar basir ve anlasilir durumda.

    Ama su da bir gercektir ki Allah (c.c.) dilediginde bu kanunlara müdahele edip, agustosun ortasinda kar yagdirmaya muktedirdir. Gecmisteki kavimlerin helak edilisleri de bu tür müdaheleler sonucunda olmustur. Ancak bunlar istisnai durumlardir ve her meydana gelen olay bu sekilde yorumlanamaz.

    Sunu kesinlikle aklimizdan cikarmamaliyiz. Dünyada yapilan iyilikler ve kötülüklerin karsiligi verilmek üzere Cennet ve Cehennem yaratilmistir.

    Sirlar Dünyasi vb. gibi, belli bir ideolojiye hizmet adina yayinlanan sacma sapan programlarin insanlara vaaz ettigi gibi, "iyilik yapan iyilik bulur, kötülük yapan ise er gec bu dünyada belasini bulur" seklinde degildir Islam. Bu dinin prensiplerine taban tabana zittir.

    Bu bakis acisiyla, ne Allah´a inanmayan zalimlarin sürdügü sefayi, ne de iyilikten baska birsey yapmamis olan mazlumlarin cefasini aciklayabiliriz.

    Lütfen, müslümanlarin kafalarini karistirmak icin ortaya atilan bu sapik düsüncelerin etkisinde kalarak, olaylari yorumlamaktaki objektifliginizi kaybetmeyin.

    Vesselam...




  • birde şöle bir şey war ALLAH (C.C.) sewdiği kulu yanına erken alırmış ( alakası yok ama paylaşmak istedim)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: McEmre

    birde şöle bir şey war ALLAH (C.C.) sewdiği kulu yanına erken alırmış ( alakası yok ama paylaşmak istedim)

    Suidi Arabistan krali izdihamda ölen hacı adayları için "Ecelleri gelmişti en azından kutsal topraklarda öldüler." demişti. Aynı kafadasınız belli.
  • dünya soğumaya başladığından beri depremler oluyor. milyonlarca yıldır süren olay yeni bişey değilki.
  • offfff ya forum çooook sapıttı....ya çok gereksz ve cahilce konuşmalar dönmeye başladı bu forumda...kafadan uydurulan tezler, komplo teorileri, önyargılar vs vs
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spotlightkid

    san andreas amerikanın kalbinden geçiyor. kırılması halinde san francisco ve los angeles da felaket bekleniyor.

    ayrıca imansız japonlar da büyük tokyo depremini bekliyorlar.



    aynen öyle. ayrıca deprem bombası gibi durumlar olsa veya deprem kontrol altına alınsaydı binlerce kişinin öldüğü 1990 los angeles depremi yaşanmazdı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: McEmre

    birde şöle bir şey war ALLAH (C.C.) sewdiği kulu yanına erken alırmış ( alakası yok ama paylaşmak istedim)


    üffff

    şimdi 4000 tane kelime yazıp bide bir sürü örnek verip sana bunu anlatmaya taakatim yok
  • Müslüman ülkeler geri kaldığından...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kazan2

    Müslüman ülkeler geri kaldığından...

    doğru... aslında bu depremin sebebi değilde Ölü sayısının fazla olmasının sebebi
    japonlarda yağmur yağar gibi deprem doğal karşılanıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _black_

    Japonlar da mı müslüman?

    ben yazacaktım sen yazmışsın
  • Sonra Allahın takdiri deyip kendimizi avutuyoruz.
  • Depremlerin ana nededi dunyanın yapısındır.Magma üzerindeki taş küre belile kısımlarından kırılmıştır..Jeofizik de bu plaka olarak yada levha olarak geçer.oluşumundan bahsetmek gerekirse.Magma yuksek sıcaklık ve basınç altında oldugu için magma içindeki yuksek degişik elementli yapılar ısındıkça yukarı çıkar.Bu olaya konveksiyon akımları denir.Ve magma taş küreyi belirli kısımlarında kırar.Ve bu levhalar surekli hareket halidedir.Bunların hareketi sonucu deprem oluşur.Malesef Türkiye boyle bir yerde.pakistanda aynı şekilde.Deprem bi doğal olaydır.Avrupa neden olmuyo derseniz.Avrupa aktif fay yok ve avrupa asya kıtası ile birleşik.Son olarak şunu söyliyim; fay varsa bir yerde deprem riski çok yuksektir.Deprem bombası filanda saçmalık..!!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.