Şimdi Ara

Bu 2 Kart arasındaki farkı biri açıklayabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu 2 Kart arasındaki farkı biri açıklayabilir mi ?Bu 2 Kart arasındaki farkı biri açıklayabilir mi ?

    Arasındaki fark nedir acaba ?

    İkiside OC yapılıyor ancak arasındaki farkı çözemedim bir türlü







  • Kart olarak aynılar. Yani içlerindeki gpularda bağlı çiplerde bir farklılık yok. X modellerde oc değeri biraz daha yüksek olur. O da öyle aman aman bir fark değil. Atıyorum normal gaming model 1350mhz bir frekansa sahipken gaming x 1450mhz gibi bir değerde olur. X modellerde ufakta olsa oc ile bir frekans artış farkı vardır.

    Bununla beraber oc konusundan dolayı x olan gaming modellerde soğutma farklılıkları vardır. Mesela normal gaming model tek ısı borusu ile üretilmişse gaming x olan modele 2 adet bu borudan eklenir. Veya bu ısı borularının malzemelerinde değişikliğe gidilir. Bazı modellerde kartın arkasındaki metal blokta da ufak değişiklikler yapılabiliyor.

    Kısaca öyle aman aman bir fark yok. Ancak fiyat farkı düşük bir miktarsa gaming x tercih edilebilir. Yoksa kart aynı kart soğutma hemen hemen aynı fark kart fiyatına göre yüksek gelirse (bu fark kişiden kişiye de değişebilir-yani 100 Tl falan belki amorti edilebilir ama fazlasıysa pekte gerek yok tercih meselesi tamamen) normal gaming modelde üzmez. Öyle çokta takılıp kalınacak bir olay değil.

    Hatta fiyat gaming x modelinde bir üst model karta yakın bir fiyat farkı ortaya koyuyorsa ya normal gaming alınır ya da bu kartın üst modeline yönlenirsiniz. Yani normal 1050ti gaming ile gaming x arasında diyelim ki 150 Tl var. Ve 1050ti gaming x ile 1060 arasında da 150-200 TL fark var. O zaman ya normal gaming tercih edilmeli ya da direk 1060 a yönelinmeli. Bu kısmı sadece örnek olarak verdim. Bu şekildedir demiyorum,bu kısmı sallama türü örneklendirdim, yanlış anlaşılmasın; sadece aklınızda bulunsun tercih yaparken bu tür şeylere de dikkat edin diye yazdım.




  • Aynı kartlar. İkisinede o.c yapabilirsin. Sadece gaming x daha iyi soğutmalı ve biraz daha o.c li hali. Ki gtx 1050ti ısınmaz pek. O.c edilince gtx 1060 olduğu falan da yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen MSİ markasını sevmem yüksek bütçeli ürünlerde MSİ'ya para vermeyi tercih etmem bu işin ehli bence Asus ve Evga'dır sonrası Gigabyte - bunların 3'ü olmuyor ise msi yada xfx en son çareler sappihere , palit, powecolor, galax, manli, zotac sıralamam budur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 9 Nisan 2018; 9:38:16 >
  • Çok sessiz bir sistem istiyorsan gaming x al. Normal bir ses beni rahatsız etmez diyorsan ucuzu al.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz olan boşta iken fanı durdurmaz.İncelemelere göre minimum 1400 RPM de dönüyor ki bence kafa ütüler.İki kart arasındaki fark sessizlikte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaming X serisinde ekstra bulunan özellikler:

    - GPU ve bellekler oc'lidir.

    - Özel kanat tasarımlı TORX 2.0 fanlar.

    - 60 dereceye kadar çalışmayan ve 60 derece üstü kademeli oalrak çalışan ZERO FROZR soğutma sistemi.

    - Daha büyük ve daha çok ısı borusuna sahip soğutma bloğu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbilker1907

    Şahsen MSİ markasını sevmem yüksek bütçeli ürünlerde MSİ'ya para vermeyi tercih etmem bu işin ehli bence Asus ve Evga'dır sonrası Gigabyte - bunların 3'ü olmuyor ise msi yada xfx en son çareler sappihere , palit, powecolor, galax, manli, zotac sıralamam budur..
    Ne asus ne evga ne de gigabyte şu ayarda bir kart üretemiyor;

    https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1080-ti-amp-extreme

    Zotac üst seviye ürünlerde diğer firmalardan daha kaliteli. Hoş asus un rog strix, giganın da aorus dışında adam akıllı modeli yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.