Şimdi Ara

Bronzeden Kurtulma Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar:)

    Öncelikle bu rehber bronze liginden kurtulmak isteyen arkadaşlar içindir. Diğer liglerdeki arkadaşlar tavsiye verebilirler.

    Ben dahil bronze ligindeki arkadaşların bu ligde olma sebeplerini öncelikle sıralayalım ki sorun daha net anlaşılsın:

    1- Yeterince deneyim sahibi olmadan dereceli savaşlara girmiş olmak
    2. Tek başına oyunlara girmek. Afk feed yüzünden birçok maçı kaybetmek.
    3. Takım oyunu oynamamak.
    4. Küfür veya sataşma şeklinde olaylara sebep olmak veya o tarz kişilerle oynamak.
    5. Gerçekten yeteneksiz olmak.
    6. Oyunun mantığını harita okumayı bilmemek.
    7. Kasılmadan tf lere girmek.
    8. Bencil oynamak ve kill peşinde koşmak.

    Evet sorunlar genellikle bunlar. Çözüm yoluda bu tarz davranışlardan kaçınmak.

    Deneyimli olmasakta diyelim bi kere girdik ve bronz 5 ten başladık.

    İlk yapmamız gereken kendimize devamlı iyi oynadığımız bir koridor ve birkaç şampiyon bulacağız.
    Ardından iyi oynadıığını düşündüğümüz kendi seviyemizdeki arkadaşları bulmak ve onlarla mümkünsü en az 3 kişi oyuna girmeye çalışacağız.

    Pick ekranında olumlu bir hava estireceğiz.

    Oyun içinde yapılan hata dolayısyla kimseye bağırmadan kızmadan usulünce taktik verebilirz, kill çaldı diye ortalığa yaygara yapmıyacağız. Unutmayalımki asistte kill kadar istatistiğe giren bir etken.

    Bencil oynamayacağız ve gereksiz yere riske girmeyeceğiz.

    Ve en önemlisi;

    Bulunduğumuz lanede mümkün olduğunca çok minyon keseceğiz. Altın kazanmak çok önemli. Adam 80 minyon kestiyse ve sen 40 minyondaysan bu şekilde orada tutunamazsın.

    Dün top lanede jinx ile kaşılaştım adam iyi oynuyordu bana göre ben ashe ile hep ürkek oynadım. Teke tek oynadık topta çünkü bizden kimse topa gitmedi bana sen git dediler o yüzden top ta oynadım.

    Jinx sürekli beni öldürme peşinde koşarkwen ben sürekli farm yaptım. Ben 115 minyonda iken adam 34 minyon kesmişti ve hala ağresifti. Sonra çizmeyi ve ruanayı alınca karşıımda duramadı peşpeşe 7-8 defa kestim. Ardından ebedi kılıcı da alınca laneden çekildi. Takımda ortalama seviye 9-10 iken ben 13. seviyeye ulaştım.

    Farmın çok önemli olduğunu unutmayalım.

    Şimdilik bu kadar. Bu kuralllara uyarsak bronzeden çıkabileceğimizi düşünüyorum.







  • "afk ve feederlar olmasa kr chall +3499 lpyim"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonyukuk

    "afk ve feederlar olmasa kr chall +3499 lpyim"


    Yok o kadar değil:) Ama gerçekten yukarıdaki sebepler yüzünden bu ligden çıkamayanlarımız var. Sonuçta tek başınıza çok bişeyler yapamıyorsunuz. Bronzeda oynuyorum ve çok iyi oynadığını düşündüğüm kişilerle karşılaşıyorum "ya sen nasıl bu ligdesin inanamıyorum diyorum". Şikayetleri hep afk feed vb. sebepler. Böyle 1-2 arkadaş buldum beraber 2-3 kişi girdiğimizde savaşları genelde kazanıyoruz.
  • En büyük sebeplerden biri şampiyon ve koridor seçimi. 2013 te silverdım. Her oyun farklı bir şampiyon alıyordum. Bir el singed bir el shaco öbür el rammus falan. Silverda dönüp dolaşıyordum. Sonra sadece kennen yorick ve 1-2 şampiyon dışında başka bir şey oynamamaya başladım (zorda kalmadıkça). Plata çıktım öyle öyle. Çünkü bir şampiyonda ustalaşınca nerede ne yapacağınızı kestiriyorsunuz ufak detayları görüyorsunuz. Bu da oyun kazandırıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden bronze den şikayet ettiğimi söyleyeyim. ben bf2 oyununu 6 bin saate yakın oynadım. Tüm savaşlarda ilk 5 e girerdim fraglarda. Başka oyunlarda oynadım. Oyunların genelinde yerim hep ortalardadır. Ama bu oyunda en alttayım çünkü bu oyun winrate odaklı bir oyun. Amumu ile kda oranım 3 olmasına rağmen ben bunla lig atlayamıyorum. Ortalama savaş sonuçlarım 3/2/20 veya 3/5/24 gibi burada çok asistim var bunun bi açıklaması olmalı.
  • ilk maddeye beni ekle
  • Bütün hesi bende var ama goldum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bronzdan çıkamayan orayı hakediyordur . sezon6dayız. her el sevdiğin şampiyonu alırsan kazanamayabilirsin , biraz da metanın op picklerine bakacaksın onları alacaksın. millet seni savaşa zorlasa bile kesinlikle kazanamayacağın savaşlara girmeyeceksin birisi yakalanınca hurra diyip tf girmeyeceksin bırakıp 30-40 saniye yeniden doğmasını bekleyeceksin. 4v5 savaş yok. ezber build yapmayacaksın ne gerekiyorsa o. itemları öğrenmek için aç oku. sürekli taktiksel noktalara - orman girişleri- totem atacaksın. 5 saniye oyuna bakıyorsan 2 saniyesi haritaya olacak. olabildiğince çok oyun oynayıp neyin ne olduğunu öğreneceksin , biraz tecrübe edindikten sonra kendine bir kaç hero belirleyip ustalaşacaksın (her lane için 2-3 tane yapsan yeter ama hedef diamond-master elo ise en az 3-4 olması gerek.) ezbere pick yapmayacaksın, karşı takıma bakacaksın engage potansiyeli varsa disengage yapabilen herolar alacaksın. poke yapabilen varsa engage potansiyeli çok olan hero oynayacaksın. eğer hedefin çok hızlı yükselmekse jungler oynayacaksın. kazanamadığın oyunların %90 ını zaten haketmemiş oluyorsun , haketseydin ezilen takım arkadaşını kurtarıp oyuna tutunmasını sağlardın. şu afk feed bahanelerinden kurtulacaksın sadece senin takımında olmuyor onlar , kimse gelip free win aldım yazmıyor nedense. chati kullanmayacaksın ne söylemek istiyorsan ping ile anlaşacaksın , chati kullanacaksanda polemiğe girmeyeceksin küfür etmeyeceksin. kill gördüysen peşinden haritayı dolaşmayacaksın , 10 saniye sonra 5 kişi çöker tepene ekran griye döner. adam flash attıysa keko gibi flash ile arkasından gitmeyeceksin bırak kaçsın ( eğer attack rangede ise yapıştır gitsin ama 300 saniye flashın olmayacak bunu düşün 300 gold 300 saniye beklemeye değer mi? çok kritik bir yerde lazım olabilir , hızlı düşünüp karar ver) eğer yeterince bilgi sahibi olduysan takımı yönetmeye çalış pinglerinle yazışmalarınla , başarılı olursanız takım komutlarına uymaya devam eder ve oyunu kazanırsınız. en önemlisi 0-20 gibi bir skor yoksa surrender teklif etme veya edilen teklifi kabul etme. ne olacağı belli olmaz . karşıdaki adam 2-3 skillini dodgelayınca script deme , dodgeladığı yöne atmaya çalış . bu arada sana gelen skilleride dodgelamaya çalış. zor değil sağa git sola git alışırsın zamanla , yayın izle. gidipte silver yayını izleme , thaldrin izle cognac izle ruvelius izle bjergsen izle dyrus izle doublelift izle gosu izle bir taktik kapmaya çalış , yayın türkçeyse özellikle thaldrin ne yaptığını açıklar genelde öğretici olabilir senin için . hadi kolay gelsin.

    üslup hakkında yanlışım varsa affola.




  • bronzeden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bronzdan lose almadan cıkarım.
    velhasıl herkes hakettiği ligdedir.
  • Bronzsanız oyun hakkında bişiy bilmediğinizin farkında olarak oynayın. Bir de mutlaka mute all yapın. Ben bile boost yaparken lanede kill almadan önce flame yapanlar oluyo. Chati kullanmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek elle oynasan çıkarsın bu kadar kasmayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun ıtıbariyle çıktım bronzedan Ve şöyleki mf gibi bir adc ile feedlenen maç taşınıyorsa o elodan hak eden her turlu çıkar
  • Geçen benim takımda 4 kişi takım girmişler haberim yok. Sonradan 4 kişi girdiklerini söylediler. Ben adc oynuyorum lux destek olarak seçilmesine rağmen minyon kesmeye başladı. Ben kasılamadığımı söyledim cevap vermedi diğerleride onu destekleyen şeyler söylediler sinirlendim. Biz taşırız sen gezin oralarda dediler. gururma dokundu:)

    feedlemeye karar verdim. oyun sonunda 0/28/0 ile oynadım. Karşı takım o kadar beceriksizdi ki o kadar kill vermeme rağmen ezilip maçı kaybettiler. üzülsemmi sevinsemmi bilemedim.

    Bu oyunda zevk alarak oynamaya karar verdim. teemo alıp tuzaklar kuruyorum baya zevkli. zaten bronz5 in en iyi yanıda daha düşecek yer olmaması
  • Yazık be adam düşecek yer yok diyor
  • bronz değil BRONZE
    BIRONZE

    BRO NZE

    HEY BRO NZE,


     Bronzeden Kurtulma Rehberi

    NZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
  • arkadaşlar normal maç oynayıp her lane e alışın. kendinize cidden güveniyosanız mid adc ve özellikle jungle da kendinizi geliştirin. 2-3 kişi tanıdık girmeye çalışın maça solo girmeyi önermiyorum. orman oynamaya alışırsanız harita kontrolünüz de artacaktır. mid ve adc rolünde de takım savaşında focus yememeyi öğrenirsiniz. solo giriyorsanız tek başıma taşıycam havalarında olmayın ama teke tekte güclü karakterler tercih edin. zed lb gibi karakterlere alışırsanız kendi lane inizi domine edip bota topa roam yaparsınız. he takım arkadaşlarım var diyosanız kombo yapılacak karakterler alıp 20 skor gerideyken bile iyi bir tf sayesinde maç kazanabilirsiniz. sejuani/ amumu miss fortune gibi. dikkatli oynayıp ölmemek bronzdan çıkmak için yeterli olacaktır. minyon kesmeyi pek beceremiyorlar bronz eloda, safe oynayıp minyona oynarsan adam enerjisini seni kesmek için harcayıp minyonda geri kalacak ve sen base atıp geldiğinde adamı direk kesebileceksin. her maçı yenicez diye bir şey de yok ama afk ve feederlara yapacak bir şey yok next game diyceksin.




  • Yalnız bu kadar yazmaya da gerek yoktu fakat bronzun bronzdan çıkma rehberi çok iyiymiş

    Bu arada ekko ve fizz oynayarak dia çok rahat olursunuz
    Zaten 2 heroda 3 rol seçeneğine sahip istediğiniz gibi oynarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batublood

    bronzdan çıkamayan orayı hakediyordur . sezon6dayız. her el sevdiğin şampiyonu alırsan kazanamayabilirsin , biraz da metanın op picklerine bakacaksın onları alacaksın. millet seni savaşa zorlasa bile kesinlikle kazanamayacağın savaşlara girmeyeceksin birisi yakalanınca hurra diyip tf girmeyeceksin bırakıp 30-40 saniye yeniden doğmasını bekleyeceksin. 4v5 savaş yok. ezber build yapmayacaksın ne gerekiyorsa o. itemları öğrenmek için aç oku. sürekli taktiksel noktalara - orman girişleri- totem atacaksın. 5 saniye oyuna bakıyorsan 2 saniyesi haritaya olacak. olabildiğince çok oyun oynayıp neyin ne olduğunu öğreneceksin , biraz tecrübe edindikten sonra kendine bir kaç hero belirleyip ustalaşacaksın (her lane için 2-3 tane yapsan yeter ama hedef diamond-master elo ise en az 3-4 olması gerek.) ezbere pick yapmayacaksın, karşı takıma bakacaksın engage potansiyeli varsa disengage yapabilen herolar alacaksın. poke yapabilen varsa engage potansiyeli çok olan hero oynayacaksın. eğer hedefin çok hızlı yükselmekse jungler oynayacaksın. kazanamadığın oyunların %90 ını zaten haketmemiş oluyorsun , haketseydin ezilen takım arkadaşını kurtarıp oyuna tutunmasını sağlardın. şu afk feed bahanelerinden kurtulacaksın sadece senin takımında olmuyor onlar , kimse gelip free win aldım yazmıyor nedense. chati kullanmayacaksın ne söylemek istiyorsan ping ile anlaşacaksın , chati kullanacaksanda polemiğe girmeyeceksin küfür etmeyeceksin. kill gördüysen peşinden haritayı dolaşmayacaksın , 10 saniye sonra 5 kişi çöker tepene ekran griye döner. adam flash attıysa keko gibi flash ile arkasından gitmeyeceksin bırak kaçsın ( eğer attack rangede ise yapıştır gitsin ama 300 saniye flashın olmayacak bunu düşün 300 gold 300 saniye beklemeye değer mi? çok kritik bir yerde lazım olabilir , hızlı düşünüp karar ver) eğer yeterince bilgi sahibi olduysan takımı yönetmeye çalış pinglerinle yazışmalarınla , başarılı olursanız takım komutlarına uymaya devam eder ve oyunu kazanırsınız. en önemlisi 0-20 gibi bir skor yoksa surrender teklif etme veya edilen teklifi kabul etme. ne olacağı belli olmaz . karşıdaki adam 2-3 skillini dodgelayınca script deme , dodgeladığı yöne atmaya çalış . bu arada sana gelen skilleride dodgelamaya çalış. zor değil sağa git sola git alışırsın zamanla , yayın izle. gidipte silver yayını izleme , thaldrin izle cognac izle ruvelius izle bjergsen izle dyrus izle doublelift izle gosu izle bir taktik kapmaya çalış , yayın türkçeyse özellikle thaldrin ne yaptığını açıklar genelde öğretici olabilir senin için . hadi kolay gelsin.

    üslup hakkında yanlışım varsa affola.

    kesinlikle haklısın sadece
    bronzdan çıkamayan orayı hakediyordur kısmı özetliyo ztn




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drazy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonyukuk

    "afk ve feederlar olmasa kr chall +3499 lpyim"


    Yok o kadar değil:) Ama gerçekten yukarıdaki sebepler yüzünden bu ligden çıkamayanlarımız var. Sonuçta tek başınıza çok bişeyler yapamıyorsunuz. Bronzeda oynuyorum ve çok iyi oynadığını düşündüğüm kişilerle karşılaşıyorum "ya sen nasıl bu ligdesin inanamıyorum diyorum". Şikayetleri hep afk feed vb. sebepler. Böyle 1-2 arkadaş buldum beraber 2-3 kişi girdiğimizde savaşları genelde kazanıyoruz.

    Biz o afk feederin olduğu mekanlara elo hell diyoruz işte.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.