Şimdi Ara

BU BİR ANFİMİDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [simage][/simage]
    ARKADAŞLAR BEN BUNU BİR PİKAPTAN SÖKTÜM BU BİR ANFİ DEVRESİMİDİR

     BU BİR ANFİMİDİR



  • Öyle görünüyor. Pikapta manyetik vardır bu sinyal kuvvetlendirilip hoparlöre yollanır.
  • peki ben buna kolon bağlayabilirmiyim pc için ses sistemi yapmak istiyorumda
  • İhtiyacınıza uygun güçte amfi yapmanız en mantıklısı. Bu pikap hoparlörüyle kullanılır pek bir işe yaramaz yani.
  • ben köyde yaşıyorum anfi yapmak için eleman lazım böle şeyler köyde bulunmaz pikapın kendinin hoparlörüde var saten ona takmayı düşünüyorum
  • AC177-178 germanyum transistörlü çok eski bir çıkış katı. Özel bir devre değil zamanında bunlar vardı. 2-3 watt çıkış gücü vardır




  • @kenakord hocam ne yaptınız öyle, birden 30 yıl öncesine gittim karaköy pasajında kırmızı başlıklı LAFAYET dergisini aklıma getirdiniz. Derginin sıkı takipçisiydim. O yıllarda 18 yaşındayım ve elektronikle çok yakından ilgilenmekteydim. çok çeşitli adaptörler, amfiler yapardık. Alman ELEKTOR dergilerini sıkı takip ederdik. Yerli elektronik dergileri yoktu. yabancı yayınlardan araştırırdık. Çok ama çok güzel günlerdi hocam. Amatörce gece yarılarına kadar uğraşırdık, hafta sonları şemalar baskı devreler için uyumaz, sabahlardım. Plaketleri demir 3 oksitlerle eritir , ince zımparalarla devreyi temizler, Koca koca matkapları omuzumuza koyar 1 mm. lik ince uçlarla plaketleri deler malzemeleri takar sonra çalıştırırdık. Entegreler çıkınca, işin tadı kaçmıştı. Sadece, Bir entegre bir kaç malzemeden yapılan devreler işi çok kolaylaştırmıştı ama tadı kaçmıştı. Devre bile çizmeye gerek yoktu, delikli pertinaksla malzameleri takar çalıştırırdık. Transistörün verdiği zevki entegreden alamamıştım. Şimdi ise çok rahat her türlü malzeme var, herşeyin en güzeli var. Ama o günlerdeki heyecan yok.
    Neyse fazla uzatmayayım . Forumun elektronik bölümünü ara ara takip ediyorum eski günlerin anısına okuyor ve sizlerin yazdıklarınızı görünce eski günlere dönüyorum.

    Tüm elektronik gönüllülerine Selam ve Saygılarımla...




  • Sanırım photos arkadaşla yaşlarımız yakın :)
    O Lafayet in az mı kazığını yedik amatör civciv zamanlarımızda. Onun yerine bu parça olur diye dünyanın malzemesini kaskallamıştır bize. TDA2002 çıktı mertlik bozuldu dostla , değil mi :)
    Bir ara delikli pertinaks bile bulamayıp , mukavvalara delik delip , uzay montaj devreler bile yaptığımız oldu. O demi 3 klorürden evin her yeri leke leke olmuştu. Bu arada telsiz yasası ve CB çığını da unutmamak gerek o yıllarda. Bir de ELO dergisi ve ciltlerini. İlk film ve pozitif20 olayı ile letrasetler rafa kaldırılmıştı ufaktan. Aydinger ve rapidolar , jiletle hataları kazırken aydingeri delmeler vs.
    Ama dediğiniz gibi o ruh , heyecan ve öğrenmeye , birşeyler ortaya çıkarmaya çalışma hevesleri epey geriledi , bir çok şey rahatlıkla bulunabildiği halde.
    Saygılar.




  • eskiden herşeyin değeri vardı küçük şeyler ile yetinirdik. Şimdi öyle değil.

    Hatırlarım tv tamircisi bir amca vardı mahallede,mahalleli kaç maaşı ile aldığı tv bozulunca ki en değerli eşyadır hemen ustaya götürürlerdi ustada bir bakalım derdi ve içeri götürürdü ve beklerdik sonra usta bir doktor edası ile çıkar arızayı söylerdi.eskiden elektronikçilere çok farklı gözle bakılırdı şimdi at yenisini al sorun yok
    Çin devamlı üretir nasılsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 14 Aralık 2011; 20:38:04 >
  • Ben de 74 lüyüm ama baba mesleği seslendirme olunca kenakord'un yazdıklarını kendimde görüyorum. Şu alman Dynacord anfi eko mikser cihazlar vardı lambalı. Rahmetli pederden kalma hala evde mevcut. Şu sıralarda aynı cihazın şasesine entegreli bir devre uygulamaktayım. Elimde de dynacordun el34 lü devresi ile besleme-çıkış trafoları var. Kısmet olursa aktif edeceğim. Bizim peder de gözü kapalı lamba tipleri arasında anfi modifikasyonları yapar tek seferde devreleri çalıştırırdı. Eskilere, yenilere sevgi ve saygılar.

    Barış SÖZÜAK
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.